OORZAAK OBESITAS: PSYCHISCH OF FYSIEK

Obesitas Hypnose Praktijk

Wanneer iemand een BMI heeft die hoger dan dertig is, spreken we van obesitas. Obesitas heeft voornamelijk een psychologische oorzaak en het is meestal vrij gemakkelijk te verhelpen met hypnose.

Terug naar de titel van deze artikel: is obesitas een lichamelijke of een psychische stoornis?​

Volgens de American Psychiatric Association is het gedrag van de controle verliezen over je eetgedrag officieel een psychische stoornis.​

Ik ben geen diëtist en ik zie mensen ook niet graag diëten. Want het is alombekend dat diëten simpelweg niet werken. Oke, eerst verlies je wat kilo’s. Maar volgens een groot onderzoek krijgt 95% van de mensen de verloren kilo’s weer terug, én zelfs meer dan toen ze begonnen met diëten! Bewijs? Kijk maar eens naar de mensen om je heen die (al jaren) aan het diëten zijn.

HOE KAN HYPNOSE IEMAND HELPEN MET OBESITAS?​

Vooraf vind ik het nuttig om te vermelden dat deze site een hypnose-site is. Het standpunt dat ik verkondig is een hypno-therapeutisch standpunt.

Een voorbeeld uit mijn praktijk:​ Suzanne woog 140 kilo, en ze kon niet afvallen, wat ze ook probeerde.

Ik leidde haar snel in hypnose middels een hypnotische regressie om te kunnen achterhalen wat de echte oorzaak is van haar extreme overgewicht.Toen Suzanne zeven of acht jaar oud was werd ze seksueel misbruikt door haar grootvader. Toen ze dit vertelde aan haar grootmoeder geloofde ze de kleine Suzanne niet en ze noemde haar ‘een slecht meisje’.

Toen Suzanne ongeveer zeventien jaar was, was ze nog mager en fit. Ze was cheerleader bij een American Football team en, omdat ze mooi en aantrekkelijk was, trok ze de aandacht van veel jongens. Ze werd valselijk bestempeld als een ‘vuile slet’.

Suzanne was tweeëntwintig jaar toen ze de liefde van haar leven ontmoette en ze hadden besloten om te trouwen. De jongeman, de liefde van haar leven, wilde graag met een schone lei beginnen. Hij biechtte alles op waar hij ooit spijt van had gehad. Hij biechtte onder andere op dat hij vroeger meisjes valse beloftes maakte, misbruikte en dan nooit meer terugbelde.

Suzanne kon niet geloven wat ze hoorde, hoe kon iemand, de man waarvan ze hield, zo iets doen? Ze liet alles bezinken en besloot toch met hem te trouwen.
Wat Suzanne niet wist, was dat haar onderbewustzijn een keuze voor haar had gemaakt. Ze had geleerd dat fit en aantrekkelijk zijn drie keer in haar nadeel had gewerkt:

  1. toen ze werd seksueel misbruikt door haar eigen grootvader;
  2. toen ze werd bestempeld op school als ‘vuile slet’; en
  3. toen het onderbewustzijn had ontdekt, door de opbiechtingen van haar geliefde: ‘Mannen zijn slecht, ik moet Suzanne beschermen tegen mannen’.

Conclusie: het onderbewustzijn van Suzanne besloot dat de meest effectieve manier om haar te beschermen tegen mannen was door haar onaantrekkelijk te maken. Ze begon na haar huwelijk met een duizelingwekkende snelheid aan te komen!

Het is nu achttien maanden later en na de hypnose-sessie weegt Suzanne nu 74 kilo.

Indien je nog vragen hebt over deze artikel, over regressie of vragen in het algemeen: contact.

Tot binnenkort!

Kose Isa – C.Ht

Waarom Hypnose Praktijk?

Keurmerken

Scroll Up