NAGELBIJTEN AFLEREN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

NAGELBIJTEN AFLEREN MET HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Nagelbijten behandelen met hypnose en hypnotherapie

NAGELBIJTEN AFLEREN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Wil je eindelijk het nagelbijten afleren? Met hypnose en hypnotherapie behandelen wij het onderbewuste om deze slechte gewoonte te stoppen. Deze bewezen effectieve methodiek om te stoppen met nagelbijten zorgt ervoor dat je binnen de kortste keren een blijvende verandering in je dagelijks leven merkt. Geen pijnlijke nagels en vingers meer, geen constante moeite om je gehavende nagels te verbergen en eindelijk die mooie nagels die je altijd al wilde hebben.

Ben jij klaar voor de verandering? Bel, mail of vul het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.

Redenen voor nagelbijten

Stress en verveling lijken de meest voorkomende redenen voor nagelbijten, maar iedereen heeft weleens stress en iedereen verveelt zich weleens. Toch bijt lang niet iedereen op zijn of haar nagels. De onderliggende reden voor het bijten op nagels moet je dan ook onder de oppervlakte zoeken in het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn gebruikt het nagelbijten als mechanisme om met angst, onzekerheid of verveling om te gaan. In dit laatste geval is het een poging om in ieder geval een deel van het lichaam bezig te houden, terwijl de rest van de geest weinig te doen heeft. Deze foutieve programmatie kan door middel van hypnose in 2 sessies al vervangen worden door een nieuw gedragspatroon, waardoor het een bijzonder snel werkend middel tegen nagelbijten is.

Hoewel dit absoluut niet altijd het geval is, kan het bijten op je nagels een symptoom zijn van een dwangstoornis en is daarmee te vergelijken met het herhaaldelijk handen wassen of constant controleren of ramen en deuren wel dicht zijn. Ook kan nagelbijten zulke extreme vormen aannemen dat de schade aan vingers en nagels aangeduid wordt als zelfmutilatie, vergelijkbaar met het snijden in de huid en andere gerelateerde gedragsproblemen (door een infectie kan dit zelfs tot de dood lijden)

Een andere mogelijke verklaring is, volgens een recent onderzoek van de University of Montreal, een teken van uit de hand gelopen drang naar perfectie. In het onderzoek werd een direct verband gevonden tussen het bijten op nagels en frustratie of verveling, beiden gevoelens die perfectionisten vaak ervaren.

Het trekken aan haren, constant plukken aan de huid of het bijten op de nagels worden door de onderzoekers omschreven als ‘lichaamsgerichte herhaalde handelingen’. Hoewel deze handelingen voor ongemak en stress kunnen zorgen, lijkt voor velen het chronisch nagelbijten ook een zekere mate van onderbewuste beloning teweeg te brengen.

In alle gevallen wordt het buitensporig bijten op de nagels aangeduid met de naam onychophagie. Een medische term die stamt uit het Grieks en letterlijk ‘handen eten’ betekend. Dit klinkt direct ernstig, maar de gevolgen van nagelbijten liegen er dan ook niet om.

Gevolgen nagelbijten

Nagelbijten kan vervelende lichamelijke gevolgen hebben, zoals:

 • Bacteriële infecties – Dit is de reden dat je in politieseries ziet hoe onder de nagels van slachtoffers wordt gekeken: De nagels zijn de perfecte verzamelplek voor vuil en door er op te kauwen geef je bacteriën een gemakkelijke route naar binnen. Infecties van de mond en keel zijn bij nagelbijters dan ook niet ongewoon.
 • Verkoudheid – Mensen die op hun nagels bijten lopen eerder een verkoudheid op. Denk maar eens aan alle deurklinken, trapleuningen en andere plekken die je dagelijks aanraakt waar talloze mensen hun bacteriën hebben achtergelaten. De bacteriën die verkoudheid veroorzaken blijven urenlang in leven op deze oppervlakten en als jij na een aanraking op je nagels gaat bijten, is de kans op besmetting erg groot.
 • Vergiftigingsverschijnselen bij het herhaaldelijk bijten op nagels die met ongezonde nagellak zijn geverfd.
 • Pijnlijke, droge nagelriemen – Door het nagelbijten wordt de huid rond de nagels droger, waardoor de huid kan gaan schilferen.
 • Wratten – Wanneer je wratten op je vingers hebt kunnen deze tijdens het bijten van de nagels zeer gemakkelijk overgaan op het gezicht, de mond of de lippen, zelfs wanneer deze op de vingers zelf niet te zien zijn.
 • Schimmelinfecties – Nagelbijters zijn erg gevoelig voor paronychia, oftewel een ontsteking van de nagelriem of huid rond de nagels. Deze wordt veroorzaakt door een schimmel en is maar een van de aandoeningen die veroorzaakt kunnen worden door de schimmels en andere micro-organismen die baat hebben bij deze slechte gewoonte.
 • Tandschade – Nagelbijten is niet alleen schadelijk voor je vingers, maar kan ook je tanden beschadigen. Het kan ervoor zorgen dat de aansluiting aan je onder- en boventanden verslechterd, maar het kan ook zorgen voor beschadigingen van het glazuur en andere slijtageverschijnselen.

Naast de fysieke gevolgen heeft langdurige nagelbijten ook gevolgen voor je geest. Het constante verbergen van je nagels en handen zodat anderen je nagels niet zien kan erg stressvol zijn. Ook wordt de uitstraling van iemand die op de nagels bijt vaak als onzeker of angstig omschreven, wat op zijn beurt weer de wijze waarop de buitenwereld met je omgaat beïnvloed.

Nagelbijten stoppen met hypnose

Hoewel bij jonge kinderen vaak wordt aangenomen dat ze ‘vanzelf’ stoppen met nagelbijten, is bij tieners en volwassen goed duidelijk hoe schadelijk deze gewoonte kan zijn. Stoppen is echter niet eenvoudig op eigen houtje. Zowel in gevallen waar het nagelbijten het gevolg is van stressvolle emoties, als in gevallen waar het een ingesloten gedragspatroon is, biedt hypnose en hypnotherapie uitkomst.

Dankzij twee hypnose sessies zal je de volgende voordelen ervaren:

 • Je raakt permanent van je vervelende gewoonte af
 • Je nagels en vingers zijn gezonder
 • Je hoeft je niet langer te schamen voor je nagels of je vervelende gewoonte
 • Je voelt je ontspannen, kalm en blij
 • Je kan zelf blikjes openen J
 • De behoefte om nagels te bijten verdwijnt

Wil je het nagelbijten afleren? Ben je klaar om permanent te stoppen met het bijten op je nagels? Neem dan vandaag nog via mail, telefoon of het contactformulier contact op. Of plan je afspreken rechtstreeks online in. In veel gevallen zijn 2 sessies voldoende om je permanent van deze vervelende gewoonte af te helpen.

Enkele Succesverhalen

Victor, ik wil je bij deze nog eens extra bedanken voor de fijne veilige sessies en jouw betrokkenheid. Ik kwam voor het eerst bij Victor naar aanleiding van mijn jarenlange strijd tegen nagelbijten. Sinds mijn 8ste beet ik nagels en vanaf mijn 13e heb ik geprobeerd er vanaf te komen. Ik ben inmiddels 26 jaar en ik merkte dat de stress die ik ervaarde, veroorzaakt door het scriptieproces, funest was voor mijn nagels. Maandenlang waren mijn handen niet om aan te zien en dit was voor mij de druppel. Het onbewuste proces dat zich dagelijks herhaalde, werd mij steeds duidelijker. Ik kon hier niet zelf vanaf komen met nog even een extra dosis doorzettingsvermogen. Als Toegepast Psycholoog weet ik immers dat het onderbewuste een veel grotere rol speelt dan dat de meeste mensen zich realiseren.

Ik zocht een goede Hypnotherapeut die echte hypnose toepast en zo kwam ik bij Victor terecht. Door de directe hypnose en de fijne omgang in de hypnosestaat die hij hanteert, ben ik na slechts 3 sessies al van mijn nagelbijten af!!! Ik kan het zelf soms nauwelijks geloven.

Mijn handen hoef ik niet meer te verstoppen vanwege schaamte, want ze zien er weer mooi en vrouwelijk uit. Ik kan iedereen die last heeft van nagelbijten, of andere onbewuste zelfverminkingsacties, aanraden een afspraak te maken bij Victor!”

Sjerida Stouthamer

“Goede avond Delphine. Ik wou even laten weten dat alles super goed gaat met de nageltjes. Ze groeien snel en de tip met de vijl werkt super. Ik bezorg je binnenkort een foto van mijn mooi gelakte nagels. Vele groetjes.”

Anoniem

Anoniem

Sjerida