TRAUMA: VOOR HET LEVEN ?

Hypnose Praktijk Trauma

WAT IS EIGENLIJK EEN (EMOTIONEEL) TRAUMA?

Een trauma wordt doorgaans gedefinieerd als een emotionele, gebeurtenis met een grote impact, die een blijvend negatief effect heeft op het leven van degene die getraumatiseerd is.

Heb je last van traumatische herinneringen en wil je je trauma verwerken? Neem dan zeker contact op met een van onze hypnotherapeuten.

VOORBEELD VAN EEN TRAUMA

Een kind van twee jaar gaat met zijn moeder mee naar de tandarts. De moeder zelf heeft eigenlijk angst voor de tandarts. Als de tandarts een spuitje tevoorschijn haalt om de moeder voor de een tandextractie te verdoven, voelt de moeder zich heel ongemakkelijk en hoe hard ze ook probeert om dit te verbergen voor haar kindje van twee jaar oud, ze laat dit zeer duidelijk blijken.

Het onderbewustzijn van het kindje neemt alles op; het bewustzijn werkt als een droge spons die alle ervaringen opzuigt.

‘Als mama bang is voor spuiten, dan zal het wel iets heel ergs zijn!’ besluit dit kleine kindje, dat nog niet beschikt over genoeg ervaring, kennis en wijsheid om in te zien dat een spuitje niets meer is dan een klein prikje.

Het voorval bij de tandarts lijkt vergeten te zijn, maar niets is minder waar. Op het moment dat dit kleine kind zélf naar de tandarts moet voor een controle, kun je zien hoe die angst zich heeft ‘geïnstalleerd’ bij het kleine kind. Dat kind is doodsbang voor de tandarts!

Het onderbewustzijn vergeet NOOIT zijn taak uit te voeren. Heb je ooit iemand gezien die ‘zomaar’ even vergeten is om bang te zijn voor bijvoorbeeld een spuit, een hond of een spin? Nee? Dat klopt, het onderbewustzijn voert het programma dat is geïnstalleerd met de nodige stiptheid en precisie uit. Altijd!

De volgende keer dat onze kleine, licht getraumatiseerde, kleuter naar de tandarts gaat, zal die angst alleen maar versterkt worden. Als hier niets aan gedaan wordt is het gevolg bekend: angst voor de tandarts. Immers: vrees voor de tandarts is een van de meest voorkomende fobieën.

HOE KUNNEN TRAUMA’S WORDEN OPGELOST MET HYPNOSE EN HOE KAN HET PROBLEEM WORDEN VERWIJDERD?

Ons onderbewustzijn neemt alles wat het ooit heeft gezien en ooit heeft beleefd op. Het werkt op dezelfde manier als een videorecorder. Wanneer je onder hypnose bent kun je alles wat je ooit hebt beleefd, gezien of gehoord in je leven oproepen. Ja, je kunt zelfs de herinnering waar je je eerste stapjes leerde zetten oproepen!

Onder hypnose kun je dat moment keurig beschrijven: wat je aanhad, welke kleren je ouders droegen, welke muziek er op dat moment op de radio was, wat je had gegeten, twintig jaar geleden, op die bewuste dag.

Toen ik mijn cliënte eenmaal in een fijne diepe hypnose had geleid, leidde ik ze terug naar het trauma dat ze had meegemaakt. Maar met dat verschil: met de huidige kennis, wijsheid, intelligentie en ervaring die ze nu heeft en die ze als tweejarige nog niet had.

Omdat het trauma die ze als tweejarig kind beleefde nooit was opgelost, is de impact en de negatieve emotie die daaraan verbonden is, nooit verdwenen. Sterker nog, bij elke bezoek aan de tandarts werd dat trauma en de daaraan verbonden negatieve emotie versterkt.

Je kunt het vergelijken met een fornuis met negatieve emoties dat nog steeds aan het branden is. Dat fornuis moet gewoon uitgezet worden. Wanneer dat fornuis is uitgezet, verdwijnt ook het probleem.

Wat er moet gebeuren is dat we terug moeten gaan naar het moment waarop dat trauma ontstond, dus terug naar dat eerste bezoekje als tweejarig kind aan de tandarts. Het incident moet opnieuw beleefd worden maar dan met huidige kennis, wijsheid en intelligentie om het onderbewustzijn een nieuwe inzicht te geven.

Op deze manier begrijpt het onderbewustzijn eindelijk dat het incident eigenlijk niets voorstelde en dat het niet zo erg was als het kind toen veronderstelde.

Natuurlijk kan hypnose hierbij helpen. Door middel van sterke hypnotische suggesties aan het onderbewustzijn af te geven zal het ‘incident’ geen negatieve emoties meer creëren! Het onderbewustzijn zal uiteindelijk aanvaarden dat het sterk genoeg is om de situatie bij een bezoek aan de tandarts te doorstaan.

Het fornuis met al die negatieve emoties is uitgeschakeld en het trauma is daarmee opgelost. Het gevolg van deze actie is dat het probleem niet meer bestaat.

Wat het probleem ook was: een fobie, migraine, depressie, concentratieproblemen, chronische vermoeidheid, fibromyalgie,een laag zelfbeeld, alcoholisme, vreetbuien, plankenkoorts, sociale angst, blozen, bedplassen en noem maar op, het werd door middel van het herprogrammeren van het onderbewustzijn opgelost.

Als het probleem eenmaal opgelost is moeten er nieuwe sterke en krachtige suggesties geven worden aan het onderbewustzijn.

Hier begint het plezier. Je kunt weer zelfvertrouwen in overvloed hebben. Eindelijk gaan genieten van de gelukshormonen. Je zult je vele malen beter kunnen concentreren, beter leren, beter onthouden en je kunt het oproepen wanneer je maar wilt. Je kunt gaan genieten van een leven zonder emotionele en/of fysieke pijn.

Je kunt jezelf zijn, zonder onnodige innerlijke kritiek of angst, helemaal jezelf. Overal en altijd. En dát is een van de meest waardevolle dingen in deze wereld.

Kose Isa – C.Ht

Waarom Hypnose Praktijk?

Keurmerken

Scroll Up