KMO-Portefeuille Korting

KMO-Portefeuille – Subsidieaanvraag

Wat is de kmo-portefeuille:

De kmo-portefeuille is een subsidieprogramma waar kmo’s (kleine of middelgrote ondernemingen) via de Vlaamse overheid van kunnen genieten voor de ondersteuning in hun processen van ondernemen en innoveren. Dankzij de kmo-portefeuille krijg jij als ondernemer financiële steun voor de aankoop van opleidingen bij erkende dienstverleners.

Wat houdt de subsidie in:

Kmo’s worden voor 40% vergoed bij aankoop van opleidingen van Hypnose Praktijk. Deze vergoeding van 40% wordt enkel toegepast op het bedrag exclusief btw. De btw (21%) betaalt u rechtstreeks aan Hypnose Praktijk als voorschot bij inschrijving voor de gewenste opleiding.

Niet alle kosten worden gedekt door de kmo-subsidie. In aanmerking komende kosten zijn: prijs van de opleiding, functionele catering en cursusmateriaal. Persoonlijke kosten voor catering en persoonlijke verplaatsing die niet zijn opgenomen in de prijs van de opleiding en die apart worden gefactureerd, worden niet gesubsidieerd.

Welke diensten komen wel en welke niet in aanmerking voor de subsidie:

De volgende opleidingen worden WEL gesubsidieerd door de kmo-portefeuille:

Basiscursus Hypnose (2 daagse opleiding)

Volledige hypnose opleiding tot hypnotherapeut (7 daagse opleiding)

Advanced Hypnose Technieken (2 daagse opleiding)

Regressietherapie (2 daagse opleiding)

Virtuele Maagband Pro (1 daagse opleiding)

Nlp Recoded (21 daagse opleiding)

Nlp Code (3 daagse opleiding)

De volgende diensten worden NIET gesubsidieerd door de kmo-portefeuille:

Als Hypnose Praktijk geven wij met onze team van zeer ervaren hypnotherapeuten tevens ook individuele hypnose sessies. Deze diensten komen niet in aanmerking voor de kmo-portefeuille.

Voorwaarden:

(PARTICULIER: kijk hier hoe u heel simpel een hypnotherapie zaak kunt starten in enkele eenvoudige stappen met minimale kosten. Zo kunt u alsnog genieten van de kmo-portefeuille.)

 • Uw hoofdvestiging is gelegen in het Vlaams Gewest.
 • Uw onderneming heeft een aanvaardbare rechtsvorm.
 • Uw onderneming is ingeschreven en staat op ‘actief’ in het Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) op het moment dat de opleiding van start gaat.
 • Uw bedrijf heeft een aanvaardbare hoofdactiviteit. (Uw hoofdactiviteit moet opgenomen zijn als een code in de lijst van Nacebel-codes in KBO.)
 • Uw onderneming mag niet in moeilijkheden zijn volgens de regelgeving in het Vlaams Gewest (bv geen achterstallige RSZ- of Belastingschulden.)
 • De gewenste opleiding moet betrekking hebben op de kerntaken van uw onderneming.

Registreren voor de kmo-subsidie:

Indien u voldoet aan deze voorwaarden, kunt u nu uw kmo-portefeuille aanvragen:

Als u voor de eerste keer een subsidieaanvraag doet en inlogt op de kmo-portefeuille, dient u eerst te registreren als:

 1. persoon/beheerder
 2. dan als onderneming
 3. en uiteindelijk de persoon/beheerder koppelen aan de onderneming

Subsidie Aanvragen:

Eens uw onderneming is geregistreerd, kunt u uw kmo-portefeuille aanvraag elektronisch doen.

Elke subsidieaanvraag gebeurt online. U kunt een subsidieaanvraag ten laatste 14 kalenderdagen vóór de startdatum van de opleiding indienen.

DIT DOET U MET DE VOLGENDE STAPPEN:

 • Schrijf u eerst online in voor de gewenste opleiding bij Hypnose Praktijk via www.hypnosepraktijk.net. Hiervoor dient u een voorschot te betalen aan Hypnose Praktijk dat overeenkomt met het btw bedrag van de opleiding (21%). (Let op: aan de winkelwagen kiest u voor de optie “voorschot betalen”, en niet voor de optie “volledig bedrag”.)
 • Bij het ingeven van uw factuurgegevens, gelieve bij uw bestelling als Extra Notitie mee te delen dat u een “kmo aanvraag gaat indienen”.
 • Na uw inschrijving krijgt u een e-mail-bevestiging van uw bestelling. Dit is uw inschrijvingsbevestiging. (Dit is nog niet voldoende voor de kmo-aanvraag.)
 • Binnen 24 uur krijgt u een 2de email van ons met uw overeenkomst. Met deze overeenkomst kunt u nu uw  subsidieaanvraag online indienen op http://www.kmo-portefeuille.be. (Op de website gaat u rechts in het groene blok onder “Snelle Links” en klikt u op “Login kmo-portefeuille“.
 • U kan uw aanvraag indienen tot 14 kalenderdagen VÓÓR de startdatum van de opleiding. (Hoewel de kmo-portefeuille steunaanvragen aanvaardt tot 14 kalenderdagen NA de aanvang van de opleiding, zijn wij als Hypnose Praktijk genoodzaakt deze te weigeren indien ze niet 14 kalenderdagen VÓÓR de aanvang van de opleiding gebeuren.)
 • Bij uw aanvraag maakt u gebruik van ons registratienummer – erkenningsnummer: DV.0219903.
 • De aanvraag wordt automatisch bevestigd door de kmo-portefeuille. Wij (Hypnose Praktijk) moeten dit niet goedkeuren. Wij blijven wel toezien dat de steunaanvraag voldoet aan de voorwaarden van de kmo-portefeuille. Zo niet, zijn we genoodzaakt de steunaanvraag alsnog te weigeren.
 • Na de aanvraag, krijgt u onmiddellijk de nodige gegevens om uw eigen aandeel in de kosten (60% van de prijs van de opleiding exclusief btw) te storten in uw elektronische kmo-portefeuille (Sodexo).
 • Zodra uw storting ontvangen is, stort de Vlaamse overheid het resterend gedeelte van het bedrag (de subsidie van 40% van het exclusief btw bedrag van de opleiding) in uw elektronische portefeuille. Dit gebeurt vrijwel onmiddellijk en automatisch. Deze stap neemt geen tijd in beslag. U kunt dit zien in uw kmo-portefeuille.
 • In uw elektronische portefeuille is nu het volledige bedrag voor de opleiding (excl. btw) aanwezig. Nu kunt u Hypnose Praktijk betalen met uw elektronische kmo-portefeuille. Het kan tot 14 kalenderdagen duren vooraleer de betaling wordt uitgevoerd vanuit uw kmo-portefeuille naar Hypnose Praktijk. U krijgt een bevestiging van Hypnose Praktijk van zodra uw betaling aankomt op onze rekening.

LET OP: het volledige bedrag inclusief btw dient ten laatste bij de aanvang van de opleiding bij Hypnose Praktijk aangekomen te zijn.

Hypnosepraktijk KMO Portefeuille Stappenplan

Hier kunt u nogmaals een presentatie van de gehele subsidieaanvraag procedure in detail bekijken.

Hier vindt u alle informatie van A tot Z over de kmo-portefeuille: Informatiegids Hypnose Praktijk v.1.1.2

Ons registratiecertificaat met volgende gegevens:

Registratienummer: DV.O219903
Dienst: Opleiding
Geregistreerd van: 25/01/2017
Geregistreerd tot: 26/01/2022