ALCOHOLVERSLAVING & ALCOHOLISME: OVERWIN HET MET HYPNOTHERAPIE

Alcoholverslaving overwinnen met hypnose en hypnotherapie in slechts 4 sessies!

ALCOHOLISME BEHANDELING DOOR HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

6 VOORDELEN VAN STOPPEN MET DRINKEN

1. Je voelt je veel beter
Alcohol verdooft het brein. Wanneer je stopt, begint de communicatie
tussen de neuronen en neurotransmitters terug te normaliseren.

2. Je gaat er jonger uitzien
Alcohol dehydrateert de huid en vermindert de elasticiteit.
Na het stoppen, worden de collageenniveaus terug hersteld en verdwijnt roodheid.

3. Je gaat geld besparen
De voordelen van een alcohol detox zijn niet alleen maar fysiek. Iedereen die drinkt, weet dat alcohol heel wat geld kan kosten. Soberheid zal je veel geld besparen.

4. Je zal afvallen
Alcohol bevat heel wat calorieën, en die calorieën zijn leeg. Het lichaam verwerkt en bewaart alcohol als suiker, wat  naar vet wordt getransformeerd. Mensen die overmatig drinken, zijn hierdoor meestal zwaarder dan niet-drinkers.

5. Je bent meer gefocust dan ooit tevoren
Zonder de constante lasten van uitputting, katers en ziekte, hebben niet-drinkers veel meer tijd om zich op hun doelen te concentreren.

6. Je krijgt een gezonder hart en gezondere lever
Alcohol drinken, kan heel slecht zijn voor je hart en het pulmonale systeem, en het risico op hartaandoeningen verhogen.
Alcoholische drank is ook slecht voor de lever. Het menselijk lichaam is immers niet gebouwd om alcohol te verwerken. De lever moet harder werken en raakt vermoeid. Gelukkig is de lever een regenererend orgaan! Dit betekent dat het zichzelf kan herstellen wanneer het de tijd krijgt om dit te doen. Om te voorkomen dat het erger wordt, moeten zware drinkers stoppen met drinken en hun lever wat tijd geven om te herstellen.

Enkele Succesverhalen

ALCOHOLVERSLAVING OF ALCOHOLISME OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Stoppen met drinken. Het klinkt voor de leek gemakkelijker dan het is. “Dan laat je die fles toch gewoon staan?” – Je zou wel willen! Weten dat er een probleem is en op zoek gaan naar een oplossing is echter de beste eerste stap die je kan zetten. Wij behandelen al geruime tijd zeer succesvol alcoholverslaving door middel van hypnose en hypnotherapie. Je merkt na de eerste sessie het verschil en de meeste cliënten zijn na slechts 4 sessies de drang om te drinken compleet kwijt.

Ben je klaar om voorgoed van je alcoholprobleem af te zijn? Neem vandaag nog contact op. Heb je een specifieke vraag ? Bel dan +32 (0) 50 55 51 87 – We staan klaar om je van alle nodige informatie te voorzien en te helpen om je drankprobleem voor eens en altijd achter je te laten.

Alcoholverslaving of alcoholmisbruik: Wanneer heb je een probleem?

Een van de alcoholisme symptomen is het lange tijd niet onder ogen durven zien van het probleem, maar het feit dat je dit leest betekend al dat je op de goede weg bent.

We spreken over een drankverslaving wanneer alcohol niet langer een sporadisch pleziertje is, maar wanneer je het gevoel hebt niet zonder alcohol te kunnen functioneren of wanneer het je normale dagelijks functioneren in de weg staat.

Wanneer de behoefte aan alcohol sterker is dan je vermogen om te stoppen met drinken, heb je een alcohol verslaving. Zoals ook bij andere verslavingen het geval is, kan alcoholmisbruik lastig te doorbreken zijn op eigen houtje en veelal is het moeilijk te erkennen dat je een probleem hebt.

Als alcoholist ervaar je vaak problemen in je relaties, carrière en financiën tot je op een punt komt waar je niet anders kan dan professionele hulp zoeken. Voor velen die zelf geen alcoholprobleem hebben is het moeilijk in te zien waarom je niet simpelweg kunt stoppen met alcohol, maar een verslaving kan net zo dwingend zijn als de behoefte aan voedsel of water. Deel van de alcoholisme symptomen zijn vaak gevoelens van schuld, schaamte en spijt, maar krijg je het afkicken van alcohol alsnog niet zonder hulp voor elkaar.

Hoeveel zou je moeten drinken?

Matig drinken betekend niet direct dat je een alcoholprobleem hebt en talloze mensen drinken weleens alcohol zonder beschouwd te worden als alcoholist. De richtlijnen die in het Verenigd Koninkrijk worden aangehouden schrijven bijvoorbeeld voor dat zowel mannen als vrouwen één a twee glazen alcohol per dag kunnen drinken zonder dat dit persé schadelijk hoeft te zijn.

Een glas alcohol zoals dit wordt bedoelt wanneer men het over de alcohol richtlijnen heeft, staat ongeveer gelijk aan 125ml wijn, 25ml sterke drank of 250ml bier. Verschillende medici hebben echter aangegeven dat zelfs de voorgestelde één a twee glazen per dag aan de hoge kant zijn, alsmede de gewoonte van velen om hun dagelijkse glazen ‘op te sparen’ en in het weekend al deze glazen te binge drinken.

Vandaag nog stoppen met alcohol!

De eerste stap heb je al gezet: Je bent op zoek gegaan naar een oplossing voor je alcoholverslaving. Laat ons je nu helpen om die strijd ook te winnen. Bel, mail of boek rechtstreeks je afspraken in en we gaan zo snel mogelijk met je aan de slag.

Getuigenis

Anoniem
Anoniem
Lees verder
“Beste Isa, je hebt me geweldig geholpen! Ik heb geen enkele behoefte meer aan alcohol. Ook toen we onlangs een etentje met familie hadden kostte het me geen enkele moeite om het bij water te houden.

Ik vind je professioneel, zorgvuldig en respectvol. Kortom een heel goede therapeut!”

DE GEVOLGEN VAN EEN ALCOHOLVERSLAVING

Wanneer een alcoholisme behandeling achterwege blijft kan dit op de lange termijn zeer gevaarlijk zijn voor de fysieke, mentale, emotionele en sociale gezondheid van iemand die met een drankprobleem leeft. Naast serieuze consequenties voor een eventuele carrière, familie en vrienden kan alcoholisme onherstelbare schade aanrichten in belangrijke organen en lichaamsprocessen:

 • De lever
 • Het zenuwstelsel
 • Het hart
 • De maag en darmen
 • De hersenen

Hiernaast veroorzaakt een alcoholverslaving veelal ook andere gezondheidsklachten. Alcoholisten die hun aandoening nog niet onder ogen hebben durven zien schrijven deze problemen vaak toe aan andere medische problemen, in een poging de consequenties van hun drankverslaving te ontkennen. Enkele van deze gezondheidsklachten zijn:

Alcoholisme heeft veelal ook zware sociale consequenties op werkgebied. In beschonken toestand of met een kater op het werk verschijnen kan ontslag tot gevolg hebben, wat tot grote financiële problemen kan leiden voor zowel jezelf als je gezin. Geweld, conflicten in een huwelijk, gerechtelijke problemen en isolatie van vrienden en familie komen ook regelmatig voor, wat op zijn beurt verergerd wordt door de onzekerheid, angst en woede die bij een verslaving horen.

Wat zijn de directe gevolgen van een drankprobleem op het lichaam?

Alcohol onderdrukt de werking van het zenuwstelsel. Het is een complexe stof die verschillende vormen van hersenwerking onderdrukt en veranderd. Om precies te zijn bindt alcohol met GABA receptoren in de hersenen, waardoor een onderdrukkende neurotransmitter in het zenuwstelsel vrijkomt. Dit is een van de redenen dat afkicken van alcohol in sommige gevallen lichamelijke afkickverschijnselen met zich mee kan brengen.

Enkele van deze afkickverschijnselen kunnen zijn:

 • Rillingen, stuiptrekkingen of het onbeheersbaar trillen met de handen
 • Overmatig zweten, zelfs als het koud is
 • Extreme irriteerbaarheid of angst
 • Slapeloosheid
 • Misselijkheid of overgeven
 • Hallucinaties

Hierbij is de kanttekening belangrijk dat het in dit geval gaat om de afkickverschijnselen na langdurig extreem alcoholmisbruik, waarbij een zware lichamelijke afhankelijkheid is ingetreden.

STOPPEN MET ALCOHOL DANKZIJ HYPNOSE

Wanneer je tot de conclusie bent gekomen dat je een probleem met alcohol hebt is het tijd om te gaan denken in oplossingen. Hierbij wordt echter vaak gekeken naar de symptomen van je probleem: De alcohol verslaving. De daadwerkelijke reden dat je drinkt ligt vaak echter diep onder de oppervlakte verborgen.

Alcoholmisbruik en andere verslavingen zijn veelal een manier om de werkelijkheid te ontvluchten. Wat het ook is waarvan je wilt wegvluchten, alcohol en/of drugs bieden je een tijdelijke soelaas.

Alcoholmisbruik is meestal een ‘uitvlucht mechanisme’, iets dat je gebruikt om jezelf te helpen omgaan met het leven – om jezelf beter te voelen.

Maar helaas, wanneer de tijdelijke opluchting of vergetelheid of buzz (hoe je het ook wilt noemen) verdwijnt heb je nog steeds dezelfde oude oncomfortabele gevoelens of gedachten van waaruit je spoedig weer zult willen ontsnappen door alcohol en/of drugs te gaan gebruiken.
Om je probleem blijvend op te lossen is het nodig de oorsprong van deze behoefte aan te pakken en eventueel ook te leren omgaan met bepaalde ‘triggers’ die deze gevoelens oproepen. Hiervoor werken we met je onderbewustzijn om zowel de onderliggende onzekerheden en angsten aan te pakken, als ook de gedragspatronen die maken dat je naar alcohol grijpt. Dit doen we door ingesleten, foutieve patronen in je onderbewustzijn onschadelijk te maken en deze vervolgens te ‘overschrijven’ met nieuwe, gezonde programmatie’s die je in staat stellen om op een gezonde manier met jezelf en de buitenwereld om te gaan.

Scroll Up

Let op:

Voor sessies vanaf 1 januari 2021 geldt ons nieuwe tarief van 135 euro per sessie.