SOCIALE ANGST OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

SOCIALE ANGST OVERWINNEN MET HYPNOSE – IN SLECHTS DRIE SESSIES!

Sociale angst behandelen met hypnose en hypnotherapie

OVERWIN VERLEGENHEID EN SOCIALE ANGST

Hypnose kan een onzichtbaar veiligheidsdeken bieden waardoor je sociaal gemak kan ontwikkelen en verlegenheid kan overwinnen

Het is echt frustrerend en verontrustend om mensen in je omgeving te zien genieten, gemakkelijk met elkaar praten en lachen en om jezelf helemaal buitengesloten te voelen.

Iedereen kan last krijgen van verlegenheid en sociale angst en het kan sociale gelegenheden moeilijk maken. Het kan ervoor zorgen dat je niet weet wat je moet zeggen of dat je je ongemakkelijk, verloren of ondergeschikt voelt. Je zou wel door de grond willen zakken of je zou willen dat er een toverstaf bestond om je verlegenheid om te toveren in vertrouwen en gemak.


Bestaat sociaal gemak echt?

Sociale angst komt veel vaker voor dan veel mensen zich realiseren. Zelfs mensen die heel zelfverzekerd en sociaal lijken kunnen zich vanbinnen doodsbang voelen. Ze zijn misschien alleen wat beter in het verbergen van deze gevoelens.

Dit roept enkele vragen op – bestaat er echt zoiets als sociaal gemak? Zijn al die blije en lachende mensen echt zo, of doen ze ‘alsof’? Is je gewoon zelfverzekerd gedragen de oplossing voor sociaal ongemak?


Een sociale ‘act’ opvoeren om verlegenheid te overwinnen

Nu is het wel waar dat als je ‘doet alsof’ je jezelf zelfverzekerd en op je gemak voelt het kan helpen om gemakkelijker met sociale situaties en werksituaties om te gaan. Dit is ook wel bekend als ‘fake it till you make it’ en het werkt vrij goed.

Als je iemand die sociaal is kopieert en doet wat diegene ook doet, dan zal je merken dat het ook voor jou gemakkelijker gaat worden.

Voor sommige mensen zal het verbeteren van hun ‘act’ genoeg zijn om ze te helpen zich echt op hun gemak te voelen in gezelschap. Voor andere mensen kan er nog steeds een beetje ongemak en angst schuilen achter een competente en sociale buitenkant, wat echt plezier in de weg kan gaan staan. Meestal komt dit doordat je het juiste gedrag hebt aangeleerd, maar nog steeds wordt meegesleept door de oude houdingen.

Waarom sommige mensen last blijven hebben van verlegenheid

Kijk, om je echt op je gemak te voelen in het gezelschap van anderen, in allerlei verschillende situaties, moet je het gevoel krijgen dat je op hetzelfde niveau zit als andere mensen. Je hebt evenveel recht om aanwezig te zijn, om dingen te zeggen, om gehoord te worden en om plezier te maken, net zoals alle andere aanwezigen.

Als je merkt dat je het gevoel hebt dat je er niet helemaal bij hoort, of dat je ervan overtuigd bent dat niemand je mag of geïnteresseerd in je zou kunnen zijn, dan geeft dit aan dat er iets niet klopt.

 

Maar wat klopt er niet?

Verlegenheid is een natuurlijk onderdeel van het opgroeien waar de meeste mensen uiteindelijk overheen kunnen groeien en zelfverzekerde volwassenen worden. Maar de hoge emoties rondom sociaal doen als je jong bent, kunnen een ‘conditionerend’ effect hebben, waardoor je met angst kunt reageren op sociale gebeurtenissen in plaats van met opwinding en plezier. Na een tijdje wordt dit een automatisch reactie en kan het beginnen te voelen alsof het deel uitmaakt van je ‘identiteit’ – en dat het blijvend is.

Maar het is niet blijvend.


Verlegenheid is hoe en niet wie – dus het kan veranderd worden

Met angst of verlegenheid reageren op sociale situaties is niet ‘wie je bent’, maar alleen maar wat je ‘geleerd hebt om te doen’. Het voelt ‘normaal’ voor jou, maar niet omdat het deel uitmaakt van je identiteit, maar omdat het is wat je vaak doet.

Kortom, het is gewoontegedrag geworden. En hoewel gewoontes aanvoelen alsof ze moeilijk te veranderen zijn, zijn je hersenen eigenlijk in staat om dergelijke schijnbare instinctieve patronen te updaten.


Hypnose gebruiken om verlegenheid succesvol en eenvoudig te overwinnen

Onze therapeuten gebruiken de kracht van hypnose om je onderbewustzijn te heropvoeden (het gedeelte van instinctief patroongedrag).

Deze hypnosesessies zullen je onderbewustzijn in staat stellen om oude, nutteloze patronen in sociale situaties los te laten en nieuwe patronen aan te leren waar je wat aan hebt en wat je sociale leven zo veel aangenamer en dankbaarder zullen maken.

Het gebruik van hypnose kan verlegenheid elimineren en nieuwe patronen creëren die je in staat stellen om echt sociaal gemak te ervaren en om verder te gaan dan gewoon een goede act opvoeren.

Na de hypnosetherapiesessie zal je merken dat

 

 • je jezelf verrast met hoe spontaan je in de buurt van anderen bent
 • je je veel relaxter voelt in allerlei verschillende sociale situaties
 • je oude angst gewoon niet meer aanwezig lijkt te zijn
 • je echt gaat genieten van sociale interacties

 

Boek nu je therapiesessie en begin met genieten van het omgaan met andere mensen.

Sociale fobie – sociale angst – sociale angststoornis succesvol behandelen met hypnose en hypnotherapie

Alle vormen van sociale angst / sociale fobie kunnen succesvol verholpen worden met het gebruik van hypnose en hypnotherapie. In veruit alle gevallen kunnen de symptomen volledig worden opgelost door een unieke vorm van hypnose en hypnotherapie.

Ik heb een breed scala van klanten met succes geholpen die last hadden van sociale angst.

Sociale fobie of sociale angst is de tweede meest voorkomende fobie die mensen kunnen hebben. Een breed scala van mensen van verschillende leeftijden, geslacht, ras en achtergrond heeft deze angst of fobie. Officiële statistieken tonen dat ongeveer 13% van de bevolking in meer of mindere mate dit specifieke type van angst of fobie heeft.

Opmerking: De statistiek van 13% omvat degenen die daadwerkelijk zijn medisch gediagnosticeerd met sociale angst of sociale fobie maar, te oordelen naar de klanten die ik elke dag zie, denk ik dat dit percentage in de werkelijkheid veel hoger ligt. Gezien veel mensen eigenlijk nooit zijn ‘gediagnosticeerd’ met sociale angst.

In feite heeft bijna iedereen die me raadpleegt voor hulp, ongeacht wat hun eigenlijke probleem is, een zekere mate van sociale angst.

Maak niet de verkeerde veronderstelling dat ‘sociale angst’ betekent dat je je alleen angstig voelt in ‘sociale’ situaties (bijvoorbeeld in een cafe, op een feestje, enz.).

Sociale angst of sociale fobie betekent eigenlijk dat je je angstig kan voelen in een breed scala van situaties in de samenleving in het algemeen, waaronder op het werk, met je partner, met je familie, met vreemden enz. Eigenlijk in elke situatie met wie dan ook waar je last hebt van volgende zaken (of je zorgen maakt dat je het zou voelen): beschaamd, vernederd , afgewezen, bekritiseerd, dom, beoordeeld, bekeken, controle verliezen of blozen.

Sociale angst / sociale fobie worden gekenmerkt door een of meer van de volgende:

 • een angst om beoordeeld, bekritiseerd of afgewezen te worden
 • een angst om uitgelachen of anderszins ‘ondermijnd’ te worden
 • zorgen maken over wat andere mensen zouden kunnen denken over jou
 • prestatie angst (rijexamen, school examens, sex enz.)
 • verlegen blaas of paruresis: meestal mannen – die last hebben van verlegen blaas kunnen niet
  plassen in een openbaar toilet
 • faalangst
 • overmatige aandacht geven aan uw persoonlijke uitstraling – gezicht, haar, kleding, schoenen
 • in het algemeen zorgen maken over sociale situaties
 • gestamel / stotteren
 • perfectionisme – een perfectionist (willen) zijn
 • een preoccupatie met je uiterlijk – tanden, haar, make-up, misschien met plastische chirurgie
 • afkeer van autoriteit
 • een afkeer bekeken te worden tijdens het schrijven of het eten
 • een afkeer / angst voor spreken in het openbaar

Getuigenis

Filip
Filip
Lees verder
“Voor ik bij Isa was geweest , kreeg ik altijd stress en een slecht gevoel als er mensen in mijn buurt waren, voelde mij door iedereen bekeken , kon niemand in de ogen kijken , liep altijd met mijn hoofd naar beneden. Ik was alleen maar gelukkig als ik alleen was.

Drukke winkels bezoeken, feestjes, met mensen praten die ik niet kende, deden mij totaal blokkeren en ik kwam altijd met hoofdpijn thuis.

Nu na de sessies durf ik alles aan en heb totaal geen problemen meer met sociaal contact. Ik kijk mensen nu altijd in de ogen en voel me bij iedereen op mijn gemak, maar ik heb nog altijd mijn goede manieren en respect behouden. Praten met mensen die ik niet ken doet me nu eigenlijk deugd.
Voor mensen die ook sociale angst hebben kan ik alleen maar zeggen, ga zo snel mogelijk bij Isa langs, want ik heb vele jaren van mijn leven weggegooid door mijn sociale angst en wou dat ik al veel eerder bij hem was langs geweest.”

Ik wil graag hulp bij het overwinnen van sociale angst!

De eerste stap heb je al gezet: 

Je bent op zoek gegaan naar een oplossing voor je sociale angst. Laat ons je nu helpen om die strijd ook te winnen.

 Bel, mail of boek rechtstreeks je afspraken in en we gaan zo snel mogelijk met je aan de slag.

Sociale angst of sociale fobie gaat vaak hand in hand met de volgende problemen:

 • overmatig blozen
 • overmatig zweten of hyperhidrose (vanwege angst)
 • gebrek aan zelfvertrouwen
 • verlegenheid
 • laag gevoel van eigenwaarde (lage zelfbeeld)
 • gevoelens van minderwaardigheid en / of onzekerheid

Er is een oude spreekwoord dat zegt: “een leven in angst is een leven dat maar half geleefd is” en dit is van toepassing op iemand die last heeft van sociale fobie of sociale angst.

Als je sociale angst of sociale fobie hebt, kan je in het beste geval jezelf belemmeren bij het bereiken van je volledige potentieel in het leven. In het ergste geval, kan je je voelen alsof je helemaal niet in staat bent om een ​​’normaal’ leven te leiden.

Het is vaak voorkomend dat je dan je leven en levensstijl beperkt om situaties waar je specifieke angst symptomen kunt ervaren te vermijden.

Het is goed te herinneren dat je niet geboren bent met een angst om beoordeeld te worden, met een laag zelfwaarde, met een gebrek aan zelfvertrouwen, of met een van de andere symptomen van sociale angst als hierboven vermeld.

Wanneer je lijdt aan sociale fobie of sociale angst is dat niet “hoe of wie je bent”. Je hebt door omstandigheden deze problemen ontwikkeld door een aantal ongemakkelijke en opgekropte gevoelens die je had op een bepaald moment tijdens je ontwikkelingsjaren.

Denk maar eens aan een kindje dat voor het eerst een spreekbeurt moet houden op school. Als dat kindje daar vernederd en uitgelachten wordt omdat hij of zij iets verkeerd doet of zegt, is die situatie misschien de start is van zijn ‘plankenkoorts’.

Volgende keer dat dit kindje een spreekbeurt moet houden, zal hij ongetwijfeld denken aan die eerste keer dat het werd uitgelachten. Dit kindje zal zich misschien al wat meer nerveus voelen dan de eerste spreekbeurt. Met elke spreekbeurt zullen die angsten zich opstapelen, en niet veel later zal het kindje een volledig ontwikkelde plankenkoorts hebben.

Eens je enige ongemakkelijke gevoelens hebt opgekropt zullen, elke keer dat je daarna iets in je leven ervaart dat je angstig of gestresst maakt – of boos, of vernederd of beschaamd, of beoordeeld doet voelen (zoals gepest worden op school, of een meningsverschil hebben met vrienden of collega’s, of een relatie afbreekt etc) – die opgekropte gevoelens versterkt worden in jou, net zoals het voorbeeld van de spreekbeurt hierboven.

En wat nog meer is, gewoonlijk ontwikkelen we vervolgens echt nutteloze denkpatronen en gedragingen die alles nog erger maken.

Ik ben gespecialiseerd in een unieke hypnose en hypnotherapie waarvan ik geloof dat het de meest effectieve therapie is bekend over de wereld vandaag, om problemen die een emotionele of psychologische aspect in zich hebben te verhelpen.

Hypnose en hypnotherapie helpt u om alle opgekropte emoties los te laten die jouw sociale angst of sociale fobie veroorzaken. Zo kunnen je problemen permanent worden verholpen.

(meer info over sociale angst bij wikipedia)

Enkele Succesverhalen

Anoniem

Anoniem

“Hoi Marielle

Thx nog voor de hypnose voor wat meer assertiviteit. Ben eindelijk voor mezelf opgekomen en van job veranderd 🙂 Heb me niet meer onder tafel laten praten door de baas.”

Helga

“Na 2 sessies bij Alex was ik van mijn braakangst verlost. Ik durf nu gewoon weer naar de les te gaan.”

Student KULeuven

“Alleen maar een heel positieve ervaring, waarbij ik nog steeds het gevoel heb dat ik stappen voorwaarts maak!“

Luc

Anoniem

Anoniem

“Beste Dido,

Ik zou je nog laten weten hoe het met me is gegaan na de laatste hypnose-sessie. Ik merkte eigenlijk meteen al verbetering en deze verbetering heeft doorgezet in de weken erna. Hoewel ik het nog ergens lastig vind om contact te maken, merk ik dat ik wel veel meer dingen durf. Nu had ik dat meisje waar ik al een tijdje mee om ging eindelijk mee uit gevraagd. Ze wil alleen bevriend zijn en ik merkte dat ik op een of andere manier daar wel mee om kon gaan. Normaal gesproken zou ik daar de hele week van zitten te stressen. Nu sta ik er positiever in en weet ik dat er nog wel een andere kans komt voor mij. Ik heb de therapie als positief ervaren. Bedankt hiervoor.”

Groeten, S. uit H.

Getuigenismail van een van de ouders van K.V.G
De musical heeft hij prima gedaan. Vooraf had hij wel zenuwen maar eenmaal op school waren deze weg zij hij. We waren supertrots op hem. En hij zelf was ook aan het stralen. Hij zelf vindt ook dat het goed gaat, hij gebruikt regelmatig zijn trigger. Laatst is hij ook gaan boodschappen, dit ging ook prima. We zijn erg blij hoe het gaat tot nu toe. Ik vind echt dat hij met wat meer zelfvertrouwen rond loopt. Dus Isa we zijn erg blij wat je voor hem hebt kunnen doen, Met vriendelijke groet
K.V.G.

Heel erg bedankt voor je hulp die echt werkt, zat diep in de put en zag maar geen uitweg en ben echt dankbaar dat ik bij jou terecht ben gekomen want nu ben ik uit de put en voel ik veel beter en kan ik weer aan mezelf werken zonder altijd verstoord te worden door de sociale angst die ik had! bedankt isa en vooral bedankt aan de mensen die hypnose hebben uitgevonden want zonder hypnose was ik er nu misschien niet meer.
Levi P.

Voor ik bij Isa was geweest , kreeg ik altijd stress en een slecht gevoel als er mensen in mijn buurt waren , voelde mij door iedereen bekeken , kon niemand in de ogen kijken , liep altijd met mijn hoofd naar beneden. Ik was alleen maar gelukkig als ik alleen was. Drukke winkels bezoeken , feestjes , met mensen praten die ik niet kende , deden mij totaal blokkeren en ik kwam altijd met hoofdpijn thuis. Nu na de sessies , durf ik alles aan en heb totaal geen problemen meer met sociaal contact. Ik kijk mensen nu altijd in de ogen en voel me bij iedereen op mijn gemak , maar ik heb nog altijd mijn goede manieren en respect behouden. Praten met mensen die ik niet ken doet me nu eigenlijk deugd. Voor mensen die ook sociale angst hebben kan ik alleen maar zeggen , ga zo snel mogelijk bij Isa langs , want ik heb vele jaren van mijn leven weggegooid door mijn sociale angst en wou dat ik al veel eerder bij hem was langs geweest.

Flip