WOEDEAANVALLEN WEG MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

WOEDE UITBARSTINGEN OVERWINNEN MET HYPNOSE – IN TWEE SESSIES!

Woedeaanvallen weg met hypnose en hypnotherapie

WOEDE UITBARSTINGEN OVERWINNEN MET HYPNOSE – IN SLECHTS TWEE SESSIES!

Woede en frustratie zijn normaal en ze zijn meestal niet meer dan een gezonde menselijke emotie. Wanneer het echter regelmatig een woede uitbarsting wordt, kan het tot gezondheidsproblemen, relatieproblemen, moeilijkheden op het werk en een slechtere levenskwaliteit leiden. Heb jij regelmatig last van woede uitbarstingen waarbij je het gevoel hebt de controle kwijt te zijn? Ben je klaar om die woede aanvallen voor eens en voor altijd achter je te laten?

Hypnose en hypnotherapie kunnen een permanente oplossingen bieden en zorgen ervoor dat die volgende woedeaanval nooit komt. Deze vorm van woede therapie heeft zich binnen onze hypnose praktijk talloze malen bewezen en biedt vaak al na twee sessies blijvend resultaat. Al na de eerste sessie merk je het verschil! Wacht dan ook niet langer, neem vandaag nog contact op en ontvang vrijblijvend alle nodige informatie. Bel, mail, gebruik het contactformulier, of boek meteen je afspraken hier.

We kunnen niet wachten om je aan onze lange lijst met tevreden cliënten toe te voegen.

Wat is woede?

Iedereen is weleens boos. Vaak is de boosheid een resultaat van frustratie of het gevoel misleid, gekrenkt of zelfs aangevallen te worden. Voor de meeste mensen is boosheid een natuurlijke reactie die snel weer verdwijnt. In sommige gevallen kan boosheid echter woede worden en kan het lastig zijn daarover de controle te bewaren.

Ook woede kán een nuttige emotie zijn, die een fysieke reactie in het lichaam losmaakt. Dit is de zogenaamde ‘vecht of vlucht’ reactie en doet zich normaal gesproken voor wanneer we onder druk worden gezet of ons bedreigd voelen. Er komt adrenaline vrij, je voelt je gespannen en je bent klaar om met de bedreiging te ‘vechten’ of te vluchten.

Het probleem hiermee is dat tegenwoordig wegrennen of vechten meestal geen gepaste reactie is. Dit kan het moeilijk maken om woede te uiten en dit is dan ook waar veel problemen starten.

Wanneer je je woede niet uit kan je deze namelijk gaan opkroppen. Dit leidt (op een bepaalde punt) tot woede uitbarstingen op momenten waarop deze niet gepast of nodig zijn. Het kan er ook toe leiden dat je je in het geheel bozer voelt, wat maakt dat je agressiever op situaties reageert dan nodig is.

De ervaringen zullen verschillen, maar de volgende vormen van woede zijn veelal de schadelijkste:

 • Chronische woede – Constante, langdurige woede kan van invloed zijn op het immuunsysteem en zorgt veelal voor talloze mentale problemen.
 • Passieve woede – Wanneer mensen hun woede op een passieve manier uiten kan dit veelal erg nadelig uitpakken voor relaties.
 • Overweldigde woede – Wanneer iemand woede voelt over het feit dat er simpelweg teveel gebeurd om dit nog op een gezonde wijze te kunnen verwerken.
 • Woede richting jezelf – Brengt vaak schuldgevoelens met zich mee en is erg nefast voor je lichamelijke én geestelijke gezondheid.
 • Veroordelende woede – Woede gericht op anderen, die vaak gepaard gaat met een gevoel van wrok.
 • Explosieve woede – Dit is de woede die leidt tot een woede uitbarsting. Niet alleen is deze woede schadelijk voor jezelf, maar deze kan ook verontrustend of schadelijk voor de mensen in je directe omgeving zijn.

Hypnose en hypnotherapie is niet enkel zeer geschikt voor het voorkomen van een volgende woedeaanval, maar vormt voor alle schadelijke vormen van deze emotie een uitstekende en effectieve woede therapie.

WOEDE AANVALLEN

Ben je een van de vele mensen die hun woede niet langer onder controle hebben? Dan vindt je de oorzaak hiervan veelal in gebeurtenissen uit het verleden. In sommige gevallen is het de gezinsachtergrond of opvoeding die bepaald hoe we omgaan met woede, in andere gevallen is het een ‘angst’ voor woede die maakt dat je je woede niet op een gezonde manier kan of niet durft te uiten, waardoor deze almaar wordt opgekropt, wat later voor een explosie van woede – ook wel woede aanvallen genaamd – kan zorgen.

In de meeste gevallen hebben mensen die hulp zoeken voor woede uitbarstingen andere, onderliggende problemen. Of het nu een laag zelfbeeld is, angst voor het oordeel van anderen of het niet om kunnen gaan met kritiek: Explosieve woede is vaak een ongepaste reactie op een vermeende symbolische bedreiging van het ‘ego‘ en psychologisch welzijn.

De gevolgen van ongezonde woede

Wanneer je last hebt van oncontroleerbare, explosieve woede kan dit meerdere gevolgen hebben. Op het fysieke vlak moet je bijvoorbeeld denken aan:

 • Verhoogde bloeddruk
 • Verlaagde weerstand en daardoor vaker last van verkoudheden en griep
 • Hartklachten
 • Een verhoogd risico op een beroerte
 • Maagproblemen

Herken je bovenstaande gevolgen? Spreek dan met een arts om uit te vinden of deze te herleiden zijn naar problemen met woede. Een ongezonde woede kan echter ook op mentaal vlak vervelende gevolgen hebben:

 • Depressie
 • Zelfvernietigend gedrag
 • Angst

In sommige gevallen kan explosieve woede ook een symptoom van een psychische aandoening zijn.

WANNEER HEB JE HULP NODIG MET JE WOEDE UITBARSTINGEN?

Er zijn enkele voor de hand liggende momenten waarop het verstandig is om hulp te zoeken met woede aanvallen. Wanneer je regelmatig bewust dingen kapotmaakt of beschadigd uit woede of wanneer je je constant boos voelt en het gevoel hebt dat je jezelf niet kan uiten is het raadzaam om hulp te zoeken. Uiteindelijk is de vraag echter in hoeverre de woede je leven en het leven van de mensen om je heen negatief beïnvloed. Wanneer je klaar bent voor een verandering, hebben wij een oplossing:

Ik wil graag hulp bij het overwinnen van woede uitbarstingen

Wilt u ook vrij zijn van woedeaanvallen ? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u ons steeds contacteren via de gebruikelijke contactgegevens.

Woede therapie door middel van hypnose

Het verschil tussen hypnose of hypnotherapie en traditionele behandelmethoden voor explosieve woede is dat klassieke therapieën zich richten op het beheersen van de woede. Onze hypnose therapie is anders in de zin dat we direct met het onderbewustzijn aan de slag gaan om het probleem bij de bron op te lossen – waardoor er dus geen woede overblijft om te beheersen – alle woede & frustraties verdwijnen vanzelf. Oude, destructieve en negatieve gedragspatronen vervangen we door een nieuwe, gezonde manier van functioneren die ervoor zorgt dat die volgende woede uitbarsting simpelweg niet komt.

Ben je klaar om de stap te zetten? Bel, mail, vul het contactformulier in of boek meteen je afspraken hier en we helpen ook jou met het overwinnen van je woede.

(meer info over woede kan je vinden op wikipedia)