DIËTEN IS NIET DE OPLOSSING

Hypnose Praktijk Antwerpen Hypnose Afvallen

Nu is het de tijd dat we allemaal denken over het extra gewicht dat er tijdens de winter erbij is gekomen en de angst voor nog een ander dieet vliegt je aan!

Welke ontkenning en ellende ga je jezelf aandoen in deze tijd? Misschien kun je voor een tijdje leven op fruit-smoothies of probeer je het proteïne dieet weer? Het probleem is dat we weten dat diëten niet werken op de lange termijn. Ze gaan in tegen de natuur. Zij baseren zich uitsluitend op je wilskracht die bewuste actie neemt, terwijl de eetpatronen worden gedreven door je onderbewustzijn. We hebben de twee delen van de geest nodig (bewustzijn én onderbewustzijn) om samen te werken. Tenzij we dit doen, is de kans groot dat zodra je klaar bent met het dieet de kilo’s zich weer beginnen op te stapelen. En wat meer is, voor sommigen van ons zijn we uiteindelijk zwaarder dan toen we begonnen!

Het is niet jouw fout

Nu, je mag jezelf niet teveel de schuld geven. Er zijn biologische en psychologische redenen voor dit jojo-patroon. Wanneer je op dieet bent voel je jezelf ontkend: beroofd van het voedsel dat je wilt. Je voelt je hongerig en ellendig. Je onderbewustzijn reageert als hij in hongersnood verkeert en dit kan onze natuurlijke spijsverteringsprocessen verstoren: een verstoring van de normale chemische balans. Het grote nieuws is dat er een oplossing is en die gaat niet alleen met een dieet gepaard. Het is je programmering die mis is gegaan zodat je de natuurlijke signalen die je vertellen om te stoppen met eten als je vol bent overschreden. In het verleden begon je te eten om andere redenen dan honger en je bleef eten tot je je comfortabel vol voelde. De redenen kunnen geldig zijn geweest op dat moment, maar ze staan nu in de weg van wat je nú wilt. We moeten dus werken op dit dieper, onbewuste niveau. Het is een beetje zoals het verwijderen van een virus uit je computer. Het maakt niet uit hoeveel nieuwe software je koopt, er verandert niets tenzij je dat virus verwijdert.

Het goede nieuws

Het goede nieuws is dat je bij dat onbewuste programma kunt komen met de hulp van hypnose en het ‘virus’ (=lees drang naar overeten, snoep enz..) kan verwijderen. Nu, natuurlijk om gewicht te verliezen moet je minder calorieën consumeren en/of meer bewegen om calorieën te verbranden. We zullen de natuurlijke spijsvertering ontwaken waarmee je geboren bent zodat je eet wanneer je honger hebt en stopt als je je comfortabel vol voelt, zonder dieet. Hoewel een bewuste verbinding moet worden gemaakt om te stoppen met eten zodra je dat comfortabele gevoel hebt bereikt, met de hulp van hypnose ondersteunt het onderbewuste de bewuste geest, in plaats van het te saboteren. Gewichtsverlies met behulp van hypnotherapie kan je dus helpen om jouw ongewenste gewoontes en gedrag voorgoed opnieuw te programmeren.

Lees meer over vermageren met hypnose.

Kose Isa – C.Ht

Waarom Hypnose Praktijk?