FAALANGST OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Faalangst overwinnen met hypnose & hypnotherapie

Faalangst overwinnen met hypnose – in slechts drie sessies!

FAALANGST OVERWINNEN MET HYPNOSE – IN SLECHTS DRIE SESSIES!

Durf je die ene leuke persoon niet te vragen voor een date omdat je vreest dat ze zal weigeren?
Ben je al verschillende keren gezakt voor je rij-examen en wil je daarom nu niet meer op rijles gaan?
Of heb je gewoon geen flauw idee hoe het komt dat je die vreselijke angstgevoel krijgt voor of tijdens een presentatie?

In al deze gevallen is het belangrijk dat je professionele hulp zoekt om er zeker van te zijn dat je op de juiste manier en afdoende faalangst kunt overwinnen.

Faalangst overwinnen door hypnose en hypnotherapie

Over de jaren heen hebben we veel mensen behandeld die last hadden van faalangst, in onze praktijk te Hemiksem. Ze zijn verlost van faalangst in meestal twee tot drie sessies.

Faalangst therapie

Ieder mens kan zich weleens onzeker voelen, het kan gebeuren dat je tijdens een examen een blackout krijgt en een simpele vraag niet kunt beantwoorden. Dit is niet ongewoon.

Wanneer je steeds een abnormaal angstig gevoel krijgt als je publiekelijk iets moet presenteren, of zelfs al bij het idee een spreekbeurt te moeten houden in de stress schiet, of als je tijdens een presentatie of uitvoering abnormaal begint te zweten, en soms zelf je hart in je keel voelt kloppen dan heb je waarschijnlijk faalangst.

Wat is faalangst?

Faalangst is een van de vele vormen van angst, waarbij een individu door onzekerheid, publieksvrees,of verlegenheid gehinderd wordt om te presteren. Mensen met faalangst gaan dus aan zichzelf twijfelen wanneer ze zelfverzekerd moeten zijn.

De gevolgen van faalangst zijn vaak o.a falen voor hetgeen men moet presenteren, er ontstaat dus een vicieuze cirkel van angst voor falen waardoor de onzekerheid van de persoon erger wordt.

Faalangst kan in de weg staan van de ontwikkeling van een persoon, zijn of haar promotiekansen binnen de werkkring verminderen, en soms ook negatieve gevlogen hebben voor een gezin (bv seksuele faalangst)

Mensen die aan faalangst lijden kunnen vaak door deze conditie, als het aankomt op romantiek, moeilijk iemand benaderen die men aantrekkelijk vind. Faalangst is iets waar men van af moet om goed te kunnen functioneren in de maatschappij.

Faalangst kinderen

Faalangst komt veel voor bij schoolgaande kinderen, en dit is niet verwonderlijk, omdat er van alle kanten druk wordt uitgeoefend op kinderen om beter te presteren, zowel thuis als op school. Faalangst bij volwassenen is ook niet te onderschatten, omdat het gevoel je hele leven negatief kan beïnvloeden.

Sociale faalangst

Mensen met een sociale faalangst kunnen bang zijn in een specifieke situaties, zoals spreken in het openbaar. Deze mensen hebben vaak ook andere sociale angsten zoals:

Eten of drinken in het bijzijn van anderen.
Als de aandacht op hun gevestigd wordt.
Interactie met mensen, zoals daten of naar feestjes gaan.
Het stellen van vragen in een groep.

Faalangst kenmerken

Mensen met faalangst hebben een typische negatief zelfbeeld, die zich kenmerkt in hun gedrag wanneer er iets van hen verwacht wordt. Dit uit zich in de volgende faalangst kenmerken:

Men maakt zich altijd druk over wat anderen van hen zal denken als ze iets moet presteren,presenteren of ondernemen.
Men heeft de neiging om mensen vooraf te vertellen dat ze niet moeten verwachten dat hun presentatie succesvol zal verlopen zodat men niet het beste van ze verwacht (bv “dit is mijn eerste keer)
Men kan plotseling allerlei lichaamspijnen krijgen, voordat  men gaat optreden.
Onbelangrijke afleidende taken verzinnen om te pogen een presentatie uit te stellen.

 (meer info over faalangst op wikipedia )

Omgaan met faalangst

Je hebt er niet om gevraagd, maar je hebt faalangst, en je wil er natuurlijk vanaf. Dit gaat niet een,twee drie, maar je kunt alvast proberen om de faalangst te verminderen. Faalangst begint meestal met de gedachte, “wat als ik dit of dat niet kan”. Het piekeren over iets dat zal gebeuren als je niet slaagt, als je fouten maakt tijdens je speach, als je niet je deadline haalt.. enz.

Je kunt proberen om deze negatieve gedachten te verminderen door deze om te zetten in positieve gedachten bv: als ik een fout maak verbeter ik die gewoon, of ik maak een grapje erover en ga rustig door. Want ieder mens maakt fouten. Kortom positieve gedachten kunnen helpen, maar dat is omgaan met faalangst, want zo ben je nog niet van je faalangst af.

Hoe ontstaat faalangst?

De hele mensheid staat onder druk om beter te presteren, er is overal competitie. Iedereen wil in alles de beste zijn, in sport, economie,geneeskunde, technologie enz..
Deze druk heeft zijn invloed op individuen die in meer of mindere mate kunnen omgaan met die druk. Zij die gaan twijfelen aan hun prestatie vermogen, kunnen in een geestelijke gevangenis terecht komen die zich uit in faalangst. De angst om te falen wordt dus veroorzaakt door de druk om te presteren en gebrek aan zelfvertrouwen om die prestatie te verwezenlijken.

De gevolgen van faalangst

Het is erg belangrijk om zo snel mogelijk jouw faalangst te laten behandelen met hypnotherapie, omdat de gevolgen van faalangst kunnen leiden tot een kluizenaarsleven omdat je niks meer zal durven, en je functioneren in een normale maatschappij niet meer mogelijk zal zijn. Hoe eerder je dus begint met de behandeling hoe beter en hoe sneller je de goede resultaten van de hypnotherapie zult ervaren.

DE OPLOSSING ? HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Na onze hypnose-sessies, zul je een diepgaande verandering ervaren.

Je zult merken dat je:

  • een diep gevoel van rust voelt in meerdere aspecten van het leven
  • merkt dat je het gevoel hebt dat je kalm en helder de leiding kunt nemen over situaties waar je vroeger angst zou hebben gevoeld dat dingen verkeerd gaan
  • ontdekt dat je zoveel gemakkelijker kunt omgaan met de natuurlijke opwinding van anticipatie
  • jezelf volledig vertrouwt om zelf uitdagingen aan te gaan (zelfs bij calamiteiten) zonder in paniek te raken
  • begint dingen met vertrouwen te doen waarvan je nooit dacht had dat ze mogelijk zouden zijn.

Faalangst overwinnen met hypnose : ik wil graag hulp!

De eerste stap heb je al gezet: Je bent op zoek gegaan naar een oplossing voor je faalangst. Neem vandaag nog contact op met een van de therapeuten en verlos jezelf van faalangst.

Scroll Up

Let op:

Voor sessies vanaf 1 januari 2021 geldt ons nieuwe tarief van 135 euro per sessie.