ONDERSTEUNING BIJ DEPRESSIE MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

ONDERSTEUNING BIJ DEPRESSIE MET HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Ondersteuning bij Depressie en Depressieve gevoelens met hypnose en hypnotherapie

Let op: Hypnotherapie is geen vervanging van medische hulpverlening. Hypnotherapie bij depressie dient als ondersteunend hulp en best in overleg met je arts. Wij helpen met de negatieve gevoelens die gepaard gaan met depressie. Bij aanvragen gaan wij er altijd van uit dat de cliënt dit reeds heeft overlegd met de arts. Wij stellen geen diagnose.

Wanneer je een depressie hebt, zit je – om het maar zacht uit te drukken – niet zo heel erg lekker in je vel. Mensen die hier niet mee bekend zijn doen hier nog wel eens lacherig over. Dit is echter pure onwetendheid, want een depressie heeft grote impact op jouw dagelijks functioneren. Een depressie kan er zelfs toe leiden dat je helemaal niet meer in staat bent om te functioneren. Uit een depressie komen op eigen houtje valt niet mee en kost tijd, erg veel tijd. Daarnaast wordt er een beroep gedaan op doorzettingsvermogen, wilskracht en karakter. En laat dat nu net de dingen zijn die je vaak niet kunt opbrengen wanneer je aan een depressie lijdt. Een depressie wordt ook nog wel eens behandeld door middel van medicijnen. Een succesvolle methode om de therapie van depressie te ondersteunen die relatief onbekend is, is door middel van hypnose & hypnotherapie.

WAT IS EEN DEPRESSIE EIGENLIJK?

Voor we het over de ondersteuning bij depressie gaan hebben, is het goed om te weten wat nu eigenlijk een depressie is. Immers, hoe kun je nu tot ondersteuning over gaan als je niet goed weet of je wel daadwerkelijk aan een depressie lijdt? Een depressie is eigenlijk een gemoedstoestand, maar dan wel een heel vervelende. Typische depressie kenmerken zijn een gevoel van lusteloosheid en desinteresse. Dit laatste uit zich vaak in alles en iedereen en daarmee is een depressie niet alleen vervelend voor jezelf, maar zeker ook voor je directe omgeving. Andere depressie symptomen zijn somberheid en het maar niet kunnen genieten van dingen waar je normaal gesproken juist energie uit put. Sommige mensen hebben van nature aanleg om depressief te raken.

TEKENEN VAN DEPRESSIE

Iedereen heeft natuurlijk wel eens een periode dat het allemaal net niet zo loopt als dat je graag zou willen. Dit kan bijvoorbeeld komen door relationele problemen, problemen op je werk of misschien laat jouw gezondheid je in de steek. Periodes waarin je je moe voelt en inderdaad misschien ook wel lusteloos bent. Het gaat ver om dan direct te stellen dat je depressief bent. Tekenen van depressie zijn vaak wel degelijk aan te geven en deze moeten dan ook uiterst serieus genomen worden. Depressie symptomen kunnen zijn:

  • ’s Morgens nauwelijks uit bed kunnen komen. Geen enkele interesse hebben in de dingen die je normaliter graag doet
  • Je hebt last van allerlei ondefinieerbare pijntjes en kwaaltjes. Vaak maak je deze groter dan ze zijn door te denken dat je een ongeneeslijke ziekte hebt.
  • Je valt terug in oude gewoontes als roken en (vaker en meer) drinken.
  • Het lijkt alsof je niet kunt stoppen met eten. Je bent als het ware onverzadigbaar en natuurlijk is het niet bepaald gezond wat je eet. Je komt dan ook al snel kilo’s aan.
  • Je bent heel emotioneel. Er hoeft maar het minste of geringste te gebeuren of je schiet vol tranen. Het liefst hou je deze tegen, maar het lukt je gewoonweg niet.

KAN HYPNOSE JOU ONDERSTEUNEN BIJ DEPRESSIE?

Hypnose is het stadium van kwakzalverij allang gepasseerd. Het is een volwaardige wetenschap en eentje die zich al keer op keer bewezen heeft. Hypnose Praktijk heeft veel ervaring in het ondersteunen van een depressie. De Hypnose Praktijk met verschillende vestigingen in zowel België als Nederland (zoals Antwerpen, Gent, Limburg, Brugge, Brussel en meer) heeft louter en alleen gediplomeerde therapeuten die maar één doel voor ogen hebben: dat is jou weer het plezier en zin in de dagelijkse dingen in het leven teruggeven. Hypnose spreekt jouw onderbewustzijn aan en zet dit aan het werk. Het laat je afrekenen met de gevoelens die bij jou de depressie hebben veroorzaakt. Hypnotherapie zorgt ervoor dat je jouw, vaak jarenlang opgekropte, emoties de vrije loop laat op een simpele wijze. Pas hierna begint de “wederopbouwfase”. In deze fase wordt alle negatieve energie omgezet in positieve energie. Hierdoor zie je de dingen weer rooskleurig(er) in – in slechts vier hypnose sessies!

ONDERSTEUNING BIJ DEPRESSIE MET HYPNOSE

Zoals in de inleiding van dit artikel al even kort genoemd zijn er meerdere therapievormen mogelijk om een depressie te lijf te gaan. Een aantal behandelingen liggen voor de hand, zoals een behandeling door medicatie en gedragstherapie. Andere behandelingsvormen zijn onder andere lichttherapie en neurofeedback. Er is echter een ondersteuningsvorm die wat minder bekend is, maar die zeker meer aandacht verdient dan dat deze krijgt. Dit is de ondersteuning bij depressie door middel van hypnose.

Meer weten over hypnose tegen depressie?

Wilt u meer toelichting over de werking van hypnose tegen depressie? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u ons steeds contacteren via de gebruikelijke contactgegevens.

WAAROM JUIST BIJ HYPNOSE PRAKTIJK?

Die vraag is eenvoudig te beantwoorden. Hypnose Praktijk met verschillende vestigingen over België en Nederland (zoals in Antwerpen, Gent, Limburg, Brugge, Brussel en meer) heeft oprechte zorg voor en interesse in zijn cliënten. Je bent hier niet een nummer, maar iemand met een naam, een verhaal en een levenservaring zoals geen ander. Dit laatste is heel belangrijk voor iemand die depressief is. In verreweg de meeste gevallen volstaan vier hypnose sessies al om enorme veranderingen teweeg te brengen in je onderbewustzijn en hoe je het leven begint te ervaren op nieuwe manieren. Wij pakken niet alleen het probleem van de depressie aan, maar ook de achterliggende oorzaak ervan die je tot een depressie had gebracht. Hierdoor ogen wij op een zo permanent mogelijke verandering en ondersteuning.

Kom in actie en contacteer ons nu voor meer info of een afspraak!

Dit is natuurlijk makkelijk gezegd als je niet aan een depressie lijdt. Maar eens komt toch ook het besef dat je zo niet door kunt gaan. Wanneer dit besef gekomen is, is het tijd om contact met ons op te nemen. Probeer je eens in te beelden hoe fijn het weer zou zijn om normaal te functioneren. Dat je weer energie en plezier haalt uit het leven, dat je jouw dierbaren weer de aandacht en liefde kunt geven die zij zolang hebben moeten missen. Wacht dan ook niet langer, contacteer ons of bel ons voor een persoonlijk gesprek. Je kan ook meteen je afspraak inplannen. Hypnotherapie is voor iedereen mogelijk en vindt plaats in een ontspannen sfeer. Geef je over aan ons team van gediplomeerde, kundige en ervaren hypnotherapeuten.

Maak nu een afspraak naar de ondersteuning vanaf je depressie!

Scroll Up

Let op:

Voor sessies vanaf 1 januari 2021 geldt ons nieuwe tarief van 135 euro per sessie.