PANIEKAANVAL DIE UIT HET NIETS LIJKT TE KOMEN…

Hypnose Praktijk Antwerpen Paniekaanval

PANIEKAANVALLEN ZONDER REDEN

Vorige week werd ik opgebeld door een cliënt omdat hij last had van paniekaanvallen. “Kunt u mij helpen?” vroeg hij. We maakten een afspraak en hij vertelde mij dat hij niet wist waarom hij die paniekaanvallen kreeg: “Ik zie het verband niet. Ik weet niet wat de oorzaak is, maar ik voel me plotseling doodsbang. Mijn hart begint sneller te kloppen en ik begin te zweten”.

Nadat ik hem uitvoerig over hypnose had verteld, heb ik hem onder hypnose gebracht.

Ik vroeg aan zijn onderbewustzijn waar dit allemaal over ging en ik kreeg als antwoord “overval”.

Zowel ik als mijn cliënt waren verbaasd.

Ik vroeg aan het onderbewustzijn of de cliënt ooit was overvallen en ik kreeg een positief antwoord. “Neem hem mee terug naar de overval” zei ik tegen het onderbewustzijn, waardoor mijn cliënt plots een mentale flits kreeg van een eerdere gebeurtenis in zijn leven en me vertelde dat hij 14 jaar oud was toen hij een getuige was van een overval. “Ik was doodsbang. Het enige wat ik kon zien was een pistool. Een groot, zwart pistool. Het leek rechtstreeks te komen uit een oude cowboyfilm” beschreef hij.

Nadat ik het onderbewustzijn de instructie had gegeven om terug te gaan naar de eerste paniekaanval, kreeg hij weer een mentale flits en beschreef dat hij zich op dat moment in een bank bevond alwaar hij rustig zat te wachten op zijn beurt. Toen het geldtransport naar binnen werd gebracht, zag hij zwaarbewapende mannen met een grote som geld. Op dat moment gebeurde het: hij kreeg een paniekaanval.

Ik had al wel een idee waar dit over ging en waarom de paniekaanvallen steeds terugkwamen. Ik gaf het onderbewustzijn de navolgende instructie: “Neem ons mee naar de daaropvolgende keer dat hij een paniekaanval had” en weer kreeg hij een mentale flits: hij was aan het werken op een bouwwerf. Vanuit zijn ooghoek zag hij een van zijn collega’s passeren die een gereedschapsriem droeg waaraan hij een hamer had gehangen. Vanuit het gezichtspunt van mijn cliënt leek het erg op een wapen en toen kreeg hij die paniekaanval.

Op dat moment was het duidelijk voor mij. Het onderbewustzijn was zodanig geschrokken van die overval en het wapen, dat het doodsangst heeft gekoppeld aan dat wapen. Dus elke keer dat hij een wapen ziet of iets wat daarop lijkt, krijgt hij een paniekaanval, dát was zijn trigger.

Toen het helder voor mij was hoe het probleem in elkaar zat, begon voor mij het echte werk: het herprogrammeren van zijn onderbewustzijn om ervoor te zorgen dat wapens of zaken die daarop lijken vanaf nu geen angstaanvallen meer zouden gaan triggeren voor mijn cliënt.

Vriendelijke groeten en tot de volgende!

Kose Isa – C.Ht

Waarom Hypnose Praktijk?