EETSTOORNISSEN OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

EETSTOORNIS OVERWINNEN MET HYPNOSE

Eetstoornissen zoals vraatzucht, overeten en vreetbuien overwinnen met hypnose en hypnotherapie

Als je een eetstoornis hebt zoals binge eten, vraatzucht, overeten, vreetbuien, emo-eten of boulimia kan hypnose en hypnotherapie je helpen. We helpen geregeld mensen met een breed scala aan eetstoornissen.

De meeste mensen die ons consulteren om af te vallen hebben een verborgen eetstoornis. Ze hebben een ‘speciale’ band met voeding. Die speciale band kunnen ze hebben met gewone maaltijden, maar het kan ook gepaard gaan met overeten en vreetbuien, waarbij deze mensen astronomische hoeveelheden calorieën in een mum van tijd naar binnen werken.

‘Als ik maar kon stoppen met het eten van slechte voeding zou ik wel afvallen…’‘
Als ik maar dit of dat dieet zou kunnen volhouden dan zou ik zéker vermageren…’‘

Als ik maar minder kon eten dan zou ik mijn doelgewicht wel bereiken…’‘
Had ik maar meer wilskracht dan zou ik zeker vermageren…’

Veel van deze mensen zijn erin geslaagd om hun ideale gewicht te bereiken op een bepaald punt in het verleden bijvoorbeeld door diëten of sporten. Vaak meer dan één keer en het is slechts een kwestie van tijd voordat ze weer beginnen met het overeten, de vreetbuien, emo-eten en dan stapelen de kilo’s zich weer op, het welbekende jojo-effect.

Eetstoornis : waarom gebeurt dit keer op keer bij dezelfde persoon?

Iedereen kan afvallen door minder te eten of door actiever te zijn. Maar voor blijvende, lange termijnveranderingen is er meer nodig om af te slanken. Voor een blijvende verandering moeten de eetstoornissen opgelost worden.

Diëten werken niet op lange termijn en dat is ook de reden waarom er zoveel diëten zijn, waarom de dieet-industrie miljarden euro’s verdient en dat deze markt nog steeds groeit.

Zoals de wereldbekende therapeut Paul McKenna onlangs zei: dieetclubs bestaan om geld te verdienen en om voedsel en drank te verkopen dat vol zit met chemicaliën.

Eetstoornis behandelen met hypnose!

Wilt u meer toelichting over het behandelen van een eetstoornis doormiddel van hypnose? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u ons steeds contacteren via de gebruikelijke contactgegevens. 

Waarom werken diëten niet op lange termijn?

Omdat diëten werken op wilskracht en de onderliggende eetstoornissen ongemoeid laten. Denk maar aan eetbuien, het overeten, emo-eten enzovoort.

BEHANDELING EETSTOORNIS

Je kunt eetstoornissen vergelijken met onkruid dat je steeds maar verkort om er vanaf te zijn en waarvan je de wortel ongemoeid laat.

Zolang de wortel van het onkruid -de eetstoornis- ongemoeid blijft, zal die ook blijven groeien. Het onkruid moet dus ‘ontworteld’ worden, de eetstoornis moet er dus met wortel en al uit om in de vuilnisbak gegooid worden zodat die vreetbuien, het overeten en dergelijke nooit meer terugkomen.

Om op een gezonde en blijvende manier af te vallen zonder diëten zal het dus nodig zijn om eerst de eetstoornissen aan te pakken – zoals overeten, vreetbuien en dergelijke.

Naast het werken met mensen die een overgewicht hebben word ik ook geconsulteerd door mensen die een gezond gewicht hebben in verhouding met hun lengte en toch nog een constante strijd met voeding hebben. Soms hebben ze een probleem met hun zelfbeeld.

Deze mensen hebben de neiging om te ‘troost-eten’ in het algemeen of hebben ze zo nu en dan een vreetbui. Maar vervolgens gaan ze ofwel zeer intensief sporten om al de extra calorieën weg te werken of steken ze een vinger in hun mond, in welk geval we kunnen spreken over boulimie (of boulimia).

Soms is het dus perfect mogelijk voor mensen om hun eetstoornissen voor een geruime tijd te verbergen bijvoorbeeld mensen die lijden aan eetstoornissen zoals boulimie (of boulimia) en vreetbuien.

Hypnose en hypnotherapie: hulp bij eetstoornissen

Om effectief en blijvend van je eetstoornissen af te raken, zodat je kan afvallen, zullen we om te beginnen moeten kijken naar de reden waarom je jezelf wilt troosten met voedsel.

Misschien ben je soms angstig of heb je een gebrek aan zelfvertrouwen, misschien ben je vaak gestrest. Eten doet je simpelweg beter voelen op deze tijden. Het is nu zaak om je onderbewustzijn duidelijk te maken dat je jezelf ook op andere manieren beter kunt voelen en kunt troosten.

Op dit punt moeten we zeggen dat de meeste mensen die naar onze praktijk komen met een gewichtsprobleem zich vaak niet bewust zijn van het hebben van een eetstoornis zoals vreetbuien, overeten of emo-eten.

Net als een groot deel van de mensen die ik zie voor gewichtsproblemen, heb jij misschien ook een laag zelfvertrouwen.

Veel mensen denken dat de oorzaak van hun gebrek aan zelfvertrouwen ligt aan hun eetstoornis of gewicht, maar dat is niet de echte reden (hoewel het duidelijk niet helpt!). Bewijs daarvan zijn de vele cliënten met een gemis aan zelfvertrouwen die ik regelmatig zie in mijn praktijk en die slank zijn.

Wanneer een eetstoornis wordt behandeld met hypnose en hypnotherapie worden ook de eventuele problemen met het zelfvertrouwen/zelfbeeld aangepakt.

De vicieuze cirkel van eetstoornis overwinnen met hypnose

Meestal is het uitgangspunt van eetstoornissen:

Zich slecht voelen –> Een behoefte om zich weer goed te voelen –> ETEN –> Schuldgevoelens –> Een behoefte om weer goed te voelen –> ETEN enzovoort.

Deze situatie kunnen we in hypnose veranderen naar: Zich slecht voelen –> Een behoefte om zich weer goed te voelen –> iets dat de cliënt graag doet (buiten het eten om) zoals sporten, film kijken, wandelen, schrijven, een boek lezen, vrienden bellen enzovoort.

Ieder jaar worden duizenden mensen op een succesvolle manier geholpen om door middel van Hypnose en hypnotherapie van hun eetstoornissen zoals vreetbuien, overeten enzovoort af te komen.

Hypnose en hypnotherapie zijn de meest moderne, succesvolle, effectieve en krachtige therapieën in de wereld vandaag en kunnen u helpen om van uw opgekropte emoties volledig verlost te raken en je op deze manier te bevrijden van de eetstoornissen.

(meer info over eetstoornis bij wikipedia)

Enkele Succesverhalen

“Dag Werner,

Ik kende mensen die gestopt waren met roken door hypnose. Op een dag zag ik een advertentie verschijnen over “de virtuele maagring geplaatst onder hypnose”. Het klinkt cliché maar na jarenlang allerhande diëten te proberen nam ik de beslissing om ook nog maar eens hypnose te proberen. Eerlijk gezegd dacht ik dat dit de zoveelste poging ging zijn om te vermageren.

Op 4 maart 2020 kwam ik bij u voor de eerste consultatie. Beetje gestresseerd, niet wetende waar ik mij mocht aan verwachten. Na de eerste sessie kon ik alleen maar zeggen dat ik iets “raars” had meegemaakt maar het voelde goed. De avond zelf wist ik al dat er iets in mijn onderbewustzijn veranderd was. Ik kan het niet beter beschrijven als een soort reset. Tijdens de tweede sessie plaatste u de virtuele maagring. En wonder bij wonder ging ik zonder nadenken minder eten, ook de zin te snoepen of de dag door te eten verdween. De kilo’s vlogen er niet af en dat moet ook niet want ik had al ervaring met crash diëten waar je nadien het dubbel aantal kilo’s terug kreeg. Wat ik wel zag was dat mijn kledij te groot werd en mensen begonnen te zeggen dat ik vermagerd was. Tegen de zomer was ik zonder moeite 30 kg kwijt!!! Toch had ik nog ergens de schrik dat de kilo’s er onmiddellijk terug gingen bijkomen. We zijn nu een aantal maanden verder en de kilo’s zijn er nog steeds niet bijgekomen. Ik ben gewoon mijn oude eetgewoonten vergeten. Of beter, hypnose heeft mijn onderbewustzijn terug op het juiste spoor gezet.

Wat ik wel ondervind is dat de meeste mensen nog nooit van vermageren onder hypnose hebben gehoord. Er zijn er zelfs die niet geloven dat ik zoveel vermagerd ben met hypnose en zeggen dat ik stiekem een maagring heb laten plaatsen. Niets is minder waar en ik raad het aan iedereen aan die overgewicht wil verliezen.

Uiteraard voel ik mij nu veel beter in mijn vel om niet te zeggen fantastisch! Nogmaals 1000 x dank!  
Door u en hypnose voel ik mij terug beter dan ooit tevoren.”

M.R.

“Beste Marielle
Hier ben ik eens met heel leuk nieuws… Ondertussen al een poosje geleden. het gaat super met mij en voel mij heel goed, ik ben 23 kilo afgevallen 🙂 Dankzij jouw hulp. Nogmaals bedankt… Nog 10 kilo te gaan. Met de lente voor de deur komt dit zeker in orde!! Groetjes.”

FOLLOW-UP NA 11 MAANDEN:

“Hey Marielle,

Ik ben ondertussen 42 kg kwijt!!!! Echt super en het gaat zeer goed. Super bedankt. Vele groetjes.”

Natascha Devos

Afvallen met hypnose

11/09/2019: “Ik heb het precies nagekeken: ik ben begonnen op 111.3 kg en vanmorgen 84.6 kg.”

15/11/2019 FOLLOW-UP: “Goedemorgen! Vanochtend gewogen en als eerste cijfer de 7 gezien!🎉🥳dat wil dus zeggen: 31.5 kg eraf!!!!!”

14/08/2020 FOLLOW-UP: “YES!! Nog 2 kg dan sta ik op 75kg. Ik ging eerst voor 85 kg. Dat was wel al weinig vond ik toen en vooral veel kilo’s te gaan maar daar zit ik nu al 8 kg onder🥳 Ik kan nu figuurlijk! en letterlijk 😄 de broekriem wat aantrekken. Lieve groetjes vanuit Terneuzen 🤗”

1 JAAR LATER FOLLOW-UP: “Deze maand een jaar geleden dat ik de eerste keer naar jou ging en kijk mij nou! Ik hou het ook gewoon vol. Dat is nog nooit gebeurd dus nogmaals: SUPER BEDANKT!!🤗”

Sonja K.

“Hallo Babette,

Wil je even laten weten dat t super goed gaat met t afvallen, al 10,7 kilo eraf (na 2 maanden), nog 5,6 te gaan en eigenlijk gaat t goed zonder veel moeite, Kan heel goed van de suikers afblijven, interesseert me niet meer en sporten gaat ook goed, dus dank je voor de sessies…”

UPDATE NA 2,5 MAANDEN: “Hoi Babette… even een eindupdate van mij 

Jeeeejjjj… het is gelukt, zit nu op 72 kilo (= 18 kilo minder) en voel me er helemaal geweldig bij. Voel me ook veel fitter, kan weer leuke kleren aan en als ik terugkijk is t het eigenlijk heel gemakkelijk gegaan. Mijn zus wil t ook, dus die heeft bij jou al ingepland. Dus super bedankt, veel groetjes.”

Joke

“Ik heb 3 hypnosesessies gehad met Walter voor een virtuele maagring. Ik ben er naartoe gegaan omdat ik erin geloofde en ik geen kracht meer vond om op eigen houtje af te vallen. Ik voelde me meteen op men gemak, had meteen vertrouwen en het voelde goed. Ik ben intussen 7,5 kilo afgevallen op 4 weken tijd! Mijn grootste probleem was dat ik at wanneer ik me slecht voelde. Na de eerste hypnosesessie voelde het bij mij “opgeruimd” en duidelijker vanbinnen. Ik heb een enorme rust ervaren die ik nooit voordien gehad heb. Ik eet veel minder en drink ongelooflijk veel water (4 liter op een dag). T.o.v. vroeger was het makkelijk de hele dag koffie en amper 2 glazen water. Ik heb niet echt zin in vettig eten, maar eerder in slaatjes. Ik eet veel langzamer en permitteer me ook soms ‘snoepjes’, maar dit is miniem en áls ik het eet, geniet ik er echt volop van. Ik kan het echt iedereen aanraden! Ik voel me echt veel beter en rustiger dan voordien! Nogmaals bedankt, Walter!“

Brigitte B.

“Hoi Birgit.. we zijn nu al een tijdje verder en het gaat nog steeds super! Ik heb vandaag een persoonlijk doel gehaald, namelijk -20kg!! Ik voel me gelukkiger dan ooit, heb tonnen energie en we gaan nu op de leukste plaatsen wandelen om er fysiek nog beter op vooruit te gaan . Enorm bedankt voor je hulp hierin! Vele groetjes. Shana ”

Shana Mommen

“Ik heb de hypnose als zeer prettig ervaren. Ik wist eerst niet wat ik ervan verwachten moest. Alex heeft mij op 1 sessie van mijn suikerverslaving afgeholpen. Sinds de hypnose eet ik geen snoep meer, terwijl ik het vroeger de hele dag door at. Er zit zelfs een zakje snoep in mijn rugzak en ik kom er niet aan, heb hier ook helemaal geen behoefte meer aan. Zeer tevreden!”

Luc V.

“Na enkele maanden geleden bij Guy te zijn geweest ben ik ondertussen al 11 kilo kwijt! Waarmee ik heel tevreden ben. Waarvoor nogmaals dank.”

S.V

“Hey Frank, ik heb je kaartje ontvangen. Ik ben 18 kilo afgevallen en kan het prima volhouden!! Mocht ik toch nog een keer op een punt staan dat het minder gaat, dan kom ik zeker terug! Groetjes”

Nadia

“Vanaf september dit jaar ben ik bij jou behandeld voor afvallen. Nu wil ik je laten weten dat het effectief is geweest. Ik ben nu in 3 maanden 10 kilo kwijt en heb zoveel rust en vertrouwen in mezelf gekregen. Ik wil je hiervoor hartelijk bedanken.”

Anoniem

“Bedankt Marc! Sinds mijn maagband via hypnose ben ik al 15 kg kwijt! Ik heb meer energie, voel me gezonder, mijn huid straalt en ik zie er gewoon beter uit. Natuurlijk helpt dit mijn zelfvertrouwen ook! Dank je.”

T.D’Hondt

“Hallo,
Ik ben Monique en ik ben 2 jaar geleden voor het eerst onder hypnose geweest. Ik had al zoveel (crash) diëten geprobeerd en was radeloos. Heb toen de stap genomen en Paul gebeld of hij me kon helpen. Ik vond het ontzettend spannend en wist niet waar ik aan begon. Ik voelde me gelijk op mijn gemak, Paul kwam heel rustig over en dat stelde me gerust. De eerste sessie ben ik gelijk onder hypnose geweest en merkte gelijk een verandering in mijn lijf. De oorzaak van mijn overeten is toen naar boven gekomen. Iets waar ik zelf nooit achter gekomen zou zijn. De 2de sessie werd mijn maagband geplaatst, een zeer bijzondere ervaring. Niet meer zoeken naar eten en gelijk meer water drinken. Zoveel rust in mijn hoofd en ik durf nu voor mijzelf op te komen. Ik wilde iedereen maar blij maken en helpen en vergat daarbij mijzelf. 21 kilo afgevallen en voel me goed. 

Ook mijn slaapprobleem is verholpen door Paul. Ik ben een heel ander mens geworden en ben iedere dag dankbaar dat ik toen de stap genomen heb.”

Monique

“Dag Isa
Eerste en vooral wil je bedanken. Ik woog 94,5 en weeg nu 71,5 en deze echt zonder moeite.
Kan jij mij verder helpen met paniekaanval? In neem antidepressiva en slaapmedicatie maar nog heb ik er last van. Heb je hiervoor een bandje? Of moet ik sessie volgen? Wanneer kan ik bij jou terecht?
Alvast bedankt en groetjes”

Hanife U.

“Vermageren met hypnose… iets voor mij? Lang getwijfeld, maar dan toch de stap gezet, vooral voor mijn gezondheid en om weer wat fitter te worden. En ja hoor! Nog geen seconde spijt gehad! Het was geen hocus pocus zoals op tv, ik voelde me op mijn gemak tijdens de sessies. Gek, ik wist zelfs alles nog van wat er tijdens de hypnose gezegd werd. En… het lukte! Ik vermagerde, zonder dat ik een “dieetgevoel” had! Ik kan alles eten, wel kleinere porties en ik kies voor de gezonde dingen, zonder moeite. De cola light die ik vroeger dronk wisselde ik voor water. Het ging vanzelf, 30 kg minder, ik voel me top! En het gaat na een jaar nog steeds goed, geen moeite om op gewicht te blijven! Zo blij dat ik dit gedaan heb!”

Groeten, Greet

Hey Walter,
Even een korte update. Ik woog vanmorgen 5.2 kg lichter sinds mijn eerste hypnose beurt op 21.02.17. Ik ben dus een tevreden mens hé! Het gaat eigenlijk allemaal zonder problemen of inspanning en heb ondertussen al veel reclame gemaakt. De geluidstape beluister ik niet meer, heb het wel hele maand maart gedaan. Heb het wel bijgehouden, moest ik het zo eens een periode moeilijk hebben, dan kan ik er naar teruggrijpen hé. De zelfhypnose probeer ik op regelmatige basis te doen, maar niet dagelijks. Ik begin nu ook reacties te krijgen van mensen die vragen of ik niet ben afgevallen, dus dat is leuk hé! Dank je wel!”

FOLLOW-UP: “Hey Walter,

Zoals beloofd, hou ik je op de hoogte. Ik zag op mijn weegschaal dit weekend dat er toch bijna 10 kg af was!! dus dat is goed. Maar ik moet wel zeggen dat het nu 9.3kg is, heb de indruk dat ik door de warmte veel drink, maar niet meer naar het toilet ga. Precies of mijn lichaam het water wat bij houdt. Ik heb dat gevoel wel meer in de zomer, dat ik wat opgeblazen ben. Maar!! Toch al heel tevreden hé! Het is vandaag exact 4 maanden geleden sinds mijn eerste hypnose, dus dat is toch een mooi resultaat. Ik doe nog regelmatig de zelfhypnose, dat lukt ook nog goed. Traag maar zeker ga ik geraken waar ik wil! Ik kan terug broeken dragen waar ik 4 jaar niet meer in kon! Nog eens bedankt!”

Annick G.