Paniekaanval Overwinnen Met Hypnose

Paniekaanval Overwinnen Met Hypnose

In slechts twee tot drie sessies
Verlichting vanaf eerste sessie
Slechts 125€ per sessie

Maak afspraak

Maak nu een afspraak met ons online agenda systeem

Ben je ooit zo bang geweest dat je voor je leven vreesde? Dat is paniek. Een overweldigend gevoel van angst, waarbij je hart je borst uit lijkt te kloppen en je naar adem moet happen. Wanneer deze intense gevoelens en de bijbehorende symptomen zonder reden boven lijken te komen, spreken we meestal van een paniekaanval. Deze plotseling opkomende psychische en lichamelijke symptomen zijn een angstige ervaring, maar komen voor diegenen met een paniekstoornis regelmatig voor

Gelukkig hoef je niet met je paniekaanvallen te blijven worstelen. Hypnose en hypnotherapie zijn een bewezen effectieve paniekaanval behandeling die toekomstige paniekaanvallen voorkomen en je toestaan om zonder angst te leven. Ben jij klaar voor een ingrijpende verandering? Wil je eindelijk je paniekaanvallen overwinnen? Vul het contactformulier in, bel of mail ons en we voorzien je geheel vrijblijvend van alle nodige informatie. Wacht niet langer, maar neem die stap vandaag nog: Angst en paniekaanvallen hoeven niet vanzelfsprekend te zijn.

Wat is een paniekaanval?

Misschien heb je het op televisie gezien, zelf meegemaakt of in je omgeving zien gebeuren, maar wat is een paniekaanval eigenlijk? Paniekaanvallen kenmerken zich door het plotseling opkomen van intense lichamelijke en psychische symptomen. Veelal zal een aanval starten met een plotseling gevoel van angst of paniek. Kort hierop volgen lichamelijke symptomen als hartkloppingen, misselijkheid en zweten.

Deze gevoelens zijn natuurlijk overweldigend en leiden vaak tot hyperventilatie. Deze hyperventilatie leidt vervolgens weer tot nieuwe symptomen, die de situatie verder doen verslechteren.

De gemiddelde paniekaanval duurt 5 tot 10 minuten, maar ze kunnen ook herhaaldelijk achter elkaar plaatsvinden over periodes die uren aanhouden. Ze stoppen vaak even plotseling als ze gestart zijn en, hoewel het gevoel absoluut anders is, zijn ze over het algemeen niet schadelijk in enige blijvende zin.

Wanneer je voor het eerst een paniekaanval ervaart is het niet ongewoon dat je deze verward met ademhalingsproblemen of zelfs een hartaanval. Maak je je zorgen? Neem dan ook zeker contact op met een arts. Hij zal kunnen beoordelen of je symptomen het gevolg zijn van een onderliggende medische oorzaak. Mocht de diagnose wijzen op paniekaanvallen, dan kan een arts je ook adviseren over een mogelijke paniekaanval behandeling.

Symptomen van paniekaanvallen

Hoewel de precieze ervaring van persoon tot persoon wisselt, zijn dit de meest voorkomende symptomen van een paniek aanval:

  • Hartkloppingen;
  • Misselijkheid;
  • Overmatig zweten;
  • Rillingen;
  • Pijn in de borst;
  • Kortademigheid;
  • Een verstikkend gevoel;
  • Duizeligheid;
  • Het gevoel de connectie met de realiteit te verliezen.

Naast bovenstaande komen psychologische symptomen als verontrusting, paniek of letterlijke doodsangst veelvuldig voor.

Meer weten over paniek aanvallen en het behandelen ervan?

Wilt u meer toelichting over de werking van hypnose tegen paniek aanvallen? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u ons steeds contacteren via de gebruikelijke contactgegevens.

Contact Maak afspraak

Oorzaak paniekaanval

Het is moeilijk om één ultieme oorzaak voor paniekaanvallen aan te wijzen, hoewel er in sommige gevallen een duidelijke trigger te identificeren is. Zo kan het zijn dat de aanvallen zich manifesteren in een periode waarin je onder grote stress gebukt gaat, zoals na het overlijden van een naaste of na een ongeluk. Er lijkt ook een verband te bestaan tussen paniekaanvallen en depressie, fobieën, post-traumatische stoornissen en andere angstaandoeningen.

De meeste experts zijn het er over eens dat de oorzaak van een paniekaanval veelal in een combinatie van lichamelijke en psychologische factoren te wijten is. Volgens recent onderzoek gepubliceerd in het Journal of Neuroscience speelt in sommige gevallen een genetische gevoeligheid een rol, maar ook een bepaalde levensstijl kan de risico’s doen toenemen. Zo bestaat er een verband met drugsmisbruik en verslaving aan alcohol.

Tegelijkertijd zijn er ook gevallen waar de genen geen rol lijken te spelen en er ook geen andere overduidelijke externe factoren aan te wijzen zijn. Hierbij kan de oorzaak van een paniekaanval juist in het onderbewustzijn liggen. Hypnotherapie helpt je om deze oorzaken te achterhalen en te neutraliseren.

Paniekaanvallen overwinnen met hypnose & hypnotherapie

Paniekaanvallen voorkomen start met een bezoek aan je arts, waarbij je dringende medische oorzaken uit wilt laten sluiten. Zijn deze oorzaken niet aan te wijzen óf zijn ze wel aan te wijzen, maar heb je alsnog aanvullende hulp nodig met je paniekaanvallen overwinnen? Dan vormen hypnose en hypnotherapie een uitkomst.

Hypnose is een bewezen effectieve methode om stress, angst en paniekaanvallen te behandelen. We werken rechtstreeks met de kern van het probleem : met het onderbewustzijn om zo de paniekaanvallen uit te schakelen. We hebben hier hoogstens drie sessies nodig, waarbij je na de eerste sessie al een grote verbetering zal opmerken.

Wil jij je paniekaanvallen overwinnen en wil je daarbij onze hulp? Neem vandaag nog contact met ons op. We staan klaar om je van dienst te zijn.