ONDERSTEUNING BIJ PANIEKAANVAL MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

PANIEKAANVAL OVERWINNEN MET HYPNOSE

Maak nu een afspraak met ons online agenda systeem

Let op: Hypnotherapie is geen vervanging van medische hulpverlening. Hypnotherapie bij paniekaanval dient als ondersteunend hulp en best in overleg met je arts. Bij aanvragen gaan wij er altijd van uit dat de cliënt dit reeds heeft overlegd met de arts. Wij stellen geen diagnose.

Ben je ooit zo bang geweest dat je voor je leven vreesde? Dit is paniek. Een overweldigend gevoel van angst, waarbij je hart je borst uit lijkt te kloppen en je naar adem moet happen. Wanneer deze intense gevoelens en de bijbehorende symptomen zonder reden boven lijken te komen, spreken we meestal van een paniekaanval. Deze plotseling opkomende psychische en lichamelijke symptomen zijn een angstige ervaring, maar komen voor diegenen met een paniekstoornis regelmatig voor.

Gelukkig hoef je niet met je paniekaanvallen te blijven worstelen. Hypnose en hypnotherapie bieden bewezen en effectieve ondersteuning bij het verwerken van een paniekaanval die toekomstige paniekaanvallen verhelpen en je toestaan om terug zonder angst te leven. Ben jij klaar voor een ontspannende verandering? Wil je eindelijk je paniekaanvallen overwinnen? Vul het contactformulier in, bel of mail ons en we voorzien je geheel vrijblijvend van alle nodige informatie. Wacht niet langer, neem die stap vandaag nog: angst- en paniekaanvallen hoeven niet vanzelfsprekend te zijn.

WAT IS EEN PANIEKAANVAL ?

Misschien heb je het op televisie gezien, zelf meegemaakt of in je omgeving zien gebeuren, maar wat is een paniekaanval eigenlijk? Paniekaanvallen kenmerken zich door het plotseling opkomen van intense lichamelijke en psychische symptomen. Veelal zal een aanval starten met een plotseling gevoel van angst of paniek. Kort hierop volgen lichamelijke symptomen als hartkloppingen, misselijkheid en zweten.

Deze gevoelens zijn natuurlijk overweldigend en leiden vaak tot hyperventilatie. Deze hyperventilatie leidt vervolgens weer tot nieuwe symptomen, die de situatie verder doen verslechteren.

De gemiddelde paniekaanval duurt 5 tot 10 minuten, maar ze kunnen ook herhaaldelijk achter elkaar plaatsvinden over periodes die uren aanhouden. Ze stoppen vaak even plotseling als ze gestart zijn en, hoewel het gevoel absoluut anders is, zijn ze over het algemeen niet schadelijk in enige blijvende zin.

Wanneer je voor het eerst een paniekaanval ervaart is het niet ongewoon dat je deze verward met ademhalingsproblemen of zelfs een hartaanval. Maak je je zorgen? Neem dan ook zeker contact op met een arts. Hij zal kunnen beoordelen of je symptomen het gevolg zijn van een onderliggende medische oorzaak. Mocht de diagnose wijzen op paniekaanvallen, dan kan een arts je ook adviseren over een mogelijke paniekaanval behandeling.

SYMPTOMEN VAN PANIEKAANVALLEN

Hoewel de precieze ervaring van persoon tot persoon wisselt, zijn dit de meest voorkomende symptomen van een paniek aanval:

  • Hartkloppingen;
  • Misselijkheid;
  • Overmatig zweten;
  • Rillingen;
  • Pijn in de borst;
  • Kortademigheid;
  • Een verstikkend gevoel;
  • Duizeligheid;
  • Het gevoel de connectie met de realiteit te verliezen.

Naast bovenstaande komen psychologische symptomen als verontrusting, paniek of letterlijke doodsangst veelvuldig voor.

Meer weten over ondersteuning bij paniekaanvallen?

Wilt u meer toelichting over de werking van hypnose tegen paniekaanvallen? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u ons steeds contacteren via de gebruikelijke contactgegevens.

OORZAAK PANIEKAANVAL

Het is moeilijk om één ultieme oorzaak voor paniekaanvallen aan te wijzen, hoewel er in sommige gevallen een duidelijke trigger te identificeren is. Zo kan het zijn dat de aanvallen zich manifesteren in een periode waarin je onder grote stress gebukt gaat, zoals na het overlijden van een naaste of na een ongeluk. Er lijkt ook een verband te bestaan tussen paniekaanvallen en depressie, fobieën, post-traumatische stoornissen en andere angstaandoeningen.

De meeste experts zijn het er over eens dat de oorzaak van een paniekaanval veelal in een combinatie van lichamelijke en psychologische factoren te wijten is. Volgens recent onderzoek gepubliceerd in het Journal of Neuroscience speelt in sommige gevallen een genetische gevoeligheid een rol, maar ook een bepaalde levensstijl kan de risico’s doen toenemen. Zo bestaat er een verband met drugsmisbruik en verslaving aan alcohol.

Tegelijkertijd zijn er ook gevallen waar de genen geen rol lijken te spelen en er ook geen andere overduidelijke externe factoren aan te wijzen zijn. Hierbij kan de oorzaak van een paniekaanval juist in het onderbewustzijn liggen. Hypnotherapie helpt je om deze oorzaken te achterhalen en te ondersteunen bij deze te neutraliseren.

PANIEKAANVALLEN OVERWINNEN MET HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Paniekaanvallen voorkomen start met een bezoek aan je arts, waarbij je dringende medische oorzaken uit wilt laten sluiten. Zijn deze oorzaken niet aan te wijzen óf zijn ze wel aan te wijzen, maar heb je alsnog aanvullende hulp en ondersteuning nodig met je paniekaanvallen overwinnen? Dan vormen hypnose en hypnotherapie een uitkomst.

Hypnose is een methode die bewezen, effectieve ondersteuning biedt bij stress, angst en paniekaanvallen. We werken rechtstreeks met de kern van het probleem, met het onderbewustzijn, om zo de paniekaanvallen uit te schakelen. We hebben hier ongeveer drie sessies nodig, waarbij je na de eerste sessie al een grote verbetering kan opmerken.

Wil jij je paniekaanvallen overwinnen en wil je daarbij onze hulp? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij staan klaar om jou van dienst te zijn.

Enkele Succesverhalen

“Ik ben vanaf kinds af aan doodsbang geweest voor honden. Vroeger een keer omvergelopen als kleutertje. En hoe goed ik ook wist dat ik me geen zorgen hoefde te maken, toch elke keer erg benauwd en een paniekerig gevoel als ik ook maar dacht een hond te zien in de verte.

Nu op 45 jarige leeftijd kan ik eindelijk rustig de straat op of het bos in, zonder bezig te zijn met honden, of ze uit de weg te moeten gaan. Mijn vriendin heeft een puppy en ik vind het tot ieders verbazing (ook die van mezelf) prima om hem te aaien. Voordat ik de hypnosesessies had, was dit voor mij ondenkbaar ooit een hondje bij me in de buurt te hebben. Heel blij ben ik met het resultaat, dank je wel..”

Anoniem

“Vanuit grote paniek ben ik bij Natascha terecht gekomen. Bindings- en verlatingsangst zorgde voor enorme paniekaanvallen en hyperventilatie. Natascha heeft mij geholpen om te achterhalen waar mijn angst vandaan komt en wat ik diep van binnen echt wil! Dat heeft mij enorm veel inzicht gegeven. Ik heb bij haar geleerd dat mijn gedachten maar gewoon mijn gedachten zijn en dat deze niet waar hoeven te zijn, dat is de angst die tegen mij praat en die probeert te vluchten! Na een aantal sessies heb ik geen paniekaanvallen en hyperventilatie meer gehad en ben ik dichter bij mijn gevoel gekomen. Ik ben er nog niet maar de momenten dat mijn angst aanwezig is zijn veel korter en ik weet dat het weer afzakt waardoor het voor mij dragelijker is geworden!”

Anja T

“Hey Alex,

Alles gaat eigenlijk super goed. Mijn vriend en ik hadden het afgelopen week nog over jou dat je echt wel wonderen hebt gedaan. Het werken lukt nu echt super. Het seizoen is echt goed gegaan. Ik doe mijn job weer graag. Heel heel af en toe denk ik soms van oei maar dan adem ik rustig en komt alles terug goed . Echt waar ik kan u niet genoeg bedanken. Je hebt mij weer de oude Silvy gemaakt in de positieve zin. Dank je wel!!!!”

Silvy

“Op een dag kreeg ik uit het niets een paniekaanval in de wagen en heb ik mij aan de kant moeten zetten. Ik ben met de grootst mogelijke moeite op mijn bestemming geraakt. Sindsdien liep het zweet over mijn rug alleen al bij de gedacht dat ik de autostrade op zou moeten. Door mijn werk moest ik wel en het was verschrikkelijk. Na de hypnose bij Alex is mijn angst verdwenen en kan ik gewoon zonder schrik overal heen. Het lijkt nu raar dat ik er ooit zoveel angst voor had.”

G.V.

Anoniem

Anoniem

Anoniem

Anoniem