IK BEN ONDER HYPNOSE GEWEEST: BEN IK NU VAN MIJN PROBLEEM AF?

Hypnose Praktijk Antwerpen Onder Hypnose

We krijgen vaak mensen over de vloer die bij collega hypnotherapeuten zijn geweest. Ze waren wel gehypnotiseerd maar hebben weinig resultaat gehad en ze komen het nogmaals bij ons proberen na positieve mond tot mond reclame.

Meeste mensen denken dat wanneer je eens onder hypnose bent gebracht je doel bereikt is. Echter, niets is minder waar. Sterker, wanneer je onder hypnose bent gebracht begint het avontuur pas.

Onder hypnose gaan lijkt op een garagist die de motorkap van je auto opentrekt. Daarmee is het werk nog niet gedaan. Hoe de garagist jouw auto repareert, welke gereedschappen hij hierbij gebruikt, of hij al dan niet gemotiveerd werkt en hoeveel ervaring hij hierin heeft is natuurlijk van groot belang. Een ervaren garagist weet bijvoorbeeld dat hij niet zomaar een willekeurig type motorolie kan gebruiken voor jouw auto en hoeveel jouw auto nodig heeft om optimaal te functioneren.

Een ervaren en eerlijk garagist zal jou ook naar een andere reparateur doorsturen als hij vindt dat je auto niet ter plekke gerepareerd kan worden.

Dit is ook zo met hypnose en hypnotherapeuten. Eenmaal onder hypnose begint het echte werk pas. Een ervaren hypnotherapeut weet welke suggesties goed voor je zijn, hoe deze suggesties best worden geformuleerd en dat je niet zomaar in het wilde weg hypnotische suggesties mag geven.

Een goede hypnotherapeut weet ook dat een symptoom wegnemen zonder de achterliggende reden daarvoor op te lossen geen goede therapie is.
Als je iemand die rookt om stress te onderdrukken laat stoppen met roken via hypnose zonder rekening te houden met de stress die hij ervaart, is de kans groot dat die persoon zijn stress zal onderdrukken met iets anders. En de meest voor de hand liggende oplossing tegen stress is natuurlijk eten. Maar als de hypnotherapeut ook rekening houdt met de stress zal die persoon pas echt geholpen zijn. Hij zal ten eerste niet meer willen roken en ten tweede ook geen stressproblemen meer hebben (of veel minder) – twee vliegen in een klap dus!

Wil je ook stoppen met roken via hypnose ? Klik om naar intakeform te gaan.

Mocht je een vraag hebben over dit artikel, dan horen we het graag.

Kose Isa – C.Ht

Waarom Hypnose Praktijk?

Scroll Up