HYPNOSE IN LEUVEN | ALEX OP DE WEEGH

Hypnose in Leuven Herent Alex op de Weegh

Alex op de Weegh

Hypnotherapeut

Mensen komen niet naar therapie om hun verleden te veranderen, maar hun toekomst. Het probleem van cliënten is vaak dat ze de band met hun onderbewustzijn verloren hebben. Het is onze taak om die relatie te helpen herstellen door de oplossing af te stemmen op hoe jij wenst dat je leven vorm neemt. Want hoe vreedzaam je het in je hoofd kunt maken, hoe simpeler je buitenwereld zal vorm nemen zoals jij die wenst.

Hypnose in Leuven

Tiensesteenweg 364, 3000 Leuven, België

Opleidingen

 • Opleiding tot Hypnotherapeut
 • Directe Hypnose
 • Parts Therapy
 • Virtuele Maagband
 • Hypnotische Regressietherapie
 • Energetische hypnose
 • Conversationele hypnose
 • Geavanceerde Hypnosetechnieken
 • Pijn Management – Chronische Pijn
 • Certified Practitioner OldPain2Go
 • Mindfulness
 • Focussing

Bij Alex kun je terecht voor:

 • Virtuele maagband & Afvallen (specialiteit)
 • Angsten & fobieën (specialiteit)
 • Stoppen met roken
 • Traumaverwerking
 • Seksuele problemen
 • Persoonlijke groei
 • Laag zelfbeeld
 • Faalangst
 • Nagelbijten
 • Hypnose bij verslavingen
 • Hulp bij eetstoornissen
 • Algemene gedragsverandering
 • Alle andere diensten vermeld op deze website

Visie

Veel mensen hebben een innerlijke blokkade, die hen tegenhoudt hun leven ten volle te leven. Ik geloof dat iedereen in staat is om het beste uit zichzelf te halen en blokkades te overwinnen. Wanneer dit moeilijk blijkt, weet ik ook uit eigen ervaring, dat hypnose een heel krachtig middel is om hierbij te helpen. Dagelijks help ik mensen terug zelf stappen te zetten naar het leven dat zij echt willen leiden. Of het nu gaat om het doorbreken van (eet)gewoontes, angsten, dan wel stress of iets anders.

Klanten omschrijven Alex als iemand die kalm is en vertrouwen creëert om met hypnose hardnekkige problemen te doorbreken.
Alex voert zijn hypnotherapie sessies uit vanuit zijn professionele praktijk voor hypnose in Leuven.

Werkervaring

 • Hypnotherapeut in eigen praktijk voor hypnose in Leuven.

Talen

Ik doe mijn sessies in volgende talen: Nederlands en Engels

Persoonlijk

Ik ben geboren in Alkmaar in 1970.
Ik woon met mijn gezin in Leuven.
Ik heb mijn professionele praktijk voor hypnose in Leuven.

HYPNOSE PRAKTIJK LEUVEN

  Neem contact op met Alex

  Waarom Hypnose Praktijk?

   “Ik heb al een heel aantal jaar last van faalangst. In elke situatie waarin ik beoordeeld werd, was ik enorm gespannen. De angst om te mislukken en fouten te maken was dan zo groot dat het verschillende lichamelijke reacties veroorzaakte als hartkloppingen, versnelde ademhaling en gespannen spieren. Ik kon niet meer helder nadenken of logisch redeneren. Eens je een angstaanval ervaart, is het zeer moeilijk om jezelf weer onder controle te krijgen. Ik ging vaak de situatie uit de weg, om niet geconfronteerd te worden met die gespannen gevoelens. Dit had uiteraard een enorme impact op mijn academische prestaties.

  Ik was heel blij toen ik terechtkwam bij Alex. Hij stelt je echt gerust en legt heel duidelijk uit wat hypnose wel en niet is en wat je ervan kan verwachten. Alex neemt echt de tijd om te luisteren naar jouw problemen en verwachtingen. De hypnose sessie op zich verliep heel vlot. Op geen enkel moment voelde ik mij onveilig of ongemakkelijk. Meer nog ik ervaarde een enorme rust. We zijn nu bijna een week verder en ik heb het gevoel dat de scherpe kantjes van mijn faalangst ervan af zijn en dit al na één sessie. Ik ben heel tevreden en raad mensen zeker aan om hypnose een kans te geven.”

  “UPDATE NA 3 MAANDEN: sinds de sessie bij Alex heb ik geen enkele paniekaanval meer gehad. Ik heb mijn studie kunnen hervatten.”

  S.R.

   “Ik heb lang een stabiel gewicht gehad. Na enkele verlieservaringen was ik flink bijgekomen. Ik heb allerlei diëten geprobeerd maar niets leek echt te helpen, integendeel. Dan hoorde ik via vrienden van deze hypnose-methode. Aanvankelijk was ik wat argwanend. Ik kende hypnose enkel van de shows waar mensen onder hypnose de vreemdste dingen doen. Toch was ik ook nieuwsgierig. Ik voelde aan dat het niet een gebrek aan kennis (intussen had ik wel wat opgestoken van al die diëten :)) was maar dat er ergens een blokkade was om al die kennis effectief om te zetten in beter eetgedrag.

  Tijdens de eerste hypnose sessie stelde Alex me onmiddellijk gerust: ik ging me alles herinneren en zou enkel in een toestand van diepe ontspanning gebracht worden waardoor ik contact kon leggen met mijn onderbewustzijn en teruggebracht kon worden naar de oorzaken van mijn ongezond eetgedrag. Dit voelt in het begin wat vreemd aan maar al snel ga je mee in het proces. Het was heel verrassend om via deze weg toegang te krijgen tot de dieperliggende betekenis van mijn eetgedrag. Tegelijk krijg je ook kapstokken aangereikt om dit proces om te buigen.

  Na enkele sessies is er heel wat veranderd. Ik voel geen aandrang én onrust meer om teveel te eten én ongezonde snacks te nemen na mijn maaltijd.  Ik maak gezondere keuzes en zorg beter voor mezelf. Gemiddeld verlies ik 0,5 tot 0,75 kg per week. Ik heb geen haast want ik weet dat ik op de goede weg ben en mijn doel zal bereiken. Meer nog dan het verlies van de kilo’s heb ik het gevoel dat ik bevrijd ben van mijn snoepverslaving en dat ‘eten’ mijn leven niet meer beheerst.”

  Karen D

   “Sinds enige tijd ben ik meer suiker beginnen eten, vooral chocolade is een probleem geworden. Bijgevolg ben ik een paar kilo’s aangekomen. Al meerdere malen heb ik geprobeerd om dit te beperken, te vervangen door iets gezonds maar steeds had ik de ‘behoefte’ aan die suiker. Het blijkt dat mijn wil niet sterk genoeg is om dit te laten, de drang naar suiker is te groot, en dat het beter was om hulp in te schakelen. 

  Via een collega (die overigens aan chips verslaafd was en er bij Alex succesvol vanaf is geraakt) ben ik bij Alex terecht gekomen. Alles verliep heel rustig, ik heb de hypnose vlot ondergaan. Heel snel heb ik een verschil gezien, de gedachte om suiker te eten was niet meteen weg maar de behoefte wel. Ik kon perfect naar een winkel gaan en de ‘suikerafdeling’ voorbijlopen. Ook thuis laat ik de chocolade gewoon in de kast staan. Lichamelijk heb ik na 2 weken het verschil gevoeld, ik voelde me al beter in mijn vel en heb meer energie.  Na 2 weken heb ik een 2e sessie gehad om de drang naar suiker definitief te consolideren. Het doet zo’n deugd om geen zin meer te hebben in zoetigheden, ik heb nog wel een koekje met chocolade gegeten maar het deed me niets, heb er eigenlijk niet van genoten. 

  Indien je écht wil stoppen met zo’n soort verslaving, beveel ik hypnose bij Alex echt aan, zonder hypnose kostte het mij teveel moeite en was het niet gelukt.”

  Vanessa V.

  “Hoe het werkt weet ik niet maar na de eerste hypnose heb ik niet meer gesnoept. Eén keer heb ik een koffiekoek gegeten. Ook drink ik veel meer water. Vroeger dacht ik dat water voor de vissen was en dronk ik 2 liter koffie per dag. Nu drink ik maximaal 3 tassen koffie en de hele dag door water. Na de hypnose vind ik water lekker. Ik begin nu met 2 glazen op mijn nuchtere maag. Heel vreemd. Ondertussen zijn we 5 weken verder en ben ik al 3,6 kg afgevallen, van de 10 kg (liefst 15 kg). Gewoon vanzelf. Soms heb ik nog een hongergevoel en dan eet ik een stuk fruit of drink ik wat water en dan is dat over. Door de hypnose heb ik ook het jarenlange verdriet over de dood van mijn 2 hondjes kunnen verwerken. Mensen zeggen ”ge ziet het aan je.”

  Carina B.

   “Door de hypnose bij Alex ben ik eindelijk verlost van mijn verslaving aan chocolade. Op het werk maar vooral ’s avonds at ik telkens chocolade: pralines, mignonettekes, tabletten, koekjes met chocolade. Als er maar chocolade in zat. Ik had al allerlei diëten geprobeerd om af te vallen. Telkens hield ik dat een paar weken vol en dan kwam ik terug nog meer aan. Ik heb nu geen enkel zin in chocolade meer, ben als vanzelf afgevallen (8 kilo tot nu toe) en voel me veel beter in mijn vel. Ik wou dat ik de hypnose eerder gedaan had.”

  Nancy D.

   “Op een dag kreeg ik uit het niets een paniekaanval in de wagen en heb ik mij aan de kant moeten zetten. Ik ben met de grootst mogelijke moeite op mijn bestemming geraakt. Sindsdien liep het zweet over mijn rug alleen al bij de gedacht dat ik de autostrade op zou moeten. Door mijn werk moest ik wel en het was verschrikkelijk. Na de hypnose bij Alex is mijn angst verdwenen en kan ik gewoon zonder schrik overal heen. Het lijkt nu raar dat ik er ooit zoveel angst voor had.”

  G.V.

  “Ik heb de hypnose als zeer deugddoend ervaren. Vooraf was ik wat zenuwachtig; ik was vooral bezorgd dat het mij niet zou lukken om in hypnose te gaan. Een beetje prestatiedruk toch. Maar wonderwel ging het zeer vlot. Het was nodig om mij ten volle te concentreren, maar het lukte wel.Ik vond jouw aanpak zeer aangenaam. Je kon mij geruststellen en gaf mij ook vaak aan dat alles wat er gebeurde ok is. De sessies hebben zeker effect op mijn eetgewoontes en ben ondertussen 3 kg lichter.”

  M.D.

  “Ik heb de hypnose als zeer prettig ervaren. Ik wist eerst niet wat ik ervan verwachten moest. Alex heeft mij op 1 sessie van mijn suikerverslaving afgeholpen. Sinds de hypnose eet ik geen snoep meer, terwijl ik het vroeger de hele dag door at. Er zit zelfs een zakje snoep in mijn rugzak en ik kom er niet aan, heb hier ook helemaal geen behoefte meer aan. Zeer tevreden!”

  Luc V.

   “Door de hypnose ben ik al 10 kilo afgevallen. Als ik dit eerder had geweten had ik al die diëten niet hoeven doen. De hypnose zelf was helemaal niet eng, je hoort alles. Nu eet ik kleinere porties en vooral: ik snoep niet meer. Bedankt, Alex!”

  Nicole D.

   “Dag Alex, ik wou je toch even nog eens bedanken voor je hypnotherapie. We zijn nu twee maanden verder en 12 kg lichter 😉. Ongelofelijk! Het emotioneel eten is echt wel weg. De goesting is er soms wel met momenten, maar de drang is weg. Ik kan gemakkelijker de klik maken om er af te blijven. Dus nog eens heel erg bedankt! Op naar de volgende 12kg 😉”

  E.H.

   “Sinds ik de eerste keer bij jou kwam ben ik 4,5 kg afgevallen wat ik een schitterend resultaat vind. Ik eet veel gezonder maar ook veel minder. Mijn mantra is nu “mijn lichaam is geen vuilbak”. Ik heb niet meer zoveel zin in zoetigheid maar af en toe eet ik nog wel eens een ijsje of pannenkoeken en ik ga ook nog op restaurant. De light frisdrank opgeven is niet helemaal gelukt maar ik drink er minder van. Ik ben dus zeer tevreden en dat alles dankzij jou.
  Vriendelijke groeten”

  M.V.

  “Hey Alex,

  Alles gaat eigenlijk super goed. Mijn vriend en ik hadden het afgelopen week nog over jou dat je echt wel wonderen hebt gedaan. Het werken lukt nu echt super. Het seizoen is echt goed gegaan. Ik doe mijn job weer graag. Heel heel af en toe denk ik soms van oei maar dan adem ik rustig en komt alles terug goed . Echt waar ik kan u niet genoeg bedanken. Je hebt mij weer de oude Silvy gemaakt in de positieve zin. Dank je wel!!!!”

  Silvy

   “Hypnose Praktijk in Leuven is de perfecte plek om kennis te maken met hypnose. Alex is heel rustig en stelt je snel op je gemak. Tijdens het gesprek vooraf gaat hij snel naar de kern van je probleem. Ook de hypnose zelf is heel aangenaam, je bent gewoon diepgaand ontspannen maar je hoort alles en je kan je elk moment bewegen (of je neus snuiten 😉). Alex heeft mij heel erg geholpen met de angst om te springen als zelfstandige. Je bent bij hem zeker in goede handen!”

  Nina V.

  “Dankzij de zelfhypnose, die Alex mij geleerd heeft, heb ik geen enkele schrik gehad. Integendeel: ik was zelfs erg rustig, wat me enorm verbaasd heeft. Hierdoor was de behandeling ook sneller voorbij naar mijn gevoel.”

  Dame

   “De vlucht is super verlopen. Ik had totaal geen stress. Zo blij dat ik bij je langs geweest ben. Je hebt me van mijn grootste angst verlost . Dikke merci. Groetjes”

  E.J.

   “Na 2 sessies bij Alex was ik van mijn braakangst verlost. Ik durf nu gewoon weer naar de les te gaan.”

  Student KULeuven

   “Ik kwam bij Alex terecht op aanraden van Nina (van ’t Pure Vrouwtje), die ik uit mijn netwerk ken. Na 3 burn-outs was ik aan het afstevenen op een 4de burn-out en ik had al genoeg therapie en coaching gevolgd en zocht een alternatief. Ik had al eens iets gelezen over het herprogrammeren van je brein en sprak Nina hierover aan.

  Zo kwam ik bij Alex terecht die me leerde om los te laten en een rem inbouwde, zodat ik voor het eerst in veel jaren voor mezelf leerde kiezen zonder me daar schuldig over te voelen.

  Ik heb mijn verlatingsangst overwonnen en kwam te weten dat ik geen bindingsangst heb en wel degelijk open sta voor een nieuwe relatie.

  Vol zelfvertrouwen stapte ik na mijn 3rde sessie naar huis. Ik merk een sterke vooruitgang na 1 maand en 3 sessies en heb weer zin in het leven!”

  Lies D.