Depressie Hypnose behandeling
Help, ik heb een depressie - Hoe kom ik hier weer vanaf?
4

In vier sessies

1

Beterschap na eerste sessie!

Wanneer je een depressie hebt zit je, om het maar zacht uit te drukken, niet zo heel erg lekker in je vel. Mensen die hier niet mee bekend zijn doen hier nog wel eens lacherig over. Dit is echter pure onwetendheid, want een depressie heeft grote impact op jouw dagelijks functioneren. Een depressie kan er zelfs toe leiden dat je helemaal niet meer in staat bent om te functioneren. Uit een depressie komen op eigen houtje valt niet mee en kost tijd, erg veel tijd. Daarnaast wordt er een beroep gedaan op doorzettingsvermogen, wilskracht en karakter. En laat dat nu net de dingen zijn die je vaak niet kunt opbrengen wanneer je aan een depressie lijdt. Een depressie wordt ook nog wel eens behandeld door middel van medicijnen. Een succesvolle methode om depressie te behandelen die relatief onbekend is, is de behandeling van een depressie door middel van hypnose & hypnotherapie.

Wat is een depressie eigenlijk?

Voor we het over behandelen van depressie gaan hebben is het goed om te weten wat nu eigenlijk een depressie is. Immers, hoe kun je nu tot behandeling over gaan als je niet goed weet of je wel daadwerkelijk aan een depressie lijdt? Een depressie is eigenlijk een gemoedstoestand, maar dan wel een heel vervelende. Typische depressie kenmerken zijn een gevoel van lusteloosheid en desinteresse. Dit laatste uit zich vaak in alles en iedereen en daarmee is een depressie niet alleen vervelend voor jezelf, maar zeker ook voor je directe omgeving. Andere depressie symptomen zijn somberheid en het maar niet kunnen genieten van dingen waar je normaal gesproken juist energie uit put. Sommige mensen hebben van nature aanleg om depressief te raken.

Tekenen van depressie

Iedereen heeft natuurlijk wel eens een periode dat het allemaal net niet zo loopt als dat je graag zou willen. Dit kan bijvoorbeeld komen door relationele problemen, problemen op je werk of misschien laat jouw gezondheid je in de steek. Periodes waarin je je moe voelt en inderdaad misschien ook wel lusteloos bent. Het gaat ver om dan direct de diagnose te stellen dat je depressief bent. Tekenen van depressie zijn vaak wel degelijk aan te geven en deze moeten dan ook uiterst serieus genomen worden. Depressie symptomen kunnen zijn:

  • ’s Morgens nauwelijks uit bed kunnen komen. Geen enkele interesse hebben in de dingen die je normaliter graag doet
  • Je hebt last van allerlei ondefinieerbare pijntjes en kwaaltjes. Vaak maak je deze groter dan ze zijn door te denken dat je een ongeneeslijke ziekte hebt.
  • Je valt terug in oude gewoontes als roken en (vaker en meer) drinken.
  • Het lijkt alsof je niet kunt stoppen met eten. Je bent als het ware onverzadigbaar en natuurlijk is het niet bepaald gezond wat je eet. Je komt dan ook al snel kilo’s aan.
  • Je bent heel emotioneel. Er hoeft maar het minste of geringste te gebeuren of je schiet vol tranen. Het liefst hou je deze tegen, maar het lukt je gewoonweg niet.

Behandelen van depressie met hypnose

Zoals in de inleiding van dit artikel al even kort genoemd zijn er meerdere behandelingen mogelijk om een depressie te lijf te gaan. Een aantal behandelingen liggen voor de hand, zoals een behandeling door medicatie en gedragstherapie. Andere behandelingsvormen zijn onder andere lichttherapie en neurofeedback. Er is echter een behandeling die wat minder bekend is, maar die zeker meer aandacht verdient dan dat deze krijgt. Dit is de behandeling van een depressie door middel van hypnose.

Kan hypnose jou verlossen van je depressie ?

Hypnose is het stadium van kwakzalverij allang gepasseerd. Dit beeld hebben mensen nog wel eens van hypnose, maar hoe fout kun je zitten met deze gedachte! Het is een volwaardige wetenschap en eentje die zich al keer op keer bewezen heeft. Hypnose Praktijk Antwerpen heeft veel ervaring in het behandelen van een depressie. De Hypnose Praktijk Antwerpen kent louter en alleen gediplomeerde therapeuten die maar één doel voor ogen hebben. Dat is jou weer het plezier en zin in de dagelijkse dingen, in het leven, teruggeven. Hypnose spreekt jouw onderbewustzijn aan en zet dit aan het werk. Het laat je afrekenen met de gevoelens die bij jou de depressie hebben veroorzaakt. Hypnotherapie zorgt ervoor dat je jouw, vaak jarenlange opgekropte, emoties de vrije loop laat op een simpele wijze. Pas hierna begint de “wederopbouwfase”. In deze fase wordt alle negatieve energie omgezet in positieve energie. Hierdoor zie je de dingen weer rooskleurig(er) in – in slechts vier hypnose sessies!

Waarom juist bij Hypnose Praktijk Antwerpen?

Die vraag is eenvoudig te beantwoorden. Hypnose Praktijk Antwerpen heeft oprechte zorg voor en interesse in zijn cliënten. Je bent hier niet een nummer, maar iemand met een naam en een verhaal. Dit laatste is heel belangrijk voor iemand die depressief is. Daarnaast ben je op relatief korte termijn van je depressie af zonder het gebruik van medicatie. In verreweg de meeste gevallen volstaan vier hypnose behandelingen al. Hier kan geen enkele andere therapie of medicatie tegenop. Wij pakken niet alleen het probleem van de depressie aan, maar ook de achterliggende oorzaak ervan. Hierdoor bieden wij je een blijvende oplossing en niet slechts een tijdelijke. En dit alles dus in slechts vier behandelingen. Een laatste reden om juist voor onze praktijk te kiezen is onze “succes rate”. Deze ligt op bijna 100%!

Kom in actie en contacteer ons nu voor meer info of een afspraak!

Dit is natuurlijk makkelijk gezegd als je aan een depressie lijdt. Maar eens komt toch ook het besef dat je zo niet door kunt gaan. Wanneer dit besef gekomen is, is het tijd om contact met ons op te nemen. Probeer je eens in te beelden hoe fijn het weer zou zijn om normaal te functioneren. Dat je weer energie en plezier haalt uit het leven, dat je jouw dierbaren weer de aandacht en liefde kunt geven die zij zolang hebben moeten missen. Wacht dan ook niet langer, plan hier je een afspraak, contacteer ons via dit contactformulier, of bel ons voor een persoonlijk gesprek. Hypnotherapie is voor iedereen mogelijk en vindt plaats in ontspannen sfeer. Geef je over aan ons team van gediplomeerde, kundige en ervaren hypnotherapeuten.

Maak nu een afspraak en bevrijd je zelf van depressie!

Hypnose is effectiever en goedkoper dan traditionele therapie*

Hypnosepraktijk Pricebox

Ik wil graag hulp bij het overwinnen van mijn depressie