ANGSTEN OVERWINNEN MET HYPNOSE – FOBIEËN & PANIEKAANVALLEN

Angsten Overwinnen Met Hypnose!

Overwin je angstaanvallen, paniekaanvallen en fobieën met hypnose en hypnotherapie

OVERWIN JE ANGSTEN MET HYPNOSE

Laat hypnose jouw irrationele angsten wegnemen

Voel je je vaak angstig, ook al weet je dat er niets is om je zorgen over te maken?
Hebben je gedachten en emoties jou onder controle, of juist andersom?

Je zorgen maken en bang zijn is extreem onaangenaam

Je hart gaat tekeer. Je borst voelt beklemd.
Je maag lijkt zich om te draaien. Je begint te zweten.

Je wilt wanhopig wegrennen – maar waarheen?
Je voelt je misschien ziek. Je kunt niet helder nadenken.
Je weet zeker dat er iets vreselijks gaat gebeuren.

Waar is angst voor?

Angst zou niet zo erg zijn als je echt op het punt zou staan om door een bus aangereden te worden of door een doorgedraaide leeuw opgegeten te worden.
Omdat je dan helemaal niet aan het nadenken bent.

Je zou dan aan de kant springen of zo snel mogelijk in een boom klimmen.
En je zou zo blij zijn om er levend uit te komen dat je het zweet of de omgedraaide maag nauwelijks door zou hebben.
Dit is immers waar angst voor dient.
Angst is om je te stimuleren om een onmiddellijke, directe, instinctieve en levensreddende actie te ondernemen.

Als je echt in gevaar bent, dan is angst een heel toepasselijke reactie – en handig!

Waarom je bang kan zijn als je volledig veilig bent

Maar de kans is groot dat je deze gevoelens en gedachten hebt wanneer je volledig veilig bent en er geen gevaar is.
Je staat niet op het punt om dood te gaan. Je staat niet op het punt om aangevallen te worden.
Je hebt waarschijnlijk gewone mensen om je heen die hun gewone leven leiden, net als jij.

Natuurlijk, sommige mensen kunnen een beetje vreemd zijn, of misschien vinden ze je helemaal niet leuk, maar omgaan met moeilijke mensen is een normaal onderdeel van het dagelijks leven.

Dus, hoe komt het dat je je altijd zo enorm angstig en bezorgd voelt om dingen?

Wanneer angst een gewoonte wordt die uit de hand loopt

Nu verrast het je misschien wel om hierover te horen, maar, zoals alle menselijke reacties kan je bang en ongemakkelijk voelen een gewoonte worden.

Misschien heb je in het verleden momenten gehad waarop je oprechte redenen had om angstig te zijn over wat er met je zou kunnen gebeuren,
maar op een of andere manier is dit gevoel ook de kop komen opsteken in veel andere situaties waar dat niet thuishoort.

En omdat angst zichzelf voedt, wordt het steeds erger als je je focust op hoe erg dingen kunnen gaan worden,
en kan dit gevoel uiteindelijk je leven over gaan nemen waarna je gevangen zal zitten in een ijzeren kooi vol zorgen.

Hypnose kan de gewoonte van angst voorgoed doorbreken

Na de hypnose sessies zal je ervaren dat je:

– Het gevoel hebt dat er een grote last van je schouders valt
– Over het algemeen relaxter in het leven staat
– De essentiële emotionele controletechniek waar deze sessie om draait verrassend snel kunt leren en gebruiken
– Emotionele controle in meer verschillende situaties gaat gebruiken
– Veel meer het gevoel hebt dat je de controle over jezelf in handen hebt
– Veel meer van het leven geniet!

Boek nu je therapiesessie en ga vol vertrouwen verder met leven.

Als je hulp nodig hebt met angsten, fobieën of paniekaanvallen kan hypnose en hypnotherapie u helpen. Ik word heel vaak geconsulteerd voor angsten, fobieën en paniekaanvallen in mijn praktijk te Antwerpen.

Een van de zaken waarvoor mijn cliënten binnenkomen is voor een soort angst gekend als sociale angst. Dit is in feite een angst om beoordeeld, afgewezen, bekritiseerd, uitgelachen of vernederd te worden door anderen.

Buiten sociale angst zie ik ook veel cliënten die een veralgemeende angst hebben die min of meer constant aanwezig is in hun leven, zonder enige specifieke of logische oorzaak. Het lijkt op een gespannen gevoel welke men heeft zonder te weten waarom dat het aanwezig is.

Maak je je zorgen over bijna alles ? Of begin je te panikeren over relatief kleine dingen?

Dit soort van angst, bezorgdheid of paniek is heel vaak veroorzaakt door onopgeloste, opgekropte emoties (opgeslagen in het onderbewustzijn) en ze kunnen worden geactiveerd door allerlei triggers. Zoals mensen, ervaringen en gebeurtenissen in je dagelijks leven zonder dat je er echt bewust van bent: het enige wat u zich bewust van bent is het resultaat van die opgekropte gevoelens – je voelt je angstig, bezorgd of paniekerig zonder dat je daar een specifieke oorzaak van kunt aanwijzen.

Net zoals een cliënte die niet wist waarom ze reeds jaren paniekaanvallen had. In een diepe staat van hypnose heeft haar onderbewustzijn onthuld dat katten de echte oorzaak zijn van haar paniekaanvallen.

Als 2 jarige was ze ooit naar een bioscoop geweest waar er een film afspeelde over een panter. Op een bepaalde moment sprong deze panter naar het scherm toe, alsof het ging aanvallen, en deze kleine meisje was heel hard geschrokken, wat ook begrijpelijk is.

Toen heeft haar onderbewustzijn geleerd dat panters heel gevaarlijk zijn. Op termijn is dat veralgemeend naar katten.
Ze was zelf ook verbaasd om te ontdekken dat een enkele, sterke angst die ze beleefde toen ze nog maar twee jaar oud was gevolgen kon hebben in het hier en nu.
Toen het haar onderbewustzijn duidelijk werd in hypnose, dat het maar een film was en dat katten eigenlijk schattige dieren zijn, had ze geen reden meer om paniekaanvallen te hebben. Ze werd op dat ogenblik volledig verlost.

Even terugkomen bij angstaanvallen:

Wat ook vaak gepaard gaat met angst, is het gevoel dat je maar niet precies kunt zeggen wat de oorzaak van je angst is. Net als in bovenstaand voorbeeld.

Naast gewone angst die constant aanwezig is zijn er ook de fobieën, die zich plots kunnen kenbaar maken.

In tegenstelling tot paniekaanvallen, hebben fobieën wél een aanwijsbare reden en weet men meestal zeer goed wat de fobie veroorzaakt.

Sommige mensen met angst kunnen ook een angstaanval of een paniekaanval meemaken. Dit is heel storend gezien het uit het niets lijkt te komen en vaak geen specifieke oorzaak schijnt te hebben.

Je hart klopt dan sneller, de snelheid van je ademhaling verhoogt en je zou zelfs moeilijkheden kunnen hebben om te ademen. Je kan zweten, het gevoel hebben dat je aan de grond genageld bent en het het komt vaak voor dat mensen denken dat ze een hartaanval hebben. Al met al is dit heel stresserend.

Echter, deze ‘aanvallen’ zijn niet mysterieus of schadelijk – ze zijn een normale fysieke reactie op een golf van adrenaline en stresshormonen die door je lichaam razen.

Ze worden meestal veroorzaakt door een trigger (een ervaring of situatie) die op een of andere manier ‘verbonden’ is met je opgekropte emoties. Maar, aangezien de ervaringen zo verschillend kunnen zijn, is het meestal onmogelijk om je triggers te lokaliseren zonder de hulp van een therapeut ( denk aan het voorgaand voorbeeld waarbij een schattige kat een trigger kon zijn voor een paniekaanval, zonder dat ze het zelf wist)

Na verloop van tijd kunnen uw angstaanvallen of paniekaanvallen toenemen tot het punt waar ze een belangrijke impact op je leven hebben.

Het is heel gewoon dat je dan geleidelijk je levensstijl begint te beperken, zodat je zoveel mogelijk situaties kunt vermijden die je angst, fobie of een andere paniekaanval zouden kunnen opleveren.

Praten over de angst helpt meestal niet

Als je onderliggende opgekropte emoties hebt die je angst veroorzaken en je hebt andere methoden zoals traditionele psychotherapie uitgeprobeerd, kan het zijn dat je je misschien tijdelijk iets beter voelt door erover te praten.

Echter, dit zijn therapieën gericht op je logica en bewustzijn, die meestal omgaan met de dingen waarvan jij, of de therapeut, ‘denken’ dat ze het probleem te zijn. Helaas, de dingen waarvan we over het algemeen ‘denken’ dat ze de oorzaak van onze problemen zijn, blijken niet de echte oorzaken.

Dat wil zeker niet zeggen dat deze soort van gesprektherapieën totaal nutteloos zijn. Ze helpen mensen wel dégelijk om een aantal problemen te verlichten. Om wat inzicht te krijgen in hun probleem, of zelfs om te leren omgaan met hun probleem.

Maar leren omgaan met het probleem is voor de meesten niet genoeg. Dit is ook een van de redenen waarom ik zoveel klanten zie die al vele (soms tientallen) sessies traditionele psychotherapie hebben gekregen en nog steeds geen vooruitgang hebben geboekt in het vinden van een echte, blijvende oplossing voor hun angsten, fobieën of paniekaanvallen.

De meest effectieve manier om uw angsten, paniekaanvallen of fobieën permanent op te lossen is om via hypnose en hypnotherapie eventuele onderliggende, opgekropte gevoelens te vinden en te elimineren. En om je via hypnose en hypnotherapie te helpen om met alle gemak en comfort met die situaties om te gaan waar je normaal een angst of paniekaanval zou hebben gehad.

Wij zijn gespecialiseerd in unieke hypnose en hypnotherapie en dat zorgt voor een snelle, effectieve en permanente oplossing voor uw angst- of paniekaanvallen.

Ik geloof dat hypnose en hypnotherapie de meest moderne, succesvolle, effectieve en krachtige therapie is gekend over de wereld vandaag voor het oplossen van allerlei angst en angstgerelateerde problemen, zodat je je leven ten volle kunt leven.

*=in veruit de meeste gevallen zijn twee sessies voldoende. Zeer zelden is daar nog een sessie extra voor nodig.

(meer info over angst bij wikipedia)

Meer weten over angst overwinnen met hypnose!

De eerste stap heb je al gezet: Je bent op zoek gegaan naar een oplossing voor je probleem en wilt je angst overwinnen. Laat ons je nu helpen om die strijd ook te winnen. Bel, mail of boek rechtstreeks je afspraken in en we gaan zo snel mogelijk met je aan de slag.

Enkele Succesverhalen

Anoniem

Bondgenoten bij Hypnose Praktijk

“Heel erg bedankt voor je hulp die echt werkt, zat diep in de put en zag maar geen uitweg en ben echt dankbaar dat ik bij jou terecht ben gekomen want nu ben ik uit de put en voel ik veel beter en kan ik weer aan mezelf werken zonder altijd verstoord te worden door de sociale angst die ik had! bedankt Isa en vooral bedankt aan de mensen die hypnose hebben uitgevonden want zonder hypnose was ik er nu misschien niet meer.”
Levi P.

“Hallo Walter
Ik wou je even zeggen dat mijn leven helemaal veranderd is in positieve zin. Dankzij jou ben ik genezen van mijn hypochondrie, waar ik al ongeveer 52 jaar mee rondloop. Niet te geloven hoe rustig ik nu ben en hoeveel mooier het leven is nu ik niet meer angstig ben en eindeloos pieker. Ik praat zelfs rustig in plaats van te ratelen. Volgens mijn vrienden ben ik wel het levende bewijs dat hypnose werkt! Duizendmaal dank!”

Groetjes, Josee A.

“Hey Alex,
Alles gaat eigenlijk super goed. Mijn vriend en ik hadden het afgelopen week nog over jou dat je echt wel wonderen hebt gedaan. Het werken lukt nu echt super. Het seizoen is echt goed gegaan. Ik doe mijn job weer graag. Heel heel af en toe denk ik soms van oei maar dan adem ik rustig en komt alles terug goed . Echt waar ik kan u niet genoeg bedanken. Je hebt mij weer de oude Silvy gemaakt in de positieve zin. Dank je wel!!!!”

Silvy

“Ik ben vanaf kinds af aan doodsbang geweest voor honden. Vroeger een keer omvergelopen als kleutertje. En hoe goed ik ook wist dat ik me geen zorgen hoefde te maken, toch elke keer erg benauwd en een paniekerig gevoel als ik ook maar dacht een hond te zien in de verte.

Nu op 45 jarige leeftijd kan ik eindelijk rustig de straat op of het bos in, zonder bezig te zijn met honden, of ze uit de weg te moeten gaan. Mijn vriendin heeft een puppy en ik vind het tot ieders verbazing (ook die van mezelf) prima om hem te aaien. Voordat ik de hypnosesessies had, was dit voor mij ondenkbaar ooit een hondje bij me in de buurt te hebben. Heel blij ben ik met het resultaat, dank je wel..”
Anoniem

Hoi Anneke
Via deze weg wilde ik jou even heel erg bedanken voor de sessie die wij 2,5 maand geleden hebben gehad. Ik ben bij je gekomen voor mijn Emetofobie, angst voor overgeven. Ik heb de sessie als zeer prettig ervaren en heb nu al ervaren dat de angst voor zeker 85% minder is! Ik ben nog niet echt in aanraking gekomen met mensen die ziek zijn, maar bijvoorbeeld wel met honden die moesten spugen naast mij, en dit deed mij helemaal niks! Ik kijk dan ook super positief naar de toekomst en dat heb ik aan jou te danken, dus bedankt! Mocht het zo zijn dat ik merk dat het nog niet helemaal goed zit, kom ik zeker bij je terug!!

Anoniem

“Mijn smetvrees is met 60% afgenomen, we zijn er nog niet, maar ik heb terug hoop en dat is ook al veel waard. Mijn man moet al niet meer de deuren openen voor mij omdat ik een angst had voor de bacteriën op de deurhendel.”
V.D

“In slechts 1 hele ontspannende sessie heeft Linda mij geholpen komaf te maken met deze irrationele angst!”

Anoniem

“De vlucht is super verlopen. Ik had totaal geen stress. Zo blij dat ik bij je langs geweest ben. Je hebt me van mijn grootste angst verlost . Dikke merci. Groetjes”

E.J.

“Ik ben door jouw hypnotherapie heel goed geholpen, en dit tot mijn eigen grote verwondering. Ik stond aanvankelijk heel sceptisch tegenover hypnose en de geheimzinnigheid die er rond hing, o.a. door de spectaculaire verhalen op TV en in tijdschriften. De sessies verliepen heel tof en gaven me terug meer vertrouwen in mezelf. Ik stap nu met oneindig veel zelfvertrouwen in liften, waar ik ooit 17 verdiepingen te voet ging vanuit doodsangst. De schrik voor liften (en kleine ruimtes) is nooit meer teruggekomen. Gewoon de lift in en uit, toiletdeur dicht en op slot in een vreemde omgeving, minder stress als ik met veel mensen in een kleine ruimte zit, enz. Het maakt het leven zoveel makkelijker, ik hoef me geen zorgen meer te maken! En wat heel belangrijk is … het effect is blijvend! Zoveel dank hiervoor!”
Ingrid S.

“Al 30 jaar had ik écht last van arachnofobia. In die mate dat ik hysterisch wegrende bij het bespeuren van een spin en dat mijn huisgenoten het maar moesten oplossen. En dat terwijl ik best wel een heel gezonde en evenwichtige persoon ben. Ik kende Walter al langer en besloot om via hypnotherapie mijn probleem aan te pakken. Walter stelde mij meteen op mijn gemak. In de hypnosesessies heb ik hem ervaren als een zeer bekwaam begeleider, die er ten allen tijde voor zorgde dat ik mij comfortabel en veilig bleef voelen.
Resultaat: na een grondige intake en eerste verkenning en twee heuse hypnosesessies was ik van de spinnenvrees verlost! Ik ben geen liefhebber van spinnen geworden, maar ik kan op een normale manier de confrontatie aan. En dit effect duurt ondertussen al twee jaar. Een echte aanrader!”
Ann V.H.

“Vanuit grote paniek ben ik bij Natascha terecht gekomen. Bindings- en verlatingsangst zorgde voor enorme paniekaanvallen en hyperventilatie. Natascha heeft mij geholpen om te achterhalen waar mijn angst vandaan komt en wat ik diep van binnen echt wil! Dat heeft mij enorm veel inzicht gegeven. Ik heb bij haar geleerd dat mijn gedachten maar gewoon mijn gedachten zijn en dat deze niet waar hoeven te zijn, dat is de angst die tegen mij praat en die probeert te vluchten! Na een aantal sessies heb ik geen paniekaanvallen en hyperventilatie meer gehad en ben ik dichter bij mijn gevoel gekomen. Ik ben er nog niet maar de momenten dat mijn angst aanwezig is zijn veel korter en ik weet dat het weer afzakt waardoor het voor mij dragelijker is geworden!”
Anja T

“Hoi Walter, ik heb geweldig nieuws voor je: ik ben helemaal niet bang meer voor wespen!
Ik kan nog steeds niet verdragen dat er een beest rond m’n hoofd hangt, maar kan net zoals andere mensen nu rustig reageren. We hebben ondertussen al 2 keer een BBQ gedaan en dat is fantastisch goed gegaan. Toen plots een wesp voorbij vloog, zei ik tegen m’n zoon: “Oh, het is maar een wesp” en hij wist niet wat hij hoorde. Geweldig toch! Ik kan ook weer naar de markt gaan en lekker ontspannen rondlopen, of gewoon m’n brommer nemen en een ritje maken. Je hebt mijn leven en dat van m’n gezin veranderd. Bedankt!!”
Nancy N.

“Ik heb al een heel aantal jaar last van faalangst. In elke situatie waarin ik beoordeeld werd, was ik enorm gespannen. De angst om te mislukken en fouten te maken was dan zo groot dat het verschillende lichamelijke reacties veroorzaakte als hartkloppingen, versnelde ademhaling en gespannen spieren. Ik kon niet meer helder nadenken of logisch redeneren. Eens je een angstaanval ervaart, is het zeer moeilijk om jezelf weer onder controle te krijgen. Ik ging vaak de situatie uit de weg, om niet geconfronteerd te worden met die gespannen gevoelens. Dit had uiteraard een enorme impact op mijn academische prestaties.

Ik was heel blij toen ik terechtkwam bij Alex. Hij stelt je echt gerust en legt heel duidelijk uit wat hypnose wel en niet is en wat je ervan kan verwachten. Alex neemt echt de tijd om te luisteren naar jouw problemen en verwachtingen. De hypnose sessie op zich verliep heel vlot. Op geen enkel moment voelde ik mij onveilig of ongemakkelijk. Meer nog ik ervaarde een enorme rust. We zijn nu bijna een week verder en ik heb het gevoel dat de scherpe kantjes van mijn faalangst ervan af zijn en dit al na één sessie. Ik ben heel tevreden en raad mensen zeker aan om hypnose een kans te geven.”

“UPDATE NA 3 MAANDEN: sinds de sessie bij Alex heb ik geen enkele paniekaanval meer gehad. Ik heb mijn studie kunnen hervatten.”

S.R.

“Voor ik bij Isa was geweest , kreeg ik altijd stress en een slecht gevoel als er mensen in mijn buurt waren , voelde mij door iedereen bekeken , kon niemand in de ogen kijken , liep altijd met mijn hoofd naar beneden. Ik was alleen maar gelukkig als ik alleen was. Drukke winkels bezoeken , feestjes , met mensen praten die ik niet kende , deden mij totaal blokkeren en ik kwam altijd met hoofdpijn thuis. Nu na de sessies , durf ik alles aan en heb totaal geen problemen meer met sociaal contact. Ik kijk mensen nu altijd in de ogen en voel me bij iedereen op mijn gemak , maar ik heb nog altijd mijn goede manieren en respect behouden. Praten met mensen die ik niet ken doet me nu eigenlijk deugd. Voor mensen die ook sociale angst hebben kan ik alleen maar zeggen , ga zo snel mogelijk bij Isa langs , want ik heb vele jaren van mijn leven weggegooid door mijn sociale angst en wou dat ik al veel eerder bij hem was langs geweest.”
Flip

“Beste André
Hierbij mijn belevenis van de hypnose.
Ik was ten einde raad toen ik de afspraak boekte. De angsten namen mijn bewustzijn en onderbewustzijn over en ik leed aan lichamelijke klachten. Ik ben vrij nuchter en wist niet helemaal wat hypnose inhield maar ik was bereid alles te doen om van de angst af te komen.

Bij binnenkomst was André direct erg vriendelijk en hield wel van een grapje. Zo stelde hij mij vrij snel op mijn gemak. Er werd duidelijk verteld wat de werkwijze is en hoe we de angst zouden aanpakken. Ik vond het bijzonder en hoopte zo dat het zou werken.

Na de sessie merkte ik vrijwel direct dat de angst niet meer overheerste. Hieropvolgende verdwenen ook mijn lichamelijke klachten die ontstonden uit mijn angst. Wat een opluchting!

André heeft nog vrij lang wekelijks contact gezocht om te vragen hoe het ging. Dat vond ik erg attent en ook fijn. Een tweede sessie was niet eens nodig. Ik was verbaasd van het resultaat en ik ben André zo dankbaar!

Overtuigd van de werking van de hypnose ben ik nu zeker en zal een volgende keer ook zeker weer naar André terug gaan. Super bedankt!”
Groetjes, Maika