Hypnotherapy

Hypnotherapie

Hypnotherapie - vrouw hypnotiseert haar cliënt

 

Lange tijd had hypnotherapie een negatieve bijklank. Kwakzalvers allerhande stelden hun kunstjes tentoon in obscure shows en tentjes op kermissen. Hollywood deed uiteraard ook een stevige duit in het zakje.

Mensen onder hypnose deden plots de meest hallucinante trucs en kwamen als een ware andere persoon uit hun trance.

Het werd voorgesteld als een wondermiddel om allerlei kwalen, falen en angsten te overwinnen in letterlijk een vingerknip. Met behulp van de traditionele pendel, in films gemakkelijkheidshalve altijd een oud zakhorloge, werd de persoon in een diepe trance geleid, waarna hij gewoon maar moest luisteren naar wat de hypnotiseur wist te vertellen. Bij het ontwaken waren alle zorgen vervolgens van de baan.

 

Hoe werkt hypnotherapie?

In het dagelijkse leven is hypnotherapie tegenwoordig een pak minder spectaculair. Cliënten worden niet meer in slaap gebracht. Wel wordt er een staat van lichte trance gecreëerd, waarbij de cliënt vatbaar wordt voor suggestie. De rationele kant van hun bewustzijn, staat zo niet langer in de weg. Bovendien kan de cliënt zo zelf een actievere rol spelen in het hele proces.

Ondanks het feit dat de hypnose minder indrukwekkend oogt, zijn de resultaten zeker niet van de poes. Mensen die onder hypnose gebracht worden, zullen zeker niet beginnen kwaken als een eend, maar dat neemt niet weg dat hypnotherapie een hele resem problemen blijvend kan verhelpen. Deze effecten zijn zowel psychologisch als lichamelijk.

Hypnose wordt tegenwoordig gebruikt bij bevallingen, om vrouwen in hun eigen kracht te doen geloven. Ook afvallen wordt vergemakkelijkt door hypnose en sportprestaties kunnen worden verbeterd. Depressies en angsten kunnen worden bekeken en ontmanteld. Verslavingen, nerveuze ticks, slapeloosheid en zelfs boelemie.

De lijst met mogelijkheden is nagenoeg eindeloos, indien de hypnotherapie gebeurd door een getraind beoefenaar met oog voor de noden van de cliënt.

 

Pak je onderbewustzijn aan tijdens hypnotherapie

Hypnotherapie brengt de cliënten in contact met het onderbewuste. De hypnotherapeut pakt problemen daar aan bij de wortel. Door dat contact, krijgt de cliënt inzicht in zijn of haar eigen behoeften en hun ontstaan. Dat is de start voor het genezingsproces dat op zijn beurt ook weer versneld wordt door de hypnose.

De hypnotherapeut brengt de cliënt met voornamelijk visuele cues in een lichte trance. Met behulp van doordachte suggesties, zorgt hypnose vervolgens voor het gewenste resultaat. Een veel voorkomend probleem is tegenwoordig worstelen met gewicht, bijvoorbeeld. De hypnotherapeut zal hier eerst kijken naar de oorzaak. Wat maakt dat de cliënt in kwestie gewicht blijft vasthouden?

Als het een verslaving aan suikers is, wordt er een suggestie gegeven dat suiker absoluut niet lekker is. Vervolgens zal de cliënt dan een aversie aan suiker ervaren, en afvallen gaat nadien een pak vlotter. Ook psychologische problemen kunnen aan de basis liggen van gewichtsproblemen. Door hypnose wordt de link tussen eetgedrag en de problemen dan doorgesneden.

Hypnotherapie werkt dus zeer individueel. Elke cliënt krijgt een aangepaste begeleiding om vervolgens met hypnose doelgericht te werken aan zijn noden en behoeften.

Bekijk hier onze hypnose diensten en ontdek waarmee we jou van dienst kunnen zijn.

Share
Isa Kose

Isa heeft zijn hele leven gewijd aan het helpen van mensen. Ze op een positieve manier beïnvloeden en ze te helpen met progressieve technieken. Al van kinds af aan bezorgde het helpen van zijn omgeving hem vreugde en dat gevoel groeit elke dag nog steeds meer. In de loop der jaren verdiepte hij zich in NLP of neuro linguïstisch programmeren, een communicatieve hypnose. Later maakte hij kennis met een directe, snelle hypnose, een krachtige tool om levens voorgoed te veranderen.

Leave comment