EEN VIRTUELE MAAGBAND ONDER HYPNOSE

Virtuele Maagband Opleiding Hypnose

De virtuele maagband heeft alle voordelen van de traditionele, fysieke maagband. Hij laat echter de nadelen achterwege. Je moet er niet voor onder het mes, waardoor je ook geen risico loopt op alle mogelijke complicaties. Bovendien heb je geen pijnlijk herstel achteraf. Een virtuele maagband pakt bovenal de oorzaak van het probleem aan. Vaak ontstaan de problemen al heel vroeg, vlak na de geboorte. Lekker dicht bij mama en papa liggen, biedt rust en vrede in een wereld die dan hectisch, hard en eng is. Als mama en papa dan ook nog eens elke keer eten geven, ga je onbewust al snel de link leggen tussen troost krijgen en eten hebben in je maag. Zo krijg je emo-eten. Ook tal van andere eetproblemen ontstaan door zulke foute programmaties. Binge-eten heeft te maken met controle, of een gebrek er aan. Die linken blijven bestaan bij de traditionele maagband. De maag kan weliswaar fysiek enkel nog kleine porties aan, mentaal verandert er niets.

VERMAGEREN DANKZIJ EEN VIRTUELE MAAGBAND

Bij een virtuele maagband die onder hypnose wordt geplaatst, gaat men eerst die programmatie aanpakken. Tijdens de eerste sessie gaat de hypnotherapeut door middel van een intakegesprek de oorzaak van het overgewicht achterhalen. Misschien is er zelfs sprake van een eetstoornis die verholpen dient te worden. Het is namelijk belangrijk dat de achterliggende problematiek verholpen is, als de virtuele maagband effectief wilt zijn op lange termijn. Onder hypnose wordt dan vervolgens de maagband geplaatst. Het effect is dan ook onmiddellijk. De oude gewoontes zijn doorbroken, dus geen drang meer naar zoet, geen neiging meer tot ongezonde vreetbuien. Maar ook een voldaan gevoel na een kleinere portie dan wat je normaal eet. Je hoeft je lichaam er niets voor te ontzeggen.

Tijdens de twee volgende sessies wordt het effect versterkt. De tweede sessie werkt vooral met suggesties onder hypnose om dat te voor elkaar te krijgen. De motivatie om af te vallen wordt zo aangescherpt. Ook worden de eetgewoontes verder aangepast.

De derde sessie dient om de virtuele maagband eventueel nog aan te spannen en het effect te versterken. Bovendien wordt er een interessante techniek aangeleerd: thuishypnose. Zo kan de cliënt dit eigenhandig bijstellen waar nodig.

Werkt zo’n maagband onder hypnose? Lees deze ervaringen

De ervaringen met de virtuele maagband spreken voor zich. G.M. kwam nooit onder de 80 kg, ondanks het vele sporten. Intussen is ze al 10 kg kwijt. Na een ingreep aan haar schouder, waren er weer een paar kilootjes bijgekomen. Met behulp van zelfhypnose thuis, kan ze haar maagband weer aanspannen om die er weer af te werken.

Ook Benny heeft alleen maar lovende woorden. Hij ging vlot van 106 naar 94,7 kg. Hij heeft intussen zelfs zijn thuishypnose afgebouwd van vier sessies per week, naar twee. Naar eigen zeggen kan hij snoep en zoetigheden gewoon links laten liggen, want hij heeft er gewoon geen zin meer in. Uiteraard is zijn gewichtsverlies opgevallen. Hij hij heeft zijn omgeving dan ook al doorverwezen om meer informatie op te zoeken over de virtuele maagband.

Maite heeft met veel plezier hetzelfde gedaan. Ook haar 20 kg gingen niet ongemerkt voorbij. Liesbeth heeft haar oude zelf achter zich kunnen laten. Op vier weken tijd, viel ze maar liefst al 7 kg af! Ze beschrijft zichzelf als een nieuwe ik met een heldere blik.

Waarom Hypnose Praktijk?