BEPERKENDE OVERTUIGINGEN

Hypnose Praktijk Antwerpen Weegschaal

Wij allen hebben beperkende overtuigingen. Zelfs echt uitzonderlijk succesvolle ondernemers zien een glazen plavond boven zich en zijn niet in staat om de omzet van hun bedrijf te verhogen. Slechts een paar van hen kunnen dit doorbreken en groeien uit tot multi-miljonair. Velen blijven met hun inkomen onder de EUR 250.000 hangen voor vele jaren.

Vaak hebben cliënten die een hypnotherapeut bezoeken heel duidelijk last van bepaalde beperkende overtuigingen. Deze cliënten spreken vaak over algemene zaken als “Ik kan niet stoppen met het eten van chocolade”, “Ik kan niet stoppen met drinken”, of “Ik kan niet stoppen met roken”.

Sommigen geloven dat zij nooit in het openbaar een speech zouden kunnen houden omdat ze daarvoor te zenuwachtig zouden zijn. Het grappige is… het aantal mensen dat zou aangeven bang te zijn om in het openbaar te spreken is hoger dan het aantal mensen dat aan zou geven te vrezen voor de dood. Kan het zijn dat de angst voor spreken in het openbaar meer verspreid is dan de angst voor de dood?

Vele vrienden en cliënten geven aan dat ze “nooit hun eigen zaak zouden kunnen aansturen”.

Dit zijn allemaal voorbeelden van hoe onze eigen overtuigingen en negatieve zelfbeelden ons echt kunnen weerhouden om hetgeen te bereiken tot waar wij echt toe in staat zijn.

1 sessie is vaak voldoende om een negatieve overtuiging weg te krijgen

Vaak is het het geval dat wanneer ik een sessie geef aan een client met een beperkende overtuiging, deze overtuiging verandert na 1 sessie. Hierna is hun gedrag echt gewijzigd!

Een erg relevant uitgangspunt van hypnotherapie is dat de client voldoende kennis en kunde bezit wat in het onderbewustzijn is verborgen. Kennis en kunde die nodig zijn om de blijvende veranderingen die zij wensen te bereiken.

Wat zou er gebeuren als je hypnotherapie zou zien als een wijze om jezelf volledig te veranderen, en jezelf te bevrijden van alle beperkende overtuigingen?

Veel mensen hebben echt goede ideën over het ondernemersschap, maar omdat zij zichzelf niet als ondernemer zien, durven zij de sprong nooit te wagen. Of ze maken een halfbakken poging welke gewoonweg gedoemd is te mislukken. Maar het zijn ook juist dezelfde personen die voor grote bedrijven vaak verschillende mooie projecten gedraaid hebben waarbij zij zeer succesvol waren. Waarom denken zij nu dat zij zelf niet succesvol zouden kunnen zijn? Ik zeg niet dat mensen niet realistisch moeten zijn, juist integendeel, men moet juist over een uitermate realistisch vermogen beschikken, maar men moet tegelijkertijd over enige overtuiging beschikken om in te zien dat men ook zelf kan slagen. Pas dan beginnen ze de mogelijkheden te zien wat ze eerder niet konden.

Ik wil ook niet suggereren dat een beetje hypnotherapie alle negatieve overtuigingen, die vaak al een leven lang bestaan, zou kunnen elimineren. Maar als de remmen die je nu op je mogelijke prestaties zou kunnen wegnemen, remmen die bijvoorbeeld gevormd zijn in de jeugd, dan is het wellicht mogelijk om het gehele perspectief te wijzigen en jezelf bewust te maken van de oorsprong van je remmen.

Op deze wijze zou hypnotherapie kunnen bijdragen om een geweldige nieuwe start te maken en zaken vanuit een ander perspectief te zien. Hierbij hoort uiteraard een ondersteunend positief actieplan, doorlopende coaching en wellicht verdere hypnosesessies. Daarmee is een zeer sterke persoonlijke verandering is mogelijk.

Het is belangrijk om te beseffen dat sommige persoonlijke veranderingen tijd met zich meebrengen en er een periode van bezinning kan worden verlangd, maar verandering is absoluut mogelijk voor iedereen.

Eén van de meest simpele zaken was om het voor een cliënt gedaan te krijgen dat hij een negatieve associatie en meerdere beperkte overtuigingen kwijt kon raken met betrekking tot het solliciteren. “Ik presteer niet goed op solicitaties”. Maar wanneer hij de kans kreeg om te solliciteren op zijn droombaan, was slechts één sessie voldoende om zijn prestaties te veranderen voor het sollicitatiegesprek om hiermee zijn gehele leven te veranderen in positieve zin.

Kose Isa – C.Ht

Waarom Hypnose Praktijk?