ANGSTEN OVERWINNEN MET HYPNOSE – FOBIEËN & PANIEKAANVALLEN

Angsten Overwinnen Met Hypnose!

Overwin je angstaanvallen, paniekaanvallen en fobieën met hypnose en hypnotherapie

OVERWIN JE ANGSTEN MET HYPNOSE

Laat hypnose jouw irrationele angsten wegnemen

Voel je je vaak angstig, ook al weet je dat er niets is om je zorgen over te maken?
Hebben je gedachten en emoties jou onder controle, of juist andersom?

Je zorgen maken en bang zijn is extreem onaangenaam

Je hart gaat tekeer. Je borst voelt beklemd.
Je maag lijkt zich om te draaien. Je begint te zweten.

Je wilt wanhopig wegrennen – maar waarheen?
Je voelt je misschien ziek. Je kunt niet helder nadenken.
Je weet zeker dat er iets vreselijks gaat gebeuren.

Waar is angst voor?

Angst zou niet zo erg zijn als je echt op het punt zou staan om door een bus aangereden te worden of door een doorgedraaide leeuw opgegeten te worden.
Omdat je dan helemaal niet aan het nadenken bent.

Je zou dan aan de kant springen of zo snel mogelijk in een boom klimmen.
En je zou zo blij zijn om er levend uit te komen dat je het zweet of de omgedraaide maag nauwelijks door zou hebben.
Dit is immers waar angst voor dient.
Angst is om je te stimuleren om een onmiddellijke, directe, instinctieve en levensreddende actie te ondernemen.

Als je echt in gevaar bent, dan is angst een heel toepasselijke reactie – en handig!

Waarom je bang kan zijn als je volledig veilig bent

Maar de kans is groot dat je deze gevoelens en gedachten hebt wanneer je volledig veilig bent en er geen gevaar is.
Je staat niet op het punt om dood te gaan. Je staat niet op het punt om aangevallen te worden.
Je hebt waarschijnlijk gewone mensen om je heen die hun gewone leven leiden, net als jij.

Natuurlijk, sommige mensen kunnen een beetje vreemd zijn, of misschien vinden ze je helemaal niet leuk, maar omgaan met moeilijke mensen is een normaal onderdeel van het dagelijks leven.

Dus, hoe komt het dat je je altijd zo enorm angstig en bezorgd voelt om dingen?

Wanneer angst een gewoonte wordt die uit de hand loopt

Nu verrast het je misschien wel om hierover te horen, maar, zoals alle menselijke reacties kan je bang en ongemakkelijk voelen een gewoonte worden.

Misschien heb je in het verleden momenten gehad waarop je oprechte redenen had om angstig te zijn over wat er met je zou kunnen gebeuren,
maar op een of andere manier is dit gevoel ook de kop komen opsteken in veel andere situaties waar dat niet thuishoort.

En omdat angst zichzelf voedt, wordt het steeds erger als je je focust op hoe erg dingen kunnen gaan worden,
en kan dit gevoel uiteindelijk je leven over gaan nemen waarna je gevangen zal zitten in een ijzeren kooi vol zorgen.

Hypnose kan de gewoonte van angst voorgoed doorbreken

Na de hypnose sessies zal je ervaren dat je:

– Het gevoel hebt dat er een grote last van je schouders valt
– Over het algemeen relaxter in het leven staat
– De essentiële emotionele controletechniek waar deze sessie om draait verrassend snel kunt leren en gebruiken
– Emotionele controle in meer verschillende situaties gaat gebruiken
– Veel meer het gevoel hebt dat je de controle over jezelf in handen hebt
– Veel meer van het leven geniet!

Boek nu je therapiesessie en ga vol vertrouwen verder met leven.

Als je hulp nodig hebt met angsten, fobieën of paniekaanvallen kan hypnose en hypnotherapie u helpen. Ik word heel vaak geconsulteerd voor angsten, fobieën en paniekaanvallen in mijn praktijk te Antwerpen.

Een van de zaken waarvoor mijn cliënten binnenkomen is voor een soort angst gekend als sociale angst. Dit is in feite een angst om beoordeeld, afgewezen, bekritiseerd, uitgelachen of vernederd te worden door anderen.

Buiten sociale angst zie ik ook veel cliënten die een veralgemeende angst hebben die min of meer constant aanwezig is in hun leven, zonder enige specifieke of logische oorzaak. Het lijkt op een gespannen gevoel welke men heeft zonder te weten waarom dat het aanwezig is.

Maak je je zorgen over bijna alles ? Of begin je te panikeren over relatief kleine dingen?

Dit soort van angst, bezorgdheid of paniek is heel vaak veroorzaakt door onopgeloste, opgekropte emoties (opgeslagen in het onderbewustzijn) en ze kunnen worden geactiveerd door allerlei triggers. Zoals mensen, ervaringen en gebeurtenissen in je dagelijks leven zonder dat je er echt bewust van bent: het enige wat u zich bewust van bent is het resultaat van die opgekropte gevoelens – je voelt je angstig, bezorgd of paniekerig zonder dat je daar een specifieke oorzaak van kunt aanwijzen.

Net zoals een cliënte die niet wist waarom ze reeds jaren paniekaanvallen had. In een diepe staat van hypnose heeft haar onderbewustzijn onthuld dat katten de echte oorzaak zijn van haar paniekaanvallen.

Als 2 jarige was ze ooit naar een bioscoop geweest waar er een film afspeelde over een panter. Op een bepaalde moment sprong deze panter naar het scherm toe, alsof het ging aanvallen, en deze kleine meisje was heel hard geschrokken, wat ook begrijpelijk is.

Toen heeft haar onderbewustzijn geleerd dat panters heel gevaarlijk zijn. Op termijn is dat veralgemeend naar katten.
Ze was zelf ook verbaasd om te ontdekken dat een enkele, sterke angst die ze beleefde toen ze nog maar twee jaar oud was gevolgen kon hebben in het hier en nu.
Toen het haar onderbewustzijn duidelijk werd in hypnose, dat het maar een film was en dat katten eigenlijk schattige dieren zijn, had ze geen reden meer om paniekaanvallen te hebben. Ze werd op dat ogenblik volledig verlost.

Even terugkomen bij angstaanvallen:

Wat ook vaak gepaard gaat met angst, is het gevoel dat je maar niet precies kunt zeggen wat de oorzaak van je angst is. Net als in bovenstaand voorbeeld.

Naast gewone angst die constant aanwezig is zijn er ook de fobieën, die zich plots kunnen kenbaar maken.

In tegenstelling tot paniekaanvallen, hebben fobieën wél een aanwijsbare reden en weet men meestal zeer goed wat de fobie veroorzaakt.

Sommige mensen met angst kunnen ook een angstaanval of een paniekaanval meemaken. Dit is heel storend gezien het uit het niets lijkt te komen en vaak geen specifieke oorzaak schijnt te hebben.

Je hart klopt dan sneller, de snelheid van je ademhaling verhoogt en je zou zelfs moeilijkheden kunnen hebben om te ademen. Je kan zweten, het gevoel hebben dat je aan de grond genageld bent en het het komt vaak voor dat mensen denken dat ze een hartaanval hebben. Al met al is dit heel stresserend.

Echter, deze ‘aanvallen’ zijn niet mysterieus of schadelijk – ze zijn een normale fysieke reactie op een golf van adrenaline en stresshormonen die door je lichaam razen.

Ze worden meestal veroorzaakt door een trigger (een ervaring of situatie) die op een of andere manier ‘verbonden’ is met je opgekropte emoties. Maar, aangezien de ervaringen zo verschillend kunnen zijn, is het meestal onmogelijk om je triggers te lokaliseren zonder de hulp van een therapeut ( denk aan het voorgaand voorbeeld waarbij een schattige kat een trigger kon zijn voor een paniekaanval, zonder dat ze het zelf wist)

Na verloop van tijd kunnen uw angstaanvallen of paniekaanvallen toenemen tot het punt waar ze een belangrijke impact op je leven hebben.

Het is heel gewoon dat je dan geleidelijk je levensstijl begint te beperken, zodat je zoveel mogelijk situaties kunt vermijden die je angst, fobie of een andere paniekaanval zouden kunnen opleveren.

Praten over de angst helpt meestal niet

Als je onderliggende opgekropte emoties hebt die je angst veroorzaken en je hebt andere methoden zoals traditionele psychotherapie uitgeprobeerd, kan het zijn dat je je misschien tijdelijk iets beter voelt door erover te praten.

Echter, dit zijn therapieën gericht op je logica en bewustzijn, die meestal omgaan met de dingen waarvan jij, of de therapeut, ‘denken’ dat ze het probleem te zijn. Helaas, de dingen waarvan we over het algemeen ‘denken’ dat ze de oorzaak van onze problemen zijn, blijken niet de echte oorzaken.

Dat wil zeker niet zeggen dat deze soort van gesprektherapieën totaal nutteloos zijn. Ze helpen mensen wel dégelijk om een aantal problemen te verlichten. Om wat inzicht te krijgen in hun probleem, of zelfs om te leren omgaan met hun probleem.

Maar leren omgaan met het probleem is voor de meesten niet genoeg. Dit is ook een van de redenen waarom ik zoveel klanten zie die al vele (soms tientallen) sessies traditionele psychotherapie hebben gekregen en nog steeds geen vooruitgang hebben geboekt in het vinden van een echte, blijvende oplossing voor hun angsten, fobieën of paniekaanvallen.

De meest effectieve manier om uw angsten, paniekaanvallen of fobieën permanent op te lossen is om via hypnose en hypnotherapie eventuele onderliggende, opgekropte gevoelens te vinden en te elimineren. En om je via hypnose en hypnotherapie te helpen om met alle gemak en comfort met die situaties om te gaan waar je normaal een angst of paniekaanval zou hebben gehad.

Wij zijn gespecialiseerd in unieke hypnose en hypnotherapie en dat zorgt voor een snelle, effectieve en permanente oplossing voor uw angst- of paniekaanvallen.

Ik geloof dat hypnose en hypnotherapie de meest moderne, succesvolle, effectieve en krachtige therapie is gekend over de wereld vandaag voor het oplossen van allerlei angst en angstgerelateerde problemen, zodat je je leven ten volle kunt leven.

*=in veruit de meeste gevallen zijn twee sessies voldoende. Zeer zelden is daar nog een sessie extra voor nodig.

(meer info over angst bij wikipedia)

Meer weten over angst overwinnen met hypnose!

De eerste stap heb je al gezet: Je bent op zoek gegaan naar een oplossing voor je probleem en wilt je angst overwinnen. Laat ons je nu helpen om die strijd ook te winnen. Bel, mail of boek rechtstreeks je afspraken in en we gaan zo snel mogelijk met je aan de slag.

Scroll Up