BINGE DRINKEN OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

BINGE DRINKEN OPLOSSEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE!

Binge drinken behandelen met hypnose

Sommige mensen binge drinken bewust. Velen zitten echter gevangen in denk- en gedragspatronen die ze liever zouden veranderen. Soms merk je dat je toen je startte met drinken echt de intentie had om het bij een of twee glazen te houden, maar onbewust toch heel veel alcohol bent gaan nuttigen. Voor sommigen is het een kwestie van sociale angst of de wens om jezelf wat extra zelfvertrouwen te geven in een sociale situatie, waarna je de controle over de situatie en jezelf verliest doordat je ongepland toch teveel hebt gedronken.

Wat de reden voor je binge drinken ook is, hypnose en hypnotherapie kunnen ook jou helpen. Vul het contactformulier in, bel ons of stuur een mail en we voorzien je vrijblijvend van alle informatie die je nodig hebt voor het binge drinken stoppen. Wacht niet tot morgen, maar zet vandaag die eerste stap.

WAT IS BINGE DRINKEN?

Binge drinken is recentelijk veel in het nieuws geweest, maar wat is binge drinken? Het verschil tussen een binge drinker en een gewone drinker is veelal dat de eerste bij een avond uitgaan van te voren zegt (of denkt) “We gaan ons vanavond weer klemzuipen!” of juist “Ik hoop dat ik vanavond niet dronken wordt. Ik ga mezelf onder controle houden, want anders krijg ik weer ruzie”.

Een sociale drinker zal eerder iets zeggen in de trant van “Ik verwacht dat ik een leuke avond met m’n vrienden heb en een paar drankjes neem.”

Het verschil is dat een binge drinker zichzelf eerder ziet drinken of juist hoopt niet te drinken, terwijl voor de sociale drinker alcohol geen noemenswaardige rol speelt in de gedachtegang.

BINGE DRINKEN GEVOLGEN

Hoewel velen het niet zullen toegeven is binge drinken een vorm van alcoholisme. Een vorm van alcoholisme die bovendien net zo schadelijk kan zijn voor je gezondheid, geestelijk welzijn en relaties als het dagelijks drinken.

De binge drinken gevolgen liegen er dan ook niet om. Naast dezelfde lange termijn gevolgen die alcoholisten die dagelijks drinken ondervinden, is er het extra risico van een black-out of alcohol vergiftiging met een eventueel dodelijke afloop.

Meer weten over stoppen met binge drinken doormiddel van hypnose!

Wilt u ook stoppen met binge drinken door middel van hypnose ? Dan kan u steeds contact opnemen met een van onze therapeuten. 

BINGE DRINKEN IN CIJFERS

Grofweg 70 procent van de binge drinkers is man en de overige 30 procent is vrouw. Het is gedrag dat onder alle lagen van de bevolking voortkomt, van jong tot oud en rijk tot arm. Tegen de tijd dat een cliënt hulp zoekt voor dit problematische alcoholmisbruik bevinden zij zichzelf veelal in een latere levensfase, waarin het werk en relatie in steeds grotere mate onder het drinkgedrag gaan lijden. Het gedrag dat talloze jaren geleden begon is door blijven gaan met dezelfde gedachtes, dezelfde gevoelens en hetzelfde patroon.

BINGE DRINKEN STOPPEN MET HYPNOSE

In het geval van binge drinken kan hypnose letterlijk een leven redden. Deze gevaarlijke gewoonte heeft veelal ziekenhuisopname of erger tot gevolg, maar door je te laten behandelen heb je de eerste stap naar een permanente oplossing al gezet. Wij hebben reeds veel mensen behandeld voor alcoholverslaving, zie onze lange lijst van tevreden cliënten.

Om het gedragspatroon dat het binge drinken veroorzaakt te veranderen of zelfs de psychologische verslaving van het alcoholgebruik weg te nemen werken we met hypnose direct met het onderbewustzijn. Een methode die zich in een recente wetenschappelijke publicatie van het West Indian Medical Journal zeer effectief heeft bewezen in de behandeling van problematisch alcoholgebruik. Gedurende onze hypnose sessies sporen we de problematische gedragspatronen op en vervangen we deze door een nieuwe, gezonde kijk op- en relatie met alcohol.

Ben jij, of iemand die je kent het binge drinken ook zat en ben je klaar om met binge drinken te stoppen? De eerste stap is gezet, nu is het een kwestie van mailen, bellen of rechtstreeks je sessies inplannen en we kunnen samen van start met je behandeling. Neem vandaag nog geheel vrijblijvend contact op met al je vragen of om direct aan de slag te gaan.

Je merkt direct resultaat na de eerste sessie!

Scroll Up

Let op:

Voor sessies vanaf 1 januari 2021 geldt ons nieuwe tarief van 135 euro per sessie.