AFVALLEN MET HYPNOSE

Vermager snel, gezond en moeiteloos met hypnose:

HYPNOSE IS STERKER DAN WILSKRACHT

Op naar een slankere versie van jezelf!

AFVALLEN MET HYPNOSE: AFSPRAAK MAKEN

Klik onderaan op ‘maak afspraak’ – kies uw hypnotherapeut –  en plan alvast drie sessies in.

Wilt u meer toelichting over de werking van afvallen met hypnose?  Klik onderaan op ‘contact’, kies uw hypnotherapeut en stuur uw vraag. Wij staan klaar om u te helpen.

Meeste cliënten die bij ons langskomen zijn al heel lang bezig met afvallen.

 • Probeer je al lang te vermageren met allerlei diëten, zónder (blijvend) resultaat?​
 • Denk je voortdurend aan eten, ook als je geen honger hebt?​
 • Ben je het beu om te ‘jojoën’: van strikt dieet met gewichtsverlies tot schranspartijen die de kilo’s er weer aansmeren?

Als je jezelf hierin herkent, is vermageren met hypnose jou op het lijf geschreven!

Onze methode met bewezen resultaat garandeert eenvoudig afvallen, mét behoud van je ideale gewicht.

Hypnose Praktijk heeft vestigingen in Antwerpen, Gent, Limburg, Brugge, Kortrijk, Oudenaarde, Brussel en andere locaties. Maak hier je online afspraak voor afvallen met hypnose. Maak meteen je afspraak. Of contacteer ons voor meer informatie.

 • Je onderbewustzijn is een krachtige bondgenoot om te vermageren. Zo hoef jij het ‘zware werk’ niet te doen, en vermager je moeiteloos.​
 • Je maakt komaf met emo-eten of eten uit verveling. Want de oude gevoelens die je aanzetten om te eten, verdwijnen als sneeuw voor de zon.
 • Je hoeft geen diëten meer te volgen die toch niet werken.
 • Je valt automatisch af: je onderbewustzijn wordt geprogrammeerd om enkel te eten als je honger hebt.

  Kortom, je vermagert vanzelf op een gezonde manier, zonder te lijnen.
 • 1. Je voelt je beter als je minder eet
  We hanteren de efficiënte techniek van de virtuele maagband. Die geeft je sneller een voldaan gevoel, waardoor je minder eet. Bovendien zorgen we er samen voor dat je ook écht tevreden bent met minder eten.

  2. Je pakt onderliggende emoties aan
  Tijdens de eerste sessie bespreken we de oorzaak van je overgewicht: van een snoepverslaving tot voortdurend aan eten denken. Indien nodig, besteden we aandacht aan de emotionele aspecten van je overgewicht. Je winst: langetermijnresultaat.

  3. Je maakt je minder zorgen over afvallen
  Via hypnose herprogrammeren we je brein. Daardoor ben je minder met eten bezig, en geniet je mentale rust.

  4. Je rekent op deskundige hypnotherapeuten
  Al onze hypnotherapeuten zijn gespecialiseerd in afvallen met hypnose. In België en Nederland hebben we samen de meeste ervaring op het vlak van vermageren met hypnose. Je bent dus in bekwame handen.

  5. Je vertrouwt op een wetenschappelijk onderbouwde methode
  De medische wereld beschouwt hypnose als werkzaam. Talloze studies tonen aan dat vermageren met hypnose een van de beste én eenvoudigste manieren is om gewicht te verliezen.

  Overtuigd? Maak als de bliksem je afspraak!

  Maak drie afspraken, telkens met ongeveer een week ertussen.

  AFSPRAAK MAKEN VOOR AFVALLEN MET HYPNOSE

  Wist je dat het gehele traject enkel drie sessies in beslag neemt?
  Je kan op deze pagina een hypnotherapeut kiezen en drie sessies inplannen met telkens ongeveer een week ruimte tussen de sessies

  Of lees verder voor meer info.

Maak nu je afspraak in een van onze hypnose praktijken. Boek drie sessies in met telkens ongeveer een week ruimte tussen de sessies. Mocht je nog een vraag hebben horen we het graag.

HYPNOSE PRAKTIJK OP VTM NIEUWS: AFVALLEN MET HYPNOSE

Bekijk het verhaal van een van onze cliënten. Ann verloor slechts 14 kilo met hypnose. 

Deze reportage is enkele maanden na de laatste sessie opgenomen – hier zie je Ann op haar doelgewicht.

Klik hier om je afspraken in te plannen  – kies uw hypnotherapeut –  en plan alvast drie sessies in met ongeveer een week ruimte tussen de sessies.

SABINE DOET HAAR VERHAAL OVER AFVALLEN MET HYPNOSE - 2014

SABINE DOET HAAR VERHAAL NOGMAALS NA 5 JAAR - 2019

Hypnose Praktijk verschenen in Goed Gevoel & Flair

‘Met hypnose afvallen’ getest door Goed Gevoel & Flair in samenwerking met HypnosePraktijk.net. Lees het volledige artikel door te klikken op onderstaande beelden.

HOE EMO-ETEN ONTSTAAT

Vraag aan een man wat hij het meeste nodig heeft in zijn leven. De kans is groot dat hij ‘seks’ antwoordt. Een vrouw daarentegen, zal eerder geneigd zijn om ‘liefde’ te zeggen. Wat we állemaal nodig hebben, is een bepaalde zekerheid. 

De plek waar we ons het zekerst voelden, is de baarmoeder: dicht bij je moeder, warm, comfortabel en zonder tekortkomingen. En bovenal: veilig en zeker. Zodra je geboren wordt, ervaar je de zwaartekracht, koud en warm, en onzekerheid … tot je weer in moeders armen ligt.

Een Een studie op de website van NCBI bevestigt dat baby’s voelen wat hun moeder voelt: 

Een foetus voelt wat mama voelt hypnosepraktijk

Zodra een jonge moeder thuiskomt met haar baby, kan ze maar twee mogelijke redenen bedenken als hij huilt:

 • de baby heeft een vieze luier; of
 • honger.

Toch voelen baby’s méér dan honger of het ongemak van een vieze luier. Een baby kan ook onzeker, angstig of eenzaam zijn – vooral na dat plotse ‘afscheid’ van de warme en veilige baarmoeder.

Met andere woorden: als een baby huilt, betekent dat niet noodzakelijk dat hij honger heeft.

Huilt een baby? Dan checkt de moeder eerst of hij een vieze luier heeft. Als de luier droog is, neemt ze aan dat de baby honger heeft. Zodra ze de baby in haar armen neemt, voelt die zich veilig en gerustgesteld (tenzij er echt iets aan de hand is).

Op dat moment ontstaat de verkeerde programmering. De moeder voedt de baby, die het zekere en liefdevolle gevoel associeert met melk (eten dus). En dat gebeurt keer op keer, telkens de baby huilt. Zo legt het onderbewustzijn van de baby een link tussen eten en zich goed voelen.

Als een volwassene zich in een stressvolle situatie bevindt – denk aan een examen of een sollicitatie – grijpt hij terug naar wat hij leerde als baby.

De baby wordt dus niet één keer maar honderden keren verkeerd geprogrammeerd. Het kleine onderbewustzijn denkt dan dat eten hetzelfde is als zich goed voelen, net als in de armen van moeder.

De belangrijkste taak van het onderbewustzijn, is om je lichaam te behoeden voor gevaar. Als je onzekerheid stijgt tot een bepaald niveau, grijpt het onderbewustzijn in om je lichaam te beschermen. Het zoekt in het ‘archief’ naar een manier om je weer goed te voelen.

Daar vindt het eten als ‘goedmakertje’: als baby voelde je je veilig en goed als je melk dronk in de armen van je moeder. En zo treedt het programma in werking, met alle gevolgen van dien. Telkens je onzeker bent, voel je de drang om te eten.

Dat gebeurt niet alleen bij examenstress of een sollicitatie, maar evengoed bij ruzies, eenzaamheid, een slechte werksfeer, het gevoel om tekort te schieten, noem maar op.

Je zou ervan versteld staan hoeveel mensen troost zoeken in een bord pasta of een zak chips …

 • Met een virtuele maagring suggereren we aan je onderbewustzijn dat er een echte maagring wordt geplaatst die voorkomt dat je te veel eet. De resultaten spreken boekdelen: al na de eerste sessie merk je dat je sneller verzadigd bent. Na de volgende sessies wordt het effect nog groter. 

 • Onder hypnose installeren we een speciale ‘trigger’ die je zin in zoet onmiddellijk en volledig doet verdwijnen. Want zelfs als je verzadigd bent, lukt het vaak niet om te weerstaan aan de geur van lekker eten of het smakelijke uitzicht van gebakjes. Deze trigger is optioneel en uitsluitend bedoeld voor wie hem nodig heeft.
 • Alle hypnotherapeuten op onze website beschikken over de nodige kennis, ervaring en expertise om vermageringssessies uit te voeren. Meer weten over hypnose? Check deze link.

  (hypnose op wikipedia)

Maak nu je afspraak in een van onze hypnose praktijken. Boek drie sessies in met telkens ongeveer een week ruimte tussen de sessies. Mocht je nog een vraag hebben horen we het graag.

Enkele Succesverhalen

“Dag Werner,

Ik kende mensen die gestopt waren met roken door hypnose. Op een dag zag ik een advertentie verschijnen over “de virtuele maagring geplaatst onder hypnose”. Het klinkt cliché maar na jarenlang allerhande diëten te proberen nam ik de beslissing om ook nog maar eens hypnose te proberen. Eerlijk gezegd dacht ik dat dit de zoveelste poging ging zijn om te vermageren.

Op 4 maart 2020 kwam ik bij u voor de eerste consultatie. Beetje gestresseerd, niet wetende waar ik mij mocht aan verwachten. Na de eerste sessie kon ik alleen maar zeggen dat ik iets “raars” had meegemaakt maar het voelde goed. De avond zelf wist ik al dat er iets in mijn onderbewustzijn veranderd was. Ik kan het niet beter beschrijven als een soort reset. Tijdens de tweede sessie plaatste u de virtuele maagring. En wonder bij wonder ging ik zonder nadenken minder eten, ook de zin te snoepen of de dag door te eten verdween. De kilo’s vlogen er niet af en dat moet ook niet want ik had al ervaring met crash diëten waar je nadien het dubbel aantal kilo’s terug kreeg. Wat ik wel zag was dat mijn kledij te groot werd en mensen begonnen te zeggen dat ik vermagerd was. Tegen de zomer was ik zonder moeite 30 kg kwijt!!! Toch had ik nog ergens de schrik dat de kilo’s er onmiddellijk terug gingen bijkomen. We zijn nu een aantal maanden verder en de kilo’s zijn er nog steeds niet bijgekomen. Ik ben gewoon mijn oude eetgewoonten vergeten. Of beter, hypnose heeft mijn onderbewustzijn terug op het juiste spoor gezet.

Wat ik wel ondervind is dat de meeste mensen nog nooit van vermageren onder hypnose hebben gehoord. Er zijn er zelfs die niet geloven dat ik zoveel vermagerd ben met hypnose en zeggen dat ik stiekem een maagring heb laten plaatsen. Niets is minder waar en ik raad het aan iedereen aan die overgewicht wil verliezen.

Uiteraard voel ik mij nu veel beter in mijn vel om niet te zeggen fantastisch! Nogmaals 1000 x dank!  
Door u en hypnose voel ik mij terug beter dan ooit tevoren.”

M.R.

Willem over zijn ervaring met de virtuele maagband bij Erna Stavenuiter C.Ht: “Ik ben over 21 kilo afgevallen!

“Beste Marielle
Hier ben ik eens met heel leuk nieuws… Ondertussen al een poosje geleden. het gaat super met mij en voel mij heel goed, ik ben 23 kilo afgevallen 🙂 Dankzij jouw hulp. Nogmaals bedankt… Nog 10 kilo te gaan. Met de lente voor de deur komt dit zeker in orde!! Groetjes.”

FOLLOW-UP NA 11 MAANDEN:

“Hey Marielle,

Ik ben ondertussen 42 kg kwijt!!!! Echt super en het gaat zeer goed. Super bedankt. Vele groetjes.”

Natascha Devos

Afvallen met hypnose

11/09/2019: “Ik heb het precies nagekeken: ik ben begonnen op 111.3 kg en vanmorgen 84.6 kg.”

15/11/2019 FOLLOW-UP: “Goedemorgen! Vanochtend gewogen en als eerste cijfer de 7 gezien!🎉🥳dat wil dus zeggen: 31.5 kg eraf!!!!!”

14/08/2020 FOLLOW-UP: “YES!! Nog 2 kg dan sta ik op 75kg. Ik ging eerst voor 85 kg. Dat was wel al weinig vond ik toen en vooral veel kilo’s te gaan maar daar zit ik nu al 8 kg onder🥳 Ik kan nu figuurlijk! en letterlijk 😄 de broekriem wat aantrekken. Lieve groetjes vanuit Terneuzen 🤗”

1 JAAR LATER FOLLOW-UP: “Deze maand een jaar geleden dat ik de eerste keer naar jou ging en kijk mij nou! Ik hou het ook gewoon vol. Dat is nog nooit gebeurd dus nogmaals: SUPER BEDANKT!!🤗”

Sonja K.

“Hallo Babette,

Wil je even laten weten dat t super goed gaat met t afvallen, al 10,7 kilo eraf (na 2 maanden), nog 5,6 te gaan en eigenlijk gaat t goed zonder veel moeite, Kan heel goed van de suikers afblijven, interesseert me niet meer en sporten gaat ook goed, dus dank je voor de sessies…”

UPDATE NA 2,5 MAANDEN: “Hoi Babette… even een eindupdate van mij 

Jeeeejjjj… het is gelukt, zit nu op 72 kilo (= 18 kilo minder) en voel me er helemaal geweldig bij. Voel me ook veel fitter, kan weer leuke kleren aan en als ik terugkijk is t het eigenlijk heel gemakkelijk gegaan. Mijn zus wil t ook, dus die heeft bij jou al ingepland. Dus super bedankt, veel groetjes.”

Joke

“Ik heb 3 hypnosesessies gehad met Walter voor een virtuele maagring. Ik ben er naartoe gegaan omdat ik erin geloofde en ik geen kracht meer vond om op eigen houtje af te vallen. Ik voelde me meteen op men gemak, had meteen vertrouwen en het voelde goed. Ik ben intussen 7,5 kilo afgevallen op 4 weken tijd! Mijn grootste probleem was dat ik at wanneer ik me slecht voelde. Na de eerste hypnosesessie voelde het bij mij “opgeruimd” en duidelijker vanbinnen. Ik heb een enorme rust ervaren die ik nooit voordien gehad heb. Ik eet veel minder en drink ongelooflijk veel water (4 liter op een dag). T.o.v. vroeger was het makkelijk de hele dag koffie en amper 2 glazen water. Ik heb niet echt zin in vettig eten, maar eerder in slaatjes. Ik eet veel langzamer en permitteer me ook soms ‘snoepjes’, maar dit is miniem en áls ik het eet, geniet ik er echt volop van. Ik kan het echt iedereen aanraden! Ik voel me echt veel beter en rustiger dan voordien! Nogmaals bedankt, Walter!“

Brigitte B.

“Hoi Birgit.. we zijn nu al een tijdje verder en het gaat nog steeds super! Ik heb vandaag een persoonlijk doel gehaald, namelijk -20kg!! Ik voel me gelukkiger dan ooit, heb tonnen energie en we gaan nu op de leukste plaatsen wandelen om er fysiek nog beter op vooruit te gaan . Enorm bedankt voor je hulp hierin! Vele groetjes. Shana ”

Shana Mommen

“Ik heb de hypnose als zeer prettig ervaren. Ik wist eerst niet wat ik ervan verwachten moest. Alex heeft mij op 1 sessie van mijn suikerverslaving afgeholpen. Sinds de hypnose eet ik geen snoep meer, terwijl ik het vroeger de hele dag door at. Er zit zelfs een zakje snoep in mijn rugzak en ik kom er niet aan, heb hier ook helemaal geen behoefte meer aan. Zeer tevreden!”

Luc V.

“Na enkele maanden geleden bij Guy te zijn geweest ben ik ondertussen al 11 kilo kwijt! Waarmee ik heel tevreden ben. Waarvoor nogmaals dank.”

S.V

“Hey Frank, ik heb je kaartje ontvangen. Ik ben 18 kilo afgevallen en kan het prima volhouden!! Mocht ik toch nog een keer op een punt staan dat het minder gaat, dan kom ik zeker terug! Groetjes”

Nadia

“Vanaf september dit jaar ben ik bij jou behandeld voor afvallen. Nu wil ik je laten weten dat het effectief is geweest. Ik ben nu in 3 maanden 10 kilo kwijt en heb zoveel rust en vertrouwen in mezelf gekregen. Ik wil je hiervoor hartelijk bedanken.”

Anoniem

“Bedankt Marc! Sinds mijn maagband via hypnose ben ik al 15 kg kwijt! Ik heb meer energie, voel me gezonder, mijn huid straalt en ik zie er gewoon beter uit. Natuurlijk helpt dit mijn zelfvertrouwen ook! Dank je.”

T.D’Hondt

“Hallo,
Ik ben Monique en ik ben 2 jaar geleden voor het eerst onder hypnose geweest. Ik had al zoveel (crash) diëten geprobeerd en was radeloos. Heb toen de stap genomen en Paul gebeld of hij me kon helpen. Ik vond het ontzettend spannend en wist niet waar ik aan begon. Ik voelde me gelijk op mijn gemak, Paul kwam heel rustig over en dat stelde me gerust. De eerste sessie ben ik gelijk onder hypnose geweest en merkte gelijk een verandering in mijn lijf. De oorzaak van mijn overeten is toen naar boven gekomen. Iets waar ik zelf nooit achter gekomen zou zijn. De 2de sessie werd mijn maagband geplaatst, een zeer bijzondere ervaring. Niet meer zoeken naar eten en gelijk meer water drinken. Zoveel rust in mijn hoofd en ik durf nu voor mijzelf op te komen. Ik wilde iedereen maar blij maken en helpen en vergat daarbij mijzelf. 21 kilo afgevallen en voel me goed. 

Ook mijn slaapprobleem is verholpen door Paul. Ik ben een heel ander mens geworden en ben iedere dag dankbaar dat ik toen de stap genomen heb.”

Monique

“Dag Isa
Eerste en vooral wil je bedanken. Ik woog 94,5 en weeg nu 71,5 en deze echt zonder moeite.
Kan jij mij verder helpen met paniekaanval? In neem antidepressiva en slaapmedicatie maar nog heb ik er last van. Heb je hiervoor een bandje? Of moet ik sessie volgen? Wanneer kan ik bij jou terecht?
Alvast bedankt en groetjes”

Hanife U.

“Vermageren met hypnose… iets voor mij? Lang getwijfeld, maar dan toch de stap gezet, vooral voor mijn gezondheid en om weer wat fitter te worden. En ja hoor! Nog geen seconde spijt gehad! Het was geen hocus pocus zoals op tv, ik voelde me op mijn gemak tijdens de sessies. Gek, ik wist zelfs alles nog van wat er tijdens de hypnose gezegd werd. En… het lukte! Ik vermagerde, zonder dat ik een “dieetgevoel” had! Ik kan alles eten, wel kleinere porties en ik kies voor de gezonde dingen, zonder moeite. De cola light die ik vroeger dronk wisselde ik voor water. Het ging vanzelf, 30 kg minder, ik voel me top! En het gaat na een jaar nog steeds goed, geen moeite om op gewicht te blijven! Zo blij dat ik dit gedaan heb!”

Groeten, Greet

Hey Walter,
Even een korte update. Ik woog vanmorgen 5.2 kg lichter sinds mijn eerste hypnose beurt op 21.02.17. Ik ben dus een tevreden mens hé! Het gaat eigenlijk allemaal zonder problemen of inspanning en heb ondertussen al veel reclame gemaakt. De geluidstape beluister ik niet meer, heb het wel hele maand maart gedaan. Heb het wel bijgehouden, moest ik het zo eens een periode moeilijk hebben, dan kan ik er naar teruggrijpen hé. De zelfhypnose probeer ik op regelmatige basis te doen, maar niet dagelijks. Ik begin nu ook reacties te krijgen van mensen die vragen of ik niet ben afgevallen, dus dat is leuk hé! Dank je wel!”

FOLLOW-UP: “Hey Walter,

Zoals beloofd, hou ik je op de hoogte. Ik zag op mijn weegschaal dit weekend dat er toch bijna 10 kg af was!! dus dat is goed. Maar ik moet wel zeggen dat het nu 9.3kg is, heb de indruk dat ik door de warmte veel drink, maar niet meer naar het toilet ga. Precies of mijn lichaam het water wat bij houdt. Ik heb dat gevoel wel meer in de zomer, dat ik wat opgeblazen ben. Maar!! Toch al heel tevreden hé! Het is vandaag exact 4 maanden geleden sinds mijn eerste hypnose, dus dat is toch een mooi resultaat. Ik doe nog regelmatig de zelfhypnose, dat lukt ook nog goed. Traag maar zeker ga ik geraken waar ik wil! Ik kan terug broeken dragen waar ik 4 jaar niet meer in kon! Nog eens bedankt!”

Annick G.

VERMAGEREN DOOR HYPNOSE: ERVARINGEN

afvallen met hypnose en virtuele maagring getuigenis voor en na
Maite Beste Isa ,

Sorry voor het late antwoord. Het gaat zeer goed met mij ik ben nu in totaal 20 kilo afgevallen. Ik eet nu veel minder en ben rapper voldaan. Ik ben van maat 42 naar 38-36 gegaan, veel mensen die ik nu tegenkom op straat of in de winkel herkennen mij niet meer. Ze zijn allemaal zeer nieuwsgierig naar mijn verhaal over de hypnose.

Ik heb ook al veel mensen naar jullie praktijk gestuurd en ze zijn allemaal even tevreden als mij , sommige mensen geloven mijn verhaal niet omdat het zo onwaarschijnlijk lijkt om van begin december tot februari 20 kilo te verliezen.

Heel erg bedankt voor alle hulp!
Ik zet in bijlage wat voor en na foto’s erbij je mag ze gerust gebruiken voor de site etc.
afvallen met hypnose en virtuele maagring getuigenis voor en na
Benny De sessies liggen ondertussen al enkele weken achter de rug en moet eerlijk toegeven mij nog nooit zo goed gevoeld.

Voor het eerst geniet ik echt van het eten. Rustig relax en met veel smaak. Ook tijdens de wekelijkse inkopen kijk ik specifieker naar de waarden van voeding. Wekelijks stel ik mij eens op de weegschaal. Gestart op 106 en ondertussen 94,5. Dat is toch super. Super in die zin dat ik alles mag blijven eten maar gewoon veel mindere porties neem.
Wat mijn trigger betreft naar zoetigheden en in het bijzondere chocolade is volledig weg, ik heb er totaal geen zin meer in. Ondertussen heb ik de thuishypnose afgebouwd van 4 naar 2 sessies in de week. Zelfhypnose heb ik nog maar amper gedaan, mss door tijdsgebrek of omdat ik mij gewoon goed voel.

25kg vermageren valt natuurlijk op binnen familie, vriendenkring en werkveld. Mijn verhaal klinkt bij allen raar in de oren maar ondertussen verneem ik wel dat jullie site al meermaals werd bezocht en gelezen. Enkele collega’s hebben al een mail verzonden of contact opgenomen.

Ik kijk alvast met een goed gevoel terug op de sessies en heb er totaal geen bezwaar tegen om het te laten publiceren.
afvallen met hypnose en virtuele maagring getuigenis voor en na
Liesbeth Deze virtuele heeft mijn leven veranderd.. Ik eet niet alleen minder, maar ook gezond en evenwichtig. Mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen, en sta gelukkig in het leven!

De persoon van vroeger is verleden, hier staat een nieuwe ik met een heldere nieuwe blik op mijn leven. Ben al 7kg vermagerd op 4 weken tijd.. Had hier nooit van kunnen dromen. Nog 12kg te gaan! Ik ben alvast enorm gemotiveerd!
Dank u Isa om mijn leven te veranderen in de meest positieve zin!”

Toevoeging Isa Kose – Hypnotherapeut : ondertussen is Liesbeth al bijna twee jaar op haar doelgewicht!
afvallen met hypnose en virtuele maagring getuigenis voor en na
G.M. Dag Isa,

Nogmaals bedankt voor de begeleiding tijdens dit afval proces. Zonder was ik nooit terug op dit niveau geraakt. Mijn gewicht was al meer dan 13 jaar niet meer onder de 80 geraakt, hoeveel sport ik ook deed.
Ik heb er een tijdje mee gewacht omdat ik benieuwd was naar het blijvend gewichtsverlies. Ik had je gezegd dat ik 10kg wilde afvallen (van 85 naar 75). Dat heb ik bereikt en ben er trots op.

Ik ben echter nooit onder de 75 geraakt en dat zou ik nog graag bereiken, zodat ik een beetje reserve heb. Ondertussen werd ik geopereerd aan mijn schouder (hip hip hoera voor de zelfhypnose tijdens de niet zo aangename pre-onderzoeken) en dat is iets minder leuk voor mijn kilootjes, er is ondertussen 2kg terug bij (wat minder bewegen, pijnmedicatie, frustratie) en die moet ik er terug af krijgen. Ik ben sinds 2 dagen terug naar het MP3 bestand aan het luisteren en verwacht dat het weer goed komt. De motivatie is er alleszins, hop naar de 72.

Groetjes
afvallen met hypnose en virtuele maagring getuigenis voor en na
Bernadette