EETSTOORNISSEN OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

EETSTOORNIS OVERWINNEN MET HYPNOSE

Eetstoornissen zoals vraatzucht, overeten en vreetbuien overwinnen met hypnose en hypnotherapie

Als je een eetstoornis hebt zoals binge eten, vraatzucht, overeten, vreetbuien, emo-eten of boulimia kan hypnose en hypnotherapie je helpen. We helpen geregeld mensen met een breed scala aan eetstoornissen.

De meeste mensen die ons consulteren om af te vallen hebben een verborgen eetstoornis. Ze hebben een ‘speciale’ band met voeding. Die speciale band kunnen ze hebben met gewone maaltijden, maar het kan ook gepaard gaan met overeten en vreetbuien, waarbij deze mensen astronomische hoeveelheden calorieën in een mum van tijd naar binnen werken.

‘Als ik maar kon stoppen met het eten van slechte voeding zou ik wel afvallen…’‘
Als ik maar dit of dat dieet zou kunnen volhouden dan zou ik zéker vermageren…’‘

Als ik maar minder kon eten dan zou ik mijn doelgewicht wel bereiken…’‘
Had ik maar meer wilskracht dan zou ik zeker vermageren…’

Veel van deze mensen zijn erin geslaagd om hun ideale gewicht te bereiken op een bepaald punt in het verleden bijvoorbeeld door diëten of sporten. Vaak meer dan één keer en het is slechts een kwestie van tijd voordat ze weer beginnen met het overeten, de vreetbuien, emo-eten en dan stapelen de kilo’s zich weer op, het welbekende jojo-effect.

Eetstoornis : waarom gebeurt dit keer op keer bij dezelfde persoon?

Iedereen kan afvallen door minder te eten of door actiever te zijn. Maar voor blijvende, lange termijnveranderingen is er meer nodig om af te slanken. Voor een blijvende verandering moeten de eetstoornissen opgelost worden.

Diëten werken niet op lange termijn en dat is ook de reden waarom er zoveel diëten zijn, waarom de dieet-industrie miljarden euro’s verdient en dat deze markt nog steeds groeit.

Zoals de wereldbekende therapeut Paul McKenna onlangs zei: dieetclubs bestaan om geld te verdienen en om voedsel en drank te verkopen dat vol zit met chemicaliën.

Eetstoornis behandelen met hypnose!

Wilt u meer toelichting over het behandelen van een eetstoornis doormiddel van hypnose? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u ons steeds contacteren via de gebruikelijke contactgegevens. 

Waarom werken diëten niet op lange termijn?

Omdat diëten werken op wilskracht en de onderliggende eetstoornissen ongemoeid laten. Denk maar aan eetbuien, het overeten, emo-eten enzovoort.

BEHANDELING EETSTOORNIS

Je kunt eetstoornissen vergelijken met onkruid dat je steeds maar verkort om er vanaf te zijn en waarvan je de wortel ongemoeid laat.

Zolang de wortel van het onkruid -de eetstoornis- ongemoeid blijft, zal die ook blijven groeien. Het onkruid moet dus ‘ontworteld’ worden, de eetstoornis moet er dus met wortel en al uit om in de vuilnisbak gegooid worden zodat die vreetbuien, het overeten en dergelijke nooit meer terugkomen.

Om op een gezonde en blijvende manier af te vallen zonder diëten zal het dus nodig zijn om eerst de eetstoornissen aan te pakken – zoals overeten, vreetbuien en dergelijke.

Naast het werken met mensen die een overgewicht hebben word ik ook geconsulteerd door mensen die een gezond gewicht hebben in verhouding met hun lengte en toch nog een constante strijd met voeding hebben. Soms hebben ze een probleem met hun zelfbeeld.

Deze mensen hebben de neiging om te ‘troost-eten’ in het algemeen of hebben ze zo nu en dan een vreetbui. Maar vervolgens gaan ze ofwel zeer intensief sporten om al de extra calorieën weg te werken of steken ze een vinger in hun mond, in welk geval we kunnen spreken over boulimie (of boulimia).

Soms is het dus perfect mogelijk voor mensen om hun eetstoornissen voor een geruime tijd te verbergen bijvoorbeeld mensen die lijden aan eetstoornissen zoals boulimie (of boulimia) en vreetbuien.

Hypnose en hypnotherapie: hulp bij eetstoornissen

Om effectief en blijvend van je eetstoornissen af te raken, zodat je kan afvallen, zullen we om te beginnen moeten kijken naar de reden waarom je jezelf wilt troosten met voedsel.

Misschien ben je soms angstig of heb je een gebrek aan zelfvertrouwen, misschien ben je vaak gestrest. Eten doet je simpelweg beter voelen op deze tijden. Het is nu zaak om je onderbewustzijn duidelijk te maken dat je jezelf ook op andere manieren beter kunt voelen en kunt troosten.

Op dit punt moeten we zeggen dat de meeste mensen die naar onze praktijk komen met een gewichtsprobleem zich vaak niet bewust zijn van het hebben van een eetstoornis zoals vreetbuien, overeten of emo-eten.

Net als een groot deel van de mensen die ik zie voor gewichtsproblemen, heb jij misschien ook een laag zelfvertrouwen.

Veel mensen denken dat de oorzaak van hun gebrek aan zelfvertrouwen ligt aan hun eetstoornis of gewicht, maar dat is niet de echte reden (hoewel het duidelijk niet helpt!). Bewijs daarvan zijn de vele cliënten met een gemis aan zelfvertrouwen die ik regelmatig zie in mijn praktijk en die slank zijn.

Wanneer een eetstoornis wordt behandeld met hypnose en hypnotherapie worden ook de eventuele problemen met het zelfvertrouwen/zelfbeeld aangepakt.

De vicieuze cirkel van eetstoornis overwinnen met hypnose

Meestal is het uitgangspunt van eetstoornissen:

Zich slecht voelen –> Een behoefte om zich weer goed te voelen –> ETEN –> Schuldgevoelens –> Een behoefte om weer goed te voelen –> ETEN enzovoort.

Deze situatie kunnen we in hypnose veranderen naar: Zich slecht voelen –> Een behoefte om zich weer goed te voelen –> iets dat de cliënt graag doet (buiten het eten om) zoals sporten, film kijken, wandelen, schrijven, een boek lezen, vrienden bellen enzovoort.

Ieder jaar worden duizenden mensen op een succesvolle manier geholpen om door middel van Hypnose en hypnotherapie van hun eetstoornissen zoals vreetbuien, overeten enzovoort af te komen.

Hypnose en hypnotherapie zijn de meest moderne, succesvolle, effectieve en krachtige therapieën in de wereld vandaag en kunnen u helpen om van uw opgekropte emoties volledig verlost te raken en je op deze manier te bevrijden van de eetstoornissen.

(meer info over eetstoornis bij wikipedia)

Scroll Up